Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 8636 tot 8640
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 11 februari 2016

Centrale bank Zweden verlaagt rente tot -0,5%

De Zweedse centrale bank heeft de rente vandaag met 15 basispunten verlaagd tot -0,5% in een poging de inflatie aan te jagen en de waardestijging van de Zweedse kroon af te remmen. Ook maakte de Zweedse Riksbank bekend tenminste nog de eerste helft van dit jaar door te gaan met het opkopen van staatsobligaties.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 11 februari 2016

Kan superbelegger George Soros de Chinese yuan kapot speculeren?

Is de yuan ten dode opgeschreven nu de legendarische valutaspeculant George Soros de Chinese munt in het vizier heeft?

De naam George Soros is onlosmakelijk verbonden met speculatie op de valutamarkten. De Hongaars-Amerikaanse oprichter van het Quantum hedgefonds verwierf faam toen hij in 1992 op ongekende schaal speculeerde tegen het overgewaardeerde Britse pond, destijds gekoppeld aan de Duitse mark.

De sluwe vos wist tijdens de chaotische Zwarte Woensdag op 16 september 1992 in een recordtijd miljarden bij elkaar te krijgen en de Britse overheid te dwingen om uit het zogenoemde Europese Monetaire Systeem (EMS), het stelsel van vrijwel vaste wisselkoersen, te stappen en het Britse pond te devalueren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 februari 2016

Deze goudgrafiek moet je absoluut gezien hebben

Wie de grafieken erbij neemt, kan er niet meer omheen: op korte termijn forceerde de goudmarkt enkele openingen. Zowel goud als goudmijnaandelen handelen al jaren niet meer zo hoog boven het 200-daags gemiddelde.

En dit tekent zich af op de langetermijngrafieken. We pakken graag uit met grafische analyses van eigen makelij, maar zo nu en dan laten we ook een collega aan het woord. Onderstaande grafiek komt van Chris Kimble, hoofdanalist bij Kimble Charting Solution.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 februari 2016

Goldman Sachs houdt serieus rekening met olieprijs onder de 20 dollar

De analisten van Goldman Sachs hebben dit jaar vooralsnog geen gelukkige hand met hun voorspellingen. Maar dat weerhoudt de zakenbank er niet van om nieuwe verwachtingen uit te spreken. Zo laat Goldman’s grondstoffen-analist Jeff Curie deze week weten, dat de olieprijs weleens onder de 20 dollar zou kunnen belanden.

De zoektocht naar een prijs waarbij vraag en aanbod weer in evenwicht zijn, zal de komende maanden voor flinke onrust zorgen in de markt. Deze volatiliteit kan leiden tot een kortstondige daling onder de 20 dollar, zo stelt Currie.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 11 februari 2016

Nikkei dicht, Hongkong op fors verlies

De Hang Seng was gesloten tijdens de Europese en Aziatische beursturbulentie van de afgelopen dagen en zakte tussentijds ruim 4 procent. Daarmee ligt de graadmeter op koers om de slechtste opening van een nieuw jaar neer te zetten sinds 1994. Tot de grotere verliezers behoorden Lenovo (min 7,8 procent) en juwelier Chow Sang Sang Holdings. Laatstgenoemde ging 2,3 procent onderuit in reactie op rellen in het district Mong Kok dinsdag.

Ook in Zuid-Korea, waar beleggers terugkeerden, was het sentiment negatief. De Kospi noteerde een min van 2,9 procent. In Sydney, waar de afgelopen dagen wel werd gehandeld, steeg de All Ordinaries 0,9 procent.