Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 8716 tot 8720
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 8 februari 2016

Banken Griekenland hard onderuit

De Griekse aandelenmarkt staat op het moment van schrijven ruim 7% lager, maar dat is niets vergeleken met de aandelenkoersen van verschillende banken die genoteerd staan aan de Athens Stock Exchange. Vandaag verdampte een kwart van de beurswaarde van bijna alle grote banken.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 8 februari 2016

Rendementsvrij risico

Een veel gehoord (terecht) argument in het verleden tegen het kopen van goud is dat het geen rente of dividend oplevert. Maar nu veel staatsobligaties ook geen rendement meer opleveren, kunnen we dit argument naar de prullenbak verwijzen. Waarom zou u als belegger nog voor staatsobligaties kiezen, als u tegen dezelfde kosten ook bijvoorbeeld fysiek goud kunt bezitten?

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 8 februari 2016

Goudprijs naar hoogste niveau in acht maanden

De goudprijs is vandaag gestegen naar het hoogste niveau in acht maanden tijd. Op het moment van schrijven staat de prijs 2,4% in de plus op €1.064 per troy ounce en €34.226 per kilogram. Mogelijk heeft het vastlopen van de onderhandelingen tussen de Griekse overheid en haar schuldeisers een positief effect gehad op de prijs van het edelmetaal. De aandelenmarkten staan vandaag flink lager.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 8 februari 2016

Erdogan: We kunnen vluchtelingen op de bus naar Europa sturen

De vluchtelingencrisis legt niet alleen een grote druk op Europa, maar ook op de relatie met Turkije. Dat blijkt uit de notulen van een gesprek tussen Juncker, Tusk en Erdogan die in handen zijn gekomen van de Griekse site Euro2day. Turkije speelt een hard onderhandelingsspel en dreigt meer vluchtelingen door te sturen naar Griekenland en Bulgarije als hij niet genoeg geld krijgt van Europa.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 8 februari 2016

Oud-bankier wil grote bankbiljetten verbieden

Grote bankbiljetten moeten uit circulatie gehaald worden omdat deze voornamelijk voor criminele doeleinden gebruikt worden. Dat is de boodschap die Peter Sands, voormalig directeur van de Britse bank Standard Chartered, in een nieuwste paper probeert over te brengen. Maar is dat de enige reden?