Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 8646 tot 8650
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 25 januari 2016

Waarom de Bank of England zwijgt over het grootste risico voor de Britse economie

Aan het begin van ieder jaar blikken de diverse centrale banken over de gehele wereld vooruit op de toekomst. Zo liet DNB topman Klaas Knot weten dat hij zich meer zorgen maakt om Brazilië en Rusland dan om China. Ook de Bank of England heeft zijn visie op de wereld voor 2016 in de afgelopen weken kenbaar gemaakt. Maar gek genoeg wordt in die visie helemaal niet gerept over een mogelijk Brexit.

De Britse centrale bank benoemde in de eerste weken van dit jaar 3 zorgelijke vraagstukken die centraal staan in 2016:

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 25 januari 2016

Iran wil banden met Europa aanhalen

Iran wil de handelsrelatie met Europa versterken nu de internationale sancties zijn opgeheven. Niet alleen wil ze meer olie exporteren, ook wil ze meer goederen afnemen uit Europese landen. Is dit de kans om olie in euro's af te rekenen?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 25 januari 2016

Dit land is de grote winnaar van de commodity bearmarkt

Momenteel bevindt de grondstoffensector zich in een historische bearmarkt. In de media verschijnen dan ook veel berichten over de penibele situatie waarin landen zoals Brazilië en Rusland verkeren. Maar de val van de grondstoffenprijzen kent ook een duidelijke winnaar. Dat is de tweede economie van de wereld: China.

Dankzij de lage commodity-prijzen bespaart Peking zo’n 460 miljard dollar per jaar. Dit blijkt uit berekeningen van Kenneth Courtis, voormalig bestuurder bij Goldman Sachs. Maar liefst 320 miljard dollar van die besparing wordt verkregen dankzij de lage olieprijzen. Het overige bedrag komt voor rekening van metalen, steenkool, aardgas en agricultuur.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 januari 2016

Noodtoestand wordt massaal toegepast

De socialistische Franse premier Manuel Valls stelt dat een noodtoestand voor onbepaalde tijd een absolute optie is. Deze week zei Valls in Davos dat de speciale maatregelen voor de Franse politie en veiligheidsdiensten voort zouden moeten duren totdat terreurbeweging Isis is verslagen.

De noodtoestand werd in Frankrijk uitgeroepen in reactie op de aanslagen in Parijs. Eind november werd die regel met drie maanden verlengd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 24 januari 2016

Iran ondertekent 25-jarenplan met China (waarde 600 miljard $), economische bloei verzekert

Nog maar net zijn de sancties tegen Iran opgeheven en het land komt dit weekend reeds uit met het nieuws dat het een samenwerkingsakkoord heeft gesloten met China. China en Iran hebben een uitgebreid 25-jarenplan opgesteld om de relaties aan te halen en de handel te vergroten met elkaar. 

Het was het eerste Chinese bezoek aan Iran in de afgelopen 14 jaar waarmee China duidelijk aantoont dat Iran een belangrijke regionale macht is. President Xi Jinping had een ontmoeting met zijn Iraanse evenknie Hassan Roehani afgelopen zaterdag, net een week na het opheffen van de sancties tegen Iran. Met het bezoeken van het land maken de Chinezen ook een opening naar andere landen om te onderhandelen met Iran voor het verbeteren van de relaties.