Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 8666 tot 8670
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

ECB handhaaft rente in eurozone op recorddieptepunt van 0,05 procent

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft het belangrijkste rentetarief in de eurozone op het recorddieptepunt van 0,05 procent gehandhaafd. Dat besliste de ECB donderdag in Frankfurt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

ECB sleutelt niet aan rente, wat gaat Draghi zeggen?

De Europese Centrale Bank (ECB) laat de belangrijkste rentetarieven in de eurozone zoals verwacht ongewijzigd op de huidige, historisch lage niveaus.

Dat werd donderdag bekendgemaakt na afloop van de beleidsvergadering van de centrale bank.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Zeer opmerkelijk: De schandalige vraag van vliegtuigmaatschappij aan sollicitanten

De lagekostenmaatschappij Air Europa Express die maandag werd gelanceerd, vliegt nu al de controverse in. In haar zoektocht naar personeel vraagt de airline 60 euro aan mensen die willen solliciteren.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Column Kees de Kort | Collectief door het putje

Als er één land is dat profiteert van de lage olieprijzen, dan is het wel Japan. Maar toch gaat ook daar de aandelen collectief door het putje, constateert BNR's macro-econoom Kees de Kort. "Het lijkt wel of alles tegelijk omhoog en alles tegelijk omlaag gaat."

En dat terwijl beleggen altijd draaide om het maken van onderscheid van dingen die goed gaan en dingen die slecht gaan. "En het opmerkelijke is dat alle verhalen die je hoort erop neerkomen dat het de goede kant op gaat, maar dat er tamelijk tegenstrijdig gedrag wordt vertoond: alles verkopen."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Goud forceert een doorbraak en sluipt terug in de psyche van de beleggers

Het sentiment rond goud verandert in de goede zin. We zitten nog niet in een nieuwe stierenmarkt, maar de positieve signalen nemen toe. De turbulente aandelenmarkt bracht slechts een bescheiden plus voor goud, maar verschillende onderliggende factoren kleuren steeds groener. Zo zette goud bijvoorbeeld een nieuw seculair hoogtepunt neer ten opzichte van andere grondstoffen.

Terwijl je in de media de laatste weken alleen maar verhalen hoort hoe aandelen nieuwe laagtes opzoeken, is het beter om eens te kijken naar activa die nieuwe hoogtes aanboren, zoals goud. Op onderstaande grafiek van goud vs grondstoffen (CRB-index) is te zien dat het gele edelmetaal een seculaire uitbraak forceert.