Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 8651 tot 8655
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

Chinese schuldenzeepbel op springen, schade zou 4x groter zijn dan subprime-crisis in 2007

De verliezen die in het Chinese banksysteem kunnen geleden worden bij een meltdown, welke er volop aan ziet te komen in de huidige economische situatie, zouden bijna 4x groter zijn dat deze van de subprime crisis welke toen reeds de moeder van alle crisissen genoemd werd. Om de Chinese banken te herkapitaliseren zou China bijna het waanzinnige bedrag van 10 biljoen USD nodig hebben.

Indien het Chinese banksysteem een verlies van 10% zouden moeten afboeken door wanbetalingen zou het verlies oplopen tot reeds 3,5 biljoen USD. Dit zou vervolgens een herkapitalisatie teweeg brengen waarbij China meer dan 10 biljoen USD zou moeten investeren. Een bedrag dat niet voorhanden is waardoor dit zal bijgedrukt worden door de Chinese Centrale Bank. Dit alles zal een sterke devaluatie van de yuan in gang zetten zodat deze bijna 30% zou zakken ten opzichte van wereldmunten zoals de USD en de EUR.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

Crisis als het nieuwe normaal

Kijk ze allemaal weer rennen naar de uitgang: Beleggers, banken… en binnenkort vast ook de gewone brave spaarder. Een nieuwe krediet- en bankencrisis is in aantocht.

Even op een rijtje: De economie in China zit in een neerwaartse spiraal. In de Verenigde Staten ziet de FED voorlopig af van verdere renteverhogingen, aangezien de macro-economische toestand minder goed is dan eerst werd aangenomen. En over het zwalpende Europa moeten we het nog niet eens hebben, hier in de eurozone blijft de groei bijzonder laag.

Kijken we dan naar de banken: 2 op 4 van de Griekse grootbanken zal een aanzienlijke schok niet overleven, zo bleek onlangs uit onderzoek. In Italië gaat de oudste bank ter wereld, Monte dei Paschi di Siena, stilaan kopje onder. En sinds deze week is ook een rampscenario ingetreden bij Deutsche Bank.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 11 februari 2016

Ook in 2015 veel vraag naar fysiek goud

De vraag naar fysiek goud was het afgelopen jaar onverminderd groot, zo blijkt uit het nieuwste kwartaalrapport van de World Gold Council. Centrale banken kochten vorig jaar meer goud, terwijl de vraag naar sieraden wereldwijd juist wat daalde. Het aanbod van sloopgoud daalde.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 11 februari 2016

Zonder sancties kan Iran ineens spotgoedkope olie bieden aan de hele wereld

In een poging om marktaandeel terug te winnen, geeft Iran forse korting op haar olie. Europese kopers kunnen nu goedkoper terecht in Iran dan bij hun Saoedische rivalen. 

De belangrijkste Iraanse exportolie, Iran Heavy, gaat voor 1,25 dollar minder van hand tot hand dan de Saoedische ruwe olie, schrijft Bloomberg. Een flinke korting, want Iran heeft ook aangegeven dat het, zonder sancties om de export te beperken, de dagelijkse uitvoer wil opkrikken tot 1 miljoen vaten. En er komt nog een schepje bovenop, want Iran wil een nieuwe soort ruwe olie gaan aanbieden vanaf maart of april.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 11 februari 2016

Krijgen we ook in België negatieve interest: betalen om je geld op spaarboek te zetten?

De Franse bank Société Générale heeft als eerste in België de spaarrente verlaagd tot het wettelijk minimum met een basisrente van 0,01 procent en 0,10 procent getrouwheidspremie, wat het totale plaatje op 0,11 procent brengt: een absoluut minimum. Maar het kan nog lager. In Duitsland en Denemarken zijn er zelfs banken banken die hun klanten doen betalen om geld op een spaarboekje te zetten.