Nieuws / Artikelen met het woord

58124 artikelen gevonden. Artikel 866 tot 870
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 oktober 2017

Duitsland is voorstander voor verstrakking monetair beleid, ECB voorlopig nog niet

Duitsland heeft zich uitgesproken over het huidige monetaire beleid van de Europese Centrale Bank. Zij zien liefst een versnelling in het aanpassen van de soepele maatregelen en de rentevoeten, maar de Europese Centrale Bank heeft laten weten voorlopig geen gehoor te geven aan het verzoek van de Duitsers, de rentes blijven vastgepind op hun huidig niveau.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 16 oktober 2017

“Kelly en Mattis bespraken wat te doen als Trump als eerste een kernaanval beveelt”

“John Kelly, de stafchef van president Donald Trump, en James Mattis (foto), de Amerikaanse minister van Defensie, hebben gesprekken gevoerd omtrent wat te doen in het geval de president als eerste een kernaanval zou bevelen.” Dat schrijft Gabriel Sherman, in een column in het magazine Vanity Fair. Beide zijn oud- generaals in het Amerikaanse leger.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 16 oktober 2017

Video: Wat drijft Poetin?

Sinds 2014 zijn de verhoudingen tussen Rusland en het Westen op scherp gezet door een opeenvolging van gebeurtenissen. Na de staatsgreep in Oekraïne besloot de Krim zich via een referendum aan te sluiten bij Rusland, waarna Europa en de Verenigde Staten sancties oplegden die tot op de dag van vandaag van kracht zijn. Door deze gebeurtenis overheerst de angst in sommige delen van Europa dat Poetin meer gebied wil veroveren, maar zijn die zorgen wel terecht?

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 16 oktober 2017

Dood en leven in Aleppo

De verwoesting van Oost-Aleppo is onvoorstelbaar en onbeschrijfelijk. We namen vele foto’s. De enige manier om dit over te brengen is wellicht gewoon de foto’s tonen zonder commentaar. Straat na straat, wijk na wijk is er alleen maar een klein gangetje in het midden van de weg over. Zo kun je al slingerend door het puin wandelen. Hier en daar liggen brokstukken wel al netjes opgestapeld voor de heropbouw.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 16 oktober 2017

Rusland koopt al tien jaar goud bij

De centrale bank van Rusland koopt nu al tien jaar op rij onafgebroken goud bij en heeft in deze periode haar totale goudreserve weten uit te breiden van 400 naar meer dan 1.700 ton, zo schrijft Bloomberg. Daarmee heeft het land de zesde grootste goudvoorraad van alle landen in de wereld, na de Verenigde Staten, Duitsland, Italië, Frankrijk en China.