Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 8631 tot 8635
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 25 januari 2016

OPINIE: Het is 5 voor 12

De markten eindigden de rumoerige beursweek op een positieve noot. In Europa schoten de koersen hoger als gevolg van de speech van ECB-topman Draghi. In de VS sloten de belangrijkste indices zelfs met een plus (+2%) af door de bounce van de olieprijs. Wat ons vooral opviel was de zucht van verlichting.

Eerder in de week, toen de koersen nog dag na dag kelderen, was het opvallende stil op de beursvloer.

Je voelt gewoon dat er opnieuw hoop zit in de markten. Hoop dat het allemaal wel goed komt. Dat is een gevaarlijke uitgangspositie.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: maandag 25 januari 2016

Goud wint aan populariteit door vlucht uit aandelen

De daling van de aandelenkoersen wereldwijd heeft de afgelopen weken een stimulans gegeven aan de goudmarkt, zo schrijft Bloomberg. Sinds mei vorig jaar is er wereldwijd meer dan $15 biljoen uit de aandelenmarkt verdampt, omdat beleggers hun vermogen verplaatsten van richting veilige havens als obligaties en edelmetalen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 25 januari 2016

Een van de grootste banken in Europa wil cash geld verbieden

De ‘war on cash’ – de oorlog om cash geld – woedt in alle hevigheid zonder dat je het waarschijnlijk beseft. Steeds meer banken en overheden willen het gebruik van cash geld aan banden leggen. Het Noorse DNB, de grootste bank van het land, roept nu op om alle cash geld in Noorwegen te verbieden.

De ‘war on cash’ is een middel van overheden en banken om nóg meer controle te verwerven op het financieel systeem. Het gebruik van briefjes en munten wordt ontmoedigt, gelimiteerd of zelf belast. Dit is in feite een bepaalde vorm van kapitaalcontroles.

De redenen zijn voor de hand liggend:

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 25 januari 2016

Citigroup: Olie mogelijk belegging van het jaar

Analisten van verschillende banken laten doorschemeren dat er mogelijk een einde is gekomen aan de daling van de olieprijs. UBS, Société Générale en Citigroup voorzien in de tweede helft van dit jaar een herstel van de olieprijs, zodra de markt gewend is geraakt aan nieuw aanbod van olie uit Iran. Citigroup gaat nog een stap verder en adviseert beleggers om posities in olie vast te houden, omdat het mogelijk de beste belegging van het jaar wordt.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 25 januari 2016

Grootste bank Noorwegen wil geen contant geld meer

DNB, de grootste bank van Noorwegen, wil contant geld snel uitfaseren. De bank volgt daarmee het voorbeeld van Nordea, de tweede grootste bank van Noorwegen die sinds vorig jaar bankbiljetten en munten heeft verbannen uit haar bankkantoren. Contant geld wordt steeds minder gebruikt in het reguliere betalingsverkeer en vinden steeds vaker hun weg naar de zwarte markt.