Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 8676 tot 8680
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 22 februari 2016

Japanners stoppen massaal contant geld in kluisjes

De komst van een negatieve rente doet veel Japanners besluiten geld van de bank te halen en in een kluisje te bewaren, zo schrijft de Wall Street Journal. Onlangs introduceerde de Bank of Japan een negatieve rente, maar daar blijkt de spaarzame bevolking niet van gediend. Ze pinnen op grote schaal contant geld, om dat vervolgens thuis in een kluisje te bewaren.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 22 februari 2016

Goud of zilver..?

Veel cliënten stellen mij of één van mijn collega’s de vraag of er nu zilver of goud aangekocht dient te worden en welke verhouding tussen de twee ze het beste kunnen kiezen. Vaak antwoord ik dat spreiding van beide edelmetalen het meest aan te raden is. Dit hangt natuurlijk vooral af van de persoonlijke situatie, welke voor iedereen verschillend is. Overigens vind ik spreiding binnen een beleggingsportefeuille sowieso het belangrijkste tijdens deze woelige tijden.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 22 februari 2016

Goldman Sachs: 40% leningen energiesector is junk

De daling van de olieprijs raakt ook de Amerikaanse energiesector, want volgens Goldman Sachs heeft 40% van alle leningen die ze verstrekt heeft aan deze sector nu al een zeer dubieuze status. De bank verstrekte in totaal $10,6 miljard aan leningen aan de sector, waarvan nu al $4,2 miljard een ‘junk’ status heeft.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: maandag 22 februari 2016

Aardolieverbruik in Europa sinds 2006 met 15% afgenomen

In 2006 verbruikten de gezamenlijke raffinaderijen in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje, Italië en het Verenigd Koninkrijk gemiddelde 10,8 miljoen vaten aardolie per dag. Over 2015 is het gemiddelde dagelijks verbruik van aardolie door raffinaderijen in voornoemde landen afgenomen tot 9,1 miljoen vaten. M.a.w. het olieverbruik was afgelopen jaar 15% lager dan in 2006.

De bron voor deze cijfers is de JODI-database, die maandelijks cijfers publiceert over olieproductie, olieverbruik en import en export van aardolie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 februari 2016

“Rijke mensen worden rijk omdat ze doen alsof ze arm zijn. Arme mensen …”

Tv-programma’s zoals ‘The Sky is the limit’ of ‘De rijkste man ter wereld’ schetsen een beeld dat rijke mensen enkel en alleen maar leven in een immense villa, rijden met een peperdure auto en iedere dag naar een chique feest gaan. Wanneer je dat gelooft, zal je nooit rijk worden.

Rijke mensen worden rijk omdat ze doen alsof ze arm zijn. Arme mensen blijven arm omdat ze doen alsof ze rijk zijn.