Nieuws / Artikelen met het woord

58205 artikelen gevonden. Artikel 8656 tot 8660
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 14 maart 2016

Het Tientje van Lieftinck: De Geldzuivering van 1945

De plannen die rondgaan over het afschaffen van grote bankbiljetten roepen veel weerstand op, maar het is zeker niet ondenkbaar dat zoiets vroeg of laat zal gebeuren. Als we verder terugkijken in de geschiedenis zien we dat overheden wel vaker zeer extreme maatregelen nemen. Maatregelen die onder ‘normale omstandigheden’ volstrekt ondenkbaar zijn.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 14 maart 2016

Renteverhoging Verenigde Staten weer op de radar

In de week nadat de Europese Centrale Bank de rente verlaagde en daarmee de financiële markten in beweging bracht, staat het rentebesluit van de Federal Reserve op de agenda. Beleggers houden rekening met een renteverhoging later dit jaar.

Afgelopen donderdag verlaagde de Europese Centrale Bank (ECB) het belangrijkste rentetarief in de eurozone naar nul procent; ook maakte de centrale bank het daarbij duurder voor banken om geld te stallen bij de centrale bank.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 14 maart 2016

Nout Wellink heel openhartig bij Willem Middelkoop

Willem Middelkoop heeft iets met gepensioneerde centraal bankiers.

Na hun carrière kunnen ze pas de waarheid vertellen, is de redenering. Daar zit wel iets in natuurlijk.

Recent kreeg Middelkoop de kans op Nout Wellink te interviewen, en dan weet je eigenlijk al dat het interessant gaat worden.

Ik raad je eigenlijk aan om nu te stoppen met lezen en het volledige interview in zijn totaliteit te kijken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 maart 2016

Topman PBOC sluit extra stimulering uit ondanks tegenvallende Chinese cijfers

De discussie over de Chinese groei woedt nog altijd volop. Diverse experts verwachten een harde landing van de economie, terwijl andere kenners benadrukken dat de overheid nog volop mogelijkheden heeft om de economie in goede banen te leiden. Recente cijfers over de industriële productiviteit en de detailhandelsverkopen vallen tegen, maar de topman van de centrale bank (PBOC), Zhou Xiaochuan, sluit extra stimulering vooralsnog uit.

De economische cijfers geven duidelijk weer voor welk dilemma de beleidsbepalers in China momenteel staan. Enerzijds is het groeicijfer gedaald tot het laagste punt in 25 jaar. Anderzijds is de schuldpositie nu zo’n 250 procent van het bruto nationaal product, terwijl er een recordhoeveelheid aan kapitaal uit het land stroomt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 14 maart 2016

Cybercriminelen proberen $1 miljard dollar te stelen

De centrale bank van Bangladesh bevestigde gisteren dat cybercriminelen hebben geprobeerd om $951 miljoen dollar te stelen van haar Amerikaanse bankrekening, waarbij hackers 35 afzonderlijke verzoeken indienden om geld af te boeken van haar Fed rekening. De minister van Financiën van het land gaf aan dat hij voor het eerst hoorde van het voorval via de media.

Onbekende hackten tussen 4 en 5 februari de computersystemen van Bangladesh Bank en konden zo $81 miljoen doorsluizen van de Bangladesh Bank bankrekening bij de Federal Reserve Bank of New York naar verschillende casino’s in de Filipijnen.