Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 8711 tot 8715
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

'Benzine tanken wordt steeds goedkoper'

Automobilisten profiteren van de alsmaar dalende olieprijzen. De benzineprijs aan de Nederlandse pomp ligt nu al op het laagste niveau in jaren.

Er kan zomaar nog eens 20 cent van de literprijs af gaan, heeft consumentencollectief Unitedconsumers uitgerekend.

De landelijke adviesprijs voor een liter Euro95 bedraagt inmiddels 1,52 euro. Bij sommige pompen betalen consumenten niet meer dan 1,30 euro. En voor een vat ruwe olie moet op de markt nu een kleine 28 dollar neergeteld worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Bitcoin: is de munt echt mislukt?

Enkele dagen terug gooide softwareontwikkelaar Mike Heard een klepel in het hoenderhok met zijn blog getiteld ‘Het einde van het bitcoin experiment‘. Is het einde van de virtuele munt werkelijk in zicht? We denken van niet, Mike!

Mike Heard is niet de minste. Hij behoorde jarenlang tot een selecte groep van belangrijkste ontwikkelaars van de technologie achter de bitcoin, de blockchain. Voor hem zijn er onoverkomelijke problemen gerezen die bitcoin zullen versmachten. Heard verliet dan ook het schip en verkocht zijn bitcoins.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Let goed op! Tijdens een aandelencrash worden de volgende miljonairs geboren

Een crash van de aandelenmarkt is goed nieuws … goed voor diegene die weten hoe ze er mee moeten omgaan. Miljonairs worden op de aandelenmarkt niet gemaakt wanneer de koersen stijgen, maar wel wanneer de koersen dalen. Wie dit begrijpt, maakt het meeste kans om miljonair te worden via de aandelenmarkt.

Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de goudmijnaandelen, daar worden nu de volgende miljonairs geboren.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Grafiek: Vloedgolf van negatieve rente door ECB

Sinds de lancering van het stimuleringsprogramma van de ECB een jaar geleden is het aantal Europese staatsobligaties met een negatief rendement explosief toegenomen. Meer dan 40% van al het schuldpapier in omloop heeft al een negatieve rente, tegenover ongeveer 20% in januari 2015 en minder dan 5% een jaar eerder.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Waarom blinkt goud maar half?

Het goud doet zijn werk als veilige haven in de huidige barre markttijden maar half. Waarom is er eigenlijk geen koersexplosie nu iedereen de weg naar de uitgang op de beurzen lijkt te zoeken?

De goudprijs heeft er een goed jaarbegin opzitten met een winst van 4% tot 1100 dollar per ounce. Toch kunnen goudkevers hier niet tevreden mee zijn in het licht van de stevige beurscorrectie. Ze hadden ongetwijfeld op een veel sterkere koerssprong gerekend.

Het edel metaal vervult eigenlijk onvoldoende zijn rol als veilige haven, zoveel is duidelijk. Er zijn verschillende redenen: