Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 8696 tot 8700
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 21 februari 2016

Jeroen Dijsselbloem (baas Eurogroep): Alles gaat goed met de euro en de banken!

Hallucinante week in het EU-parlement in Brussel. Zowel Mario Draghi (Europese Centrale Bank) als Jeroen Dijsselbloem (voorzitter Eurogroep en Ecofin) brachten een bezoek.

Het is opvallend hoe lief het gros van de politici is tijdens een hoorzitting met Draghi en Dijsselbloem. De heren worden onthaald alsof ze de redders van de economie zijn. Enkel de verkozenen uit de eurosceptische fracties van Marine Le Pen en Nigel Farage leveren weerwerk.

Mario Draghi blonk ook dit keer tijdens de zogenaamde ‘monetaire dialoog’ weer uit in nietszeggende antwoorden. Jeroen Dijsselbloem daarentegen is over het algemeen opener in zijn communicatie. Echter, dan wordt meteen ook duidelijk hoe ver dit soort types van de werkelijkheid is komen te staan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 21 februari 2016

Prijzen van lithium knallen omhoog en aandelen lithium-exploratiebedrijven stijgen spectaculair

Het kan niemand ontgaan zijn: de grondstoffenmarkt zit in een heel diep dal. Olie, koper, ijzererts, steenkool; veel commodities zitten in de problemen. Enkel goud herstelt momenteel enigszins van de flinke daling sinds 2011. Maar als altijd is er een uitzondering op de regel. En die uitzondering heet lithium.

Het zilverwitte metaal wordt nu al veelvuldig gebruikt in batterijen voor smartphones, laptops en tablets. Maar ook de elektrische auto’s die afgelopen maanden zijn aangekondigd door General Motors, BMW, Volvo, Audi en Volkswagen, zullen allen gebruik maken van grote hoeveelheden lithium. En dat is één van de voornaamste redenen dat de prijzen nu fors beginnen te stijgen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 21 februari 2016

Nigeria steunt bevriezing olieproductie

Nigeria staat achter plannen van onder meer Saudi-Arabië en Rusland om de olieproductie te bevriezen op het huidige niveau. Dat heeft olieminister Emmanuel Kachikwutold zondag gezegd. Nigeria is de grootste olieproducent van Afrika.

Kachikwutold zei wel dat voorlopig een uitzondering moet gelden voor Iran en Irak, twee landen die net weer opkrabbelen na jaren van sancties respectievelijk oorlogsgeweld. Daardoor zal de productie de komende maanden waarschijnlijk nog blijven toenemen. Pas tegen de zomer zal het aanbod krapper worden, voorspelde hij.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 21 februari 2016

'Europese schuldeisers werken aan plan voor Griekse schuldverlichting'

De Europese schuldeisers van Griekenland werken aan een plan om in fases de schuld van Griekenland te verlichten op voorwaarde dat het land verder hervormt tegen 2022.

Schuldverlichting kan in meerdere vormen komen, zoals simpelweg het afschrijven van schuld. In dit geval zou het gaan om lagere rentes voor de leningen en het verlengen van de looptijd van de lening.

Op termijn zouden de aflossingen en rentebetalingen gekoppeld worden aan de economische groei, als de Griekse overheid tenminste nieuwe hervormingen implementeert.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 21 februari 2016

Betrouwbare oliebelegger voorspelt een olierally

Afgelopen november, toen de olieprijs nog rond de 41 dollar bewoog, voorspelde technisch analist Todd Gordon al een flinke daling bij de olieprijs. Destijds voorspelde Gordon een daling richting koers 26 dollar. En wat deze man heeft voorspeld, is inderdaad waarheid geworden. Op 11 februari dit jaar wist de olieprijs uiteindelijk koers 26 dollar te bereiken.

Op dit moment komt Todd Gordon met een nieuwe voorspelling. Vanaf de laagste koers van 11 februari verwacht hij immers een stijging van 50 procent. Deze stijging zou resulteren in een olieprijs van ongeveer 38 dollar.