Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 8696 tot 8700
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

IMF kritisch over hoe China communiceert over monetair beleid

China moet duidelijker communiceren over zijn monetaire beleid, vindt Christine Lagarde directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Lagarde deed haar oproep donderdag op het World Economic Forum in Davos.

Volgens haar is de huidige onrust op de financiële markten onder meer het gevolg van onduidelijke communicatie over de steunmaatregelen die China neemt om de economie te stabiliseren.

Ze zei wel vertrouwen te hebben in het beleid van China dat minder afhankelijk wil worden van productie en juist zwaarder wil leunen op consumptie en diensten.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Aandelen Goudmijnen dalen terwijl goudprijs stijgt

Er is een disconnectie tussen de aandelen van goudmijnen en de goudprijs. Terwijl de goudprijs is gestegen daalde de aandele van goudmijnen met.....

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

‘Poetin gaf waarschijnlijk toestemming voor moord op spion Litvinenko’

De Russische president Vladimir Poetin heeft de moord op voormalig spion Aleksandr Litvinenko waarschijnlijk goedgekeurd. Die conclusie trekt de Britse commissie die de moord op Litvinenko heeft onderzocht. Rechter Robert Owen presenteerde donderdag het langverwachte onderzoeksrapport.

De genaturaliseerde Brit Litvinenko werd op 1 november 2006 vergiftigd, vermoedelijk tijdens een ontmoeting met twee Russische bekenden in een hotel in de Britse hoofdstad. De Russen zouden polonium hebben toegevoegd aan de groene thee die Litvinenko dronk. Hij stierf 22 dagen later.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Het is echt zo simpel!

Verliezen die op de beurzen oplopen tot -10% en meer en tegelijk een positieve start van 2016 voor goud (+3%) en zilver (+1,50%)…

“We zullen wel content zijn zeker?” vroeg iemand ons eerder deze week via e-mail…

Nee, tevreden zijn we niet. Het is best mogelijk dat het volgende stuk van de financiële crisis, die in de zomer van 2007 begon, hier en nu voor onze deur staat.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

'Barclays gaat duizend banen schrappen'

De Britse bank Barclays gaat bij zijn tak voor zakenbankieren wereldwijd meer dan duizend banen schrappen, waarvan een kwart in Azië. 

Dat zeiden ingewijden donderdag. De bank is ook van plan om verschillende landen in het Verre Oosten te verlaten.

De bank wilde niet reageren. Naar verluidt stopt Barclays met zakenbankieren in landen als Australië, Taiwan, Zuid-Korea en Maleisië. Het wil kantoren in Hongkong, China, Japan, Singapore en India handhaven.