Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 8701 tot 8705
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Olieprijzen blijven maar dalen

Ook vandaag gaan de olieprijzen verder naar beneden. Er zijn dan wel geen nieuwe meerjarige diepterecords te noteren, de koersen zakten wel ten opzichte van de slotstanden gisteren. De lage olieprijs is een van de factoren die momenteel de beurzen in hun greep houden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Duizenden banen weg bij uitgeverij Pearson

De Britse uitgeverij Pearson schrapt de komende twee jaar zo'n 4000 banen. Een op de tien werknemers verliest zijn of haar baan. 

Dat moet helpen de kosten structureel met 350 miljoen pond (455 miljoen euro) te verlagen. De kosten van de ingreep bedragen naar schatting 320 miljoen pond.

Pearson verkocht afgelopen jaar de zakenkrant Financial Times en een belang in opinieblad Economist. De uitgever wil zich toeleggen op de verkoop van schoolboeken en ander lesmateriaal. De resultaten over het afgelopen boekjaar vallen evenwel tegen, waarschuwde het bedrijf donderdag.

Bron: Huizenmarkt-Zeepbel.nl
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Maand-op-maand huizenprijzen dalen alweer

Gaat het echt wel zo goed op de huizenmarkt? De prijsindex daalt in december ten opzichte van november met 0,4%, ook de gemiddelde verkoopprijs laat een dalende trend zien. Het CBS ziet natuurlijk alleen lichtpuntjes.

CBS directeur Tjark Tjin-A-Tsoi heeft met Henk Kamp afgesproken dat er meer duiding bij de cijfers gegeven gaat worden. Het CBS: ‘Bestaande koopwoningen waren in december 3,2 procent duurder dan in december 2014. Deze toename is kleiner dan in november, toen de grootste prijsstijging in 7 jaar werd genoteerd. Sinds juni 2013 is sprake van een licht stijgende trend van de woningprijzen.’ Natuurlijk geen woord over de maand-op-maand cijfers..

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Bitcoinspot.nl bij BNR: "Drugsbende opgerold dankzij Bitcoin technologie"

Bitcoinspot.nl is te gast bij BNR nieuwsradio om wat tekst en uitleg te geven over de opgerolde drugsbende die bitcoins accepteerde. We hebben het over de anonimiteit van Bitcoin, het darkweb, cryptolocker  en waarom bitcoins gebruiken voor criminele doeleinden nu geen goed idee is. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

George Soros: EU staat aan de rand van de afgrond

Er zijn voldoende zaken gaande in Europa om nerveus van te worden. Zoals bondskanselier Angela Merkel correct voorspelde staat de EU aan de rand van de afgrond, zo stelt de bekende superspeculant en filantroop George Soros in een interview met de WirtschaftsWoche. Soros:

Soros heeft zijn eigen ideeën over de aanpak van het vluchtelingenvraagstuk. Hij zou het liefst een gezamenlijk Europees beleid zien dat de controle herneemt over de Europese grenzen. Zo kunnen vluchtelingen veilig en ordelijk Europa bereiken in een tempo waarop het continent ze kan absorberen, aldus Soros.