EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 8701 tot 8705 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 30 mei 2016

Bill Gross ‘Het systeem zelf vormt het grootste risico’

Om eerlijk te zijn, verbaasde het ons toch wel. Legendarische obligatiebelegger Bill Gross geeft een wel heel krachtig signaal. De man verdiende meer dan 30 jaar lang miljarden door obligaties te kopen en nu zegt hij dat hij er serieus over nadenkt om short te gaan op obligaties. Dit is een sterk signaal dat er iets niet goed in de haak zit op de financiële markten.

Een jaar geleden voorspelde Gross nog met uiterste precisie de implosie van de Duitse Bund. In minder dan 2 maanden steeg de Duitse rentevoet van 5 basispunten tot 106 basispunten, m.a.w. van 0,05% naar 1,06%. Een beweging met een factor 20.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 30 mei 2016

Trump wil geldpersen aanzetten. Maar hoe?

“Geen zorgen”, zegt Donald Trump. “Amerika zal altijd z’n schulden kunnen blijven betalen omdat we simpelweg geld kunnen bijdrukken.” Maar kan dit wel, hoe gaat dit in z’n werk en wat zijn de overeenkomsten met Zimbabwe?

Hoe het bijdrukken van geld in de praktijk gaat Het mandaat hiervoor wordt gegeven door de Centrale Bank, in dit geval de Federal Reserve. Dit is een onafhankelijk orgaan en alleen zij beslist of en wanneer er een opdracht uitgaat naar The Bureau of Engraving en de U.S. Mint. Doorgaans gaat het om één opdracht per jaar. De laatste keer dat dit gebeurde was in juli 2015 toen de Fed voor $213 miljard aan nieuwe bankbiljetten bestelde. Voor deze jaarlijkse opdracht is de doelstelling tweeledig: enerzijds om biljetten te vervangen om ze niet langer bruikbaar zijn; anderzijds anticipeert de Fed hoeveel extra geld er nodig is in relatie met de groei van de economie

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 30 mei 2016

Fedzucht

Fed-baas Janet Yellen heeft bij elke kwestie over de korte rente nog altijd maar oog voor één groep: de financiële markten. En die houden niet van verrassingen, weet Kees de Kort. 'Dus moet je het zo brengen dat mensen denken: 'alles kan'.'

Dus als je zegt dat de rente omhoog kan, schrikt men niet als het werkelijk zo ver is. 'Als je met zijn allen denkt dat het niét gaat gebeuren en het gebeurt toch, krijg je een schrikreactie en dan weet je niet waar het spel eindigt. Dat is de name of the game op de financiële markten: we kunnen wel tegen slecht nieuws, maar we kunnen niet tegen onverwacht slecht nieuws.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: maandag 30 mei 2016

Sociale onrust zet olieprijzen onder druk

Olie zorgt voor kopzorgen bij beleggers. De voorbije maanden waren de prijzen onhoudbaar laag. De inhaalbeweging is intussen voorzichtig ingezet, maar sociale onrust kan ervoor zorgen dat de prijzen opnieuw instabieler worden.

De wereld piekert over de lage olieprijzen. Dat de prijs zo laag blijft, wijst erop dat de wereldeconomie maar niet op gang wil komen. In die mate zelfs dat een nieuwe recessie velen niet meer zo onwaarschijnlijk lijkt. Toch zijn er tekenen dat het de goeie kant uit gaat met de olieprijs. Zo is er een terugval geweest in de productie door branden in Canada en toegenomen vraag, die op korte termijn hoopvol stemmen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 30 mei 2016

In Japan telt 1 op 2 gezinnen nu een 65-plusser

In Japan telt bijna de helft van de gezinnen inmiddels minstens één vijfenzestigplusser. Dat blijkt uit cijfers van de Japanse dienst voor statistiek.

In Japan telt bijna de helft van de gezinnen inmiddels minstens één vijfenzestigplusser. Dat blijkt uit cijfers van de Japanse dienst voor statistiek.

Daarmee nadert het land een belangrijk keerpunt dat het economisch landschap van de Japanse samenleving volledig zal veranderen. Tegen het einde van de jaren vijftig van deze eeuw zal voor elke vijfenzestigplusser in Japan nog 1,3 actieve landgenoot kunnen worden geteld.

Lees verder op Express.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs