Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 8626 tot 8630
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 26 januari 2016

Marc Faber: “Cash verbieden doet economie met 20% crashen”

Wereldwijd zijn overheden op zoek naar geld. Ze laten allerlei ballonnetjes op over hoe ze hun belastinginkomsten kunnen verhogen. Multinationals meer belastingen doen betalen, pensioenleeftijd verhogen, het verbieden van cashbetalingen en vermogensbelastingen zijn veelbediscussieerde mogelijkheden.

Gisteren gaf wereldvermaarde economist Marc Faber zijn mening over deze ideeën. Hij legt de oorzaak van de problemen bij de democratie:

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 26 januari 2016

Aandeel Deutsche Bank zakte 40% in drie maanden

Het aandeel van Deutsche Bank zakte in de afgelopen drie maanden met 40% en staat met een koers van €16,38 op het laagste niveau in meer dan twintig jaar tijd. De koers ligt vandaag de dag zelfs lager dan in het voorjaar van 2009, toen bankaandelen wereldwijd een historisch dieptepunt bereikten. 

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 26 januari 2016

Chinese beurs naar laagste niveau in 13 maanden

De aandelenmarkt van China zakte vandaag naar het laagste niveau in meer dan een jaar tijd. De Shanghai Composite Index daalde met 6,4% naar 2.749,79 punten, omdat beleggers zich zorgen maken over de vlucht van kapitaal uit de Chinese economie.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 26 januari 2016

Amerikaanse olie weer onder 30 dollar per vat

De olieprijzen zijn maandag weer diep weggezakt, na de opleving van afgelopen vrijdag. Saudi-Arabië liet weten dat het niet van plan is investeringen in nieuwe olieprojecten terug te schroeven. Aan het overaanbod lijkt dan ook nog lang geen einde te komen.

De prijs van Amerikaanse ruwe olie zakte meer dan 7 procent terug tot ruim onder de 30 dollar per vat, terwijl ook die van Brentolie dat niveau weer dicht is genaderd. Vrijdag stegen de prijzen van beide varianten nog met bijna 10 procent tot dik boven de 31 dollar per vat. Dat werd toegeschreven aan het barre winterweer in de Verenigde Staten.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: dinsdag 26 januari 2016

Bitcoin, een mislukt experiment? (Tuur Demeester)

Volgens, Econoom en Bitcoin belegger van het eerste uur, Tuur Demeester is de huidge blocksize discussie eigenlijk een richtingenstrijd. Wordt Bitcoin een tegenhanger van Paypal/Visa of gaat Bitcoin het nieuwe digitale goud worden? In zijn artikel op Express Business gaat hij verder in op deze vraag. Ik raad ook zeker aan om de Cryptoshow podcast van 18 januari luisteren waarin hij uitgebreid ingaat op deze kwestie. Twitter