Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 8636 tot 8640
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

ECB verlaagt rente onverwacht tot 0 procent

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft het belangrijkste rentetarief onverwacht verlaagd van 0,05 procent naar 0 procent. De ECB verlaagt ook de depositorente van -0,3 procent naar -0,4 procent. De banken moeten dus meer betalen om geld te stallen bij de ECB.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

ECB verlaagt belangrijkste rentetarief naar 0 procent

De Europese Centrale Bank (ECB) verlaagt opnieuw de renteniveaus. Het belangrijkste renteniveau, de herfinancieringsrente, wordt verder verlaagd van 0,05 procent naar 0 procent. 

Dit meldt de ECB donderdag.

De depositorente, waartegen banken geld stallen bij de centrale bank, wordt verlaagd van -0,3 procent naar -0,4 procent. Banken gaan dus meer betalen om geld te laten bewaren door de ECB. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

ECB verlaagt opnieuw renteniveaus

De Europese Centrale Bank (ECB) verlaagt opnieuw de renteniveaus. De depositorente gaat naar -0,4 procent, het belangrijkste renteniveau gaat van 0,05 procent naar 0 procent. 

Dit meldt de ECB donderdag. Verder wordt het opkoopprogramma van de centrale bank vergroot. De ECB kocht maandelijks zo'n 60 miljard euro op en dit wordt straks 80 miljard euro. 

De centrale bank stond onder druk om actie te nemen nadat de inflatie begin dit jaar weer daalde. In februari daalde het prijspeil met een inflatie van -0,2 procent. De ECB heeft als juist streven dat de inflatie rond de 2 procent staat. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

Ierse economie groeit 7,8 procent in 2015

De Ierse economie is vorig jaar met 7,8 procent gegroeid. Hiermee laat Ierland voor het tweede jaar op rij de grootste groei zien in de eurozone.

In het laatste kwartaal was nog een versnelling van de groei te zien, zo blijkt uit cijfers van het Ierse statistiekbureau.

In de laatste drie maanden van 2015 groeide de economie met 2,7 procent vergeleken met een kwartaal eerder. 

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

Het probleem van Draghi en 5 andere dingen die je moet weten

Alle ogen in de financiële wereld zijn donderdag gericht op de Europese Centrale Bank. Die neemt, zo is de verwachting, nieuwe stappen in zijn strijd tegen de zeer lage inflatie en de kwakkelende economische groei in de eurozone. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.