Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 8671 tot 8675
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 11 februari 2016

De goudprijs blijft maar doorstijgen

Enkele dagen geleden gepubliseerd op GoudVergelijken.nl

[...]

In de negen meest gebruikte valuta’s is goud dit jaar tussen 8,3% en 16,3% gestegen. In de Japanse Yen steeg goud 8,3%. De goudprijs steeg het hardst in de Australische Dollar. Deze stijging komt uit op 16,3%.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 11 februari 2016

Goldman Sachs: “Olieprijs onder de 20 dollar mogelijk”

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs heeft deze week een voorspelling gedaan omtrent de verdere evolutie van de olieprijs. Jeff Curie, grondstoffen-analist bij de zakenbank, vreest dat de olieprijs wel eens onder de 20 dollar kan duiken. Volgens Curie zal de oliemalaise dus nog eventjes blijven duren.

Het overaanbod aan olie kan maar niet worden weggewerkt omdat de meeste olieproducerende landen hun productie niet willen terugschroeven. Zoals we ondertussen weten, is de vraag naar olie niet gedaald dus het probleem ligt zo goed als uitsluitend aan de productiezijde.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 11 februari 2016

En dit is hoe de MSM schrijft over goud: Goudprijs is paniekindicator, vraag blijft zwak

En dit is hoe de MSM schrijft over goud:

De goudprijs fungeert dit jaar weer als paniekindicator op de beurs. De onderliggende vraag naar het edelmetaal is echter zwak.

Uit een donderdag gepubliceerd rapport van de World Gold Council, een organisatie die wordt gesteund door de goudindustrie om het eigendom van het edelmetaal te promoten, blijkt dat de vraag naar goud in 2015 voor het vierde jaar op rij is afgenomen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 11 februari 2016

Column Kees de Kort | Yellen heeft de onrustgeest nog niet terug in de fles

Janet Yellen heeft duidelijk niet voor rust kunnen zorgen op de financiële markten. Maar ze kan ook niet zomaar van koers veranderen, zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort.

De president van het stelsel van Amerikaanse centrale banken, de Fed, hield woensdag vast aan de voorspelling dat de rente zal worden verhoogd, maar voegde toe dat dit mogelijk wel gaat gebeuren in een ander tempo.

"Eigenlijk een herhaling van het verhaal van twee maanden geleden", analyseert De Kort, maar: "iets meer aandacht voor de financiële markt als mogelijke risicofactor in dat hele verhaal".

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 11 februari 2016

Zweedse Riksbank verlaagt rentetarieven van negatief naar dubbelnegatief

De centrale bank van Zweden verlaagde vandaag haar belangrijkste rentetarief nog verder onder nul. Ze gaf aan dat het bereid is om alles te doen wat in haar macht ligt om de inflatie aan te wakkeren en de krona te depreciëren. Het rentetarief werd verlaagd van min 0,35 naar min 0,50 procent.

Zweedse beleidsmakers deden er afgelopen jaar alles aan om deflatie tegen te gaan. Maar waarom eigenlijk? De economie van het land is booming.