Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 8646 tot 8650
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

Het is weer zover: mensen staan aan te schuiven om goud te kopen

De goudprijs gaat bijna kaarsrecht omhoog dit jaar uit vrees voor een nieuwe financiële crisis. Maar deze week is de manie compleet. Enkele goudhandelaren verklaren aan het Britse Telegraph dat bankiers en mensen weer staan aan te schuiven om goud te kopen.

BullionByPost, de grootste Britse online goudhandelaar, verkocht deze week op 1 dag voor £5,6 miljoen goud. Dit is meer dan het vorige dag record van £4,4 miljoen in oktober 2014. BullionByPost neemt orders tot £25.000 aan via de website en hoger via de telefoon.

Sinds eind vorig jaar neemt de interesse toe zegt oprichter Rob Halliday-Stein, maar deze week is het knotsgek. Hij voegde er nog aan toe dat sommige bankiers ongewoon hoge orders plaatsen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

Beurswaarde Europese banken dit jaar ruim 30% gedaald

Het aandeel Credit Suisse zakte deze week na publicatie van slechte cijfers naar het laagste niveau in 27 jaar, Société Générale daalde na tegenvallende winstcijfers 12% in één dag en Deutsche Bank probeert uit alle macht onzekerheid bij nerveuze beleggers weg te nemen. Alle signalen wijzen op een nieuwe bankencrisis.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

Grafiek: Is Deutsche Bank de 'Lehman' van Europa?

De grote waardedaling van bankaandelen in Europa en de oplopende premie om je te verzekeren tegen een mogelijke ‘default’ op bankobligaties doet sterk denken aan de crisis van 2008 en de val van Lehman Brothers. De premie die obligatiehouders moeten betalen om zich in te dekken tegen de val van een gigant als Deutsche Bank is de afgelopen weken explosief toegenomen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

De mijnbouwsector is sinds 2011 maar liefst 1,4 biljoen(!) dollar minder waard geworden

Wanneer je in een gat terecht bent gekomen, stop dan met graven. Deze letterlijke waarschuwing aan de mijnbouwsector was de afgelopen jaren aan dovemansoren gericht. Hoewel de afkoeling van de Chinese economie al een tijd aan de gang is, weigerden mijnbouwconcerns de noodzakelijke maatregelen te nemen om het aanbod in te dammen. De vraag is hoe het de komende jaren nu verder moet.

De gevolgen van de apathische houding in de mijnbouw zijn nog groter dan voor de olie-en gassector. Waar energieaandelen vanaf de top in 2011 zo’n 49 procent hebben verloren, zijn mijnbouwaandelen met maar liefst 73 procent gekelderd. Dat komt neer op een bedrag van 1,4 biljoen dollar.

Hoe moet het nu verder? Wanneer zal het wereldwijde voorraadoverschot verdwenen zijn? Dat is de vraag die veel topfiguren, bankiers en analisten zich deze week stelden in Kaapstad, waar meer dan 6.000 mensen bijeen waren gekomen op de Indaba mijnbouwconferentie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

Mexicaanse peso een van de zwaarst getroffen valuta’s

De Mexicaanse peso kent een spectaculaire daling. Dit jaar – de afgelopen 6 weken – verloor het 8 procent van zijn waarde ten opzichte van de dollar, meer dan welke grote valuta dan ook. Sinds juni 2014 kent het een daling van 33 procent en staat nu op 19,2 peso’s t.o.v. de dollar, het laagste ooit.

Goud stootte gisteren naar $1.263.90 per ounce, het kent dit jaar een stijging van meer dan 18 procent ten opzichte van de dollar. De grootste winst wist zij echter te boeken ten opzichte van de Russische roebel – over de afgelopen 60 dagen een winst van 25 procent – maar goede tweede in rij is goud in Mexicaanse peso’s met een winst van 23,49 procent.