EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
34
kliks
Bron: BNR.nl
29
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 8671 tot 8675
Geplaatst op: zondag 3 april 2016

Het was een historisch kwartaal

We mogen wel zeggen dat we het afgelopen kwartaal met een historisch kwartaal te maken hebben gehad. Vooral op de Amerikaanse beurzen was er sprake van een zeldzaam fenomeen. Sinds het jaar 1933 was het al niet meer voorgekomen dat de S&P 500 index gedurende een kwartaal 10% lager stond en uiteindelijk nog in het groen wist te sluiten.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien hoe de herstelbeweging bij de S&P 500 index eruit ziet. We kunnen zien dat we aan het begin van de maand februari nog te maken hadden met een behoorlijk pessimistisch sentiment, maar kort hierna sloeg dit sentiment volledig om.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zondag 3 april 2016

Een grote transitie binnen de bankensector op komst

Zakenbank Citigroup waarschuwt dat er een grote transitie binnen de bankensector op komst is. De zakenbank verwacht dat rond het jaar 2025 45% minder bankpersoneel nodig zal zijn in Europa. Volgens het rapport van Citigroup zal deze daling in Amerika 40% bedragen.

Deze veronderstellingen baseert Citigroup op het feit dat er vandaag de dag nog erg veel fysieke banken zijn die relatief veel baliepersoneel hebben. Dit baliepersoneel zal in de toekomst minder nodig zijn om de simpele reden dat steeds minder mensen advies zullen gaan vragen aan de desk.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zondag 3 april 2016

Griekenland wil opheldering over lek notulen steunpakket IMF

Griekenland eist tekst en uitleg van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) over gelekte notulen van een discussie die zou gaan over het steunpakket voor het land.

Griekenland eist tekst en uitleg van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) over gelekte notulen van een discussie die zou gaan over het steunpakket voor het land.

Daarin zou staan dat het IMF een Grieks staatsbankroet overweegt om de Europese Unie te bewegen de aan Griekenland opgelegde voorwaarden voor de noodsteun te versoepelen. Premier Alexis Tsipras vraagt IMF-directeur Christine Lagarde om opheldering, schrijft de Griekse krant Kathimerini.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: zaterdag 2 april 2016

De Britse economie doet het beter dan de meeste mensen denken

De mensen die tegen een uittreding van Groot-Brittannië uit Europa zijn, kunnen wellicht een beroep doen op de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek kunnen we zien dat de Britse economie de afgelopen jaren een ware groeispurt heeft doorgemaakt.

De cijfers die afkomstig zijn van ‘The Office for National Statistics’ maakte duidelijk dat de groei van het Britse bruto binnenlands product het afgelopen jaar is uitgekomen op een groei van 2,1%. Dit cijfer was beduidend hoger dan de meeste waarnemers vooraf hadden gedacht.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zaterdag 2 april 2016

Russische olieproductie opnieuw naar recordniveau

De olieproductie in Rusland is opnieuw naar recordniveau gestegen in maart. Gemiddeld werden per dag 10,912 miljoen vaten olie geproduceerd.

De olieproductie in Rusland is opnieuw naar recordniveau gestegen in maart. Gemiddeld werden per dag 10,912 miljoen vaten olie geproduceerd.

Hiermee is de productie net iets hoger dan het vorige record dat in januari werd gezet, aldus persbureau Bloomberg zaterdag op basis van cijfers van het energieministerie. Toen werden er nog 10,910 miljoen vaten olie geproduceerd.

Sinds het uiteenvallen van de Sovjetunie in 1991 is er niet zoveel olie uit de grond gehaald in Rusland. 

Lees verder op nu.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs