Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 8651 tot 8655
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 23 januari 2016

IMF: vergeet China, renteverhoging is reden van volatiliteit

Het Internationaal Monetair Fonds is in toenemende mate verontrust door tekenen dat de liquiditeit van de markten aan het opdrogen is, dit zou nog meer wereldwijde verkoopgolven teweeg kunnen brengen.

Zhu Min – plaatsvervangend directeur bij het IMF – gaf aan dat de massale verkoop van de laatste drie weken slechts een voorproefje zal zijn wanneer de Amerikaanse Fed beslist om dit jaar de rente verder te verhogen. Bij een discussiepanel op het World Economic Forum in Davos zei hij:

“The key issue is that liquidity could drop dramatically, and that scares everyone. If everybody is moving together we don’t have any liquidity at all. We have to be ready to act very fast”

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 23 januari 2016

'Financiële markten hebben duidelijkheid nodig over Chinese munt'

De financiële markten moeten meer duidelijkheid krijgen van Chinese autoriteiten over het beheer van hun munt, dat zegt IMF-voorzitter Christine Lagarde.

De voorzitter van het IMF deed die uitspraak tijdens een paneldiscussie in Davos meldt persbureau Reuters. Op dit moment vindt daar het World Economic Forum plaats.

Tijdens het panelgesprek werd aan Lagarde gevraagd of ze tijdelijke kapitaalcontroles door de Chinese regering zou steunen. Ze gaf geen direct antwoord op de vraag, maar zei dat het massaal inzetten van reserves geen goed idee is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 23 januari 2016

Het verband tussen de roebel en de olieprijs

De Russische valutamunt, de roebel, heeft tegenover de Amerikaanse dollar de afgelopen maanden flink waarde moeten inleveren. Thomas Datastream publiceerde recent een grafiek waarop het verband te zien is tussen de daling bij de olieprijs en die bij de roebel. En bij het zien van de grafiek kunnen we alleen maar concluderen dat er inderdaad een zeer groot verband is tussen beide componenten.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de roebel en de olieprijs bijna synchroon met elkaar lopen. Deze grafiek maakt dus ook duidelijk hoe erg afhankelijk de Russische economie is van haar olieverkopen. Volgens Thomson Datastream heeft de dalende olieprijs een positief effect gehad op de machtspositie van Amerika. De strijd die tussen Amerika en Rusland wordt gevoerd lijkt op economisch vlak in het voordeel van Amerika te vallen. Beleggers die rekenen op een herstelbeweging bij de olieprijs, kunnen daarnaast speculeren op een herstelbeweging bij de roebel.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 23 januari 2016

James Montier: 5 mythes over onze enorme staatsschuld

Onze overheid moet streven een begrotingsevenwicht. Want iedereen moet uiteindelijk binnen zijn financiële mogelijkheden leven. Dat lijkt zo klaar als een klontje. Of toch niet?

Nee, zo stelt de bekende strateeg en econoom James Montier van GMO. In plaats van de nadruk te leggen op ‘gezonde financiën’ is het voor de overheid juist beter om te focussen op ‘functionele financiën’. Het overheidsbeleid zou moeten streven naar het helpen bereiken van de overkoepelende macro-economische doelstellingen: volledige werkgelegenheid en prijsstabiliteit. Want het monetaire beleid van de centrale banken heeft maar weinig impact op de reële economie, aldus Montier. In vijf mythes legt hij uit waarom.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 22 januari 2016

Recordaantal Belgen kan lening niet afbetalen

Een recordaantal Belgen krijgt zijn lening niet tijdig terugbetaald. Bijna 365.000 mensen slagen er niet in hun schulden op tijd af te lossen, een stijging met bijna vier procent tegenover het jaar daarvoor. Gemiddeld staan ze voor 8.600 euro in het rood. Vaak gaat het problemen met een zogenaamde kredietopening, een soort lening waarbij je zelf kiest hoeveel geld je opneemt en wanneer je dat terugbetaalt. Maar door een nieuwe wet moet dat sinds 2013 wél binnen een bepaalde termijn gebeuren.