EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 8656 tot 8660 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 30 juni 2016

Waarom en hoe Groot Brittannië weer terug komt in de EU

De Britten hebben ervoor gestemd om de EU te verlaten. Maar of dit ook gaat gebeuren valt te betwijfelen. Daags na de Brexit, wordt voor- en achter de schermen hard geknokt om de gevolgen van het referendum ongedaan te maken. Zo was er een online petitie die miljoenen Britten hebben ondertekend. Het Blijf-kamp wordt almaar groter en sterker.

De financiële markten reageerden furieus, maar sinds kort is het herstel ingetreden, waarmee de grote verliezen voor een groot deel zijn gecompenseerd. Zouden beurshandelaren rekening houden dat het allicht niet tot een Brexit zal komen? Een andere mogelijkheid is dat de Britten wel de EU verlaten, maar op een dusdanige -financieel voordelige- manier, dat van een vertrek bijna geen sprake meer is.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 30 juni 2016

‘Enkel de massale afslanking van de EU kan de Europese idee redden’

Er komt geen einde aan de tsunami van meningen en opinies over de Brexit.  Toch komt een interessante opinie woensdag uit onverwachte hoek. Hubert Védrine, een Franse socialist die als ex-minister van Buitenlandse Zaken in de regering van Lionel Jospin diende, maakt in de krant Le Monde een van de meest nuchtere analyses (betaalde toegang) van de huidige EU-problematiek: De bewijzen dat de EU zich te veel heeft gemoeid, met alles en eender wat, en dat op een foute manier, dat ze te veel overdreven beloftes heeft gemaakt, die zich uiteindelijk tegen haar hebben gekeerd, worden nu weggemoffeld.

Het subsidiariteitsbeginsel Het is zowaar de schuld van het besparingsbeleid, niet van de veel te uitgebreide beslissingsbevoegdheid op Europees niveau, die beslag heeft gelegd op de democratie. Anderen hebben de oplossing en pleiten voor een gemeenschappelijke schatkist, één budget of zelfs een overkoepelend ministerie van Financiën, (niet eens onderworpen aan de controle van de nationale parlementen…)… Alsof dat de sceptici of anti-Europeanen zal enthousiasmeren.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 30 juni 2016

Grootste diamant ter wereld vindt geen koper

De grootste bestaande ruwe diamant ter wereld is tijdens een veiling in Londen niet verkocht geraakt. Het minimumbedrag van 70 miljoen dollar (63 mijoen euro) werd niet bereikt.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: donderdag 30 juni 2016

Negatieve rente voor 12 biljoen aan schuldpapier

De hoeveelheid staatsobligaties met een negatieve rente is door de Brexit alleen maar verder toegenomen. Volgens de laatste cijfers van Fitch circuleert er op dit moment $11,7 biljoen aan staatsobligaties. Beleggers zoeken naar een veilige haven en zijn bereid een negatief rendement te accepteren, omdat overheden als de meest betrouwbare tegenpartij worden gezien.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: donderdag 30 juni 2016

Beurzen herstellen van Brexit paniek

De aandelenmarkten krabbelen weer op na de Brexit paniek van begin deze week. Afgelopen vrijdag gingen de beurzen wereldwijd nog hard onderuit en ook na het weekend hield de negatieve stemming aan, maar de laatste twee dagen schieten de aandelenkoersen weer omhoog. Is het blind optimisme van beleggers of was de paniek omtrent de Brexit overdreven?

Lees verder op Marketupdate
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs