Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 8631 tot 8635
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

Europese ministers nemen cash betalingen in het vizier

Naast virtueel geld en prepaid kaarten richt de Europese Unie haar vizier nu ook op cash geld om de geldkraan van terroristen dicht te draaien. De ministers van Financiën hebben op een bijeenkomst in Brussel de Europese Commissie gevraagd om plafonds op betalingen in cash te bestuderen, en om met de Europese Centrale Bank te bekijken of zich "gepaste maatregelen" opdringen omtrent bankbiljetten van 500 euro.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

Een huis kopen is voor losers

Een huis kopen is iets dat je best doet wanneer je geld teveel hebt, zegt self-made miljonair Grant Cardone. Mensen denken dat een huis de beste investering van hun leven is, maar wie de feiten op een rijtje zet, zal tot een andere conclusie komen.

Je betaalt heel je leven lang je lening af om pas eigenaar te worden wanneer je oud bent. Wie wil er 25 jaar wachten om aan zijn geld te geraken? Een huis is geen investering aangezien het niet iedere maand geld opbrengt. Zelfs in tegendeel, een huis kost je iedere maand geld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

7 creatieve manieren waarmee gewone mensen miljonair werden

In een vorig artikel schreven we al dat het beter is om te investeren in een eigen business dan in een eigen huis, dat is wat de rijken der aarde ook doen. Het is echter niet eenvoudig om een eigen business op te starten. Maar via onderstaande creatieve manieren konden gewone mensen zoals jij en ik toch miljonair worden met hun eigen business.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

Grondstofprijzen nog heel lang laag, tot India ontwaakt

Prijzen van olie, ijzererts, koper en landbouwproducten staan voor langere tijd onder druk. Het is wachten op een land dat China kan vervangen als industriële groeimotor.

De spectaculaire val van olieprijzen komt bijna dagelijks in het nieuws. Maar olie is niet de enige grondstof die onder druk staat.

Ook prijzen van metalen en agrarische grondstoffen lijken een meerjarige piek te hebben bereikt, zo signaleert econoom Anna Dorbec van de bank BNP Paribas deze week in een nieuw rapport.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

Column Kees de Kort | We moeten niet overdrijven

Het gaat goed met de Nederlandse economie, zegt het CBS. Maar we moeten niet overdrijven, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

Uit cijfers over de groei over 2015 zag De Kort "hele kleine plusjes, niks mis mee". Maar uit het rapport van de ING bleek daarentegen dat eenderde van de respondenten de economie maar matig tot slecht vonden. Dus waarom zegt het CBS dan dat het wél goed gaat?

Een bijzondere tegenstelling, zegt De Kort. "Ik denk dat het te maken heeft met de arbeidsmarkt. Die is op het niveau van zes of zeven jaar geleden. Er komen banen bij, slechte baantjes, part-time baantjes. Mensen merken dat in hun directe omgeving. Het is leuk dat er veel auto's en huizen verkocht worden, maar het publiek kijkt naar wat dat voor hen betekent. Tussen de officiële cijfers en de perceptie van het publiek zit een grote kloof."