EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 8716 tot 8720 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 30 mei 2016

“De grondstoffensector heeft een bodem bereikt”

Zakenbank Citigroup is vandaag de dag een stuk optimistischer gestemd over de grondstoffensector dan een jaar geleden het geval was. Volgens de zakenbank is er sprake van een betrouwbare bodem binnen de grondstoffensector en als gevolg daarvan mogen we de komende tijd uitzien naar hogere koersen.

Volgens Citigroup analist Ed Morse zijn er de afgelopen weken een aantal fundamentele aspecten binnen de grondstoffensector gewijzigd. Zo is er sprake van een dapper herstel bij de groeilanden en daarnaast lijkt de vraag vanuit deze landen naar grondstoffen de komende tijd alleen maar verder te doen toenemen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 30 mei 2016

Komende donderdag: vergadering ECB!

In een vorig artikel besprak ik het beleid van de Federal Reserve. Deze is reeds begonnen aan de verstrakking van het inmiddels zeer lang lopende lagerentebeleid. De Amerikaanse economie zou sterk genoeg zijn om weer naar een ‘normaler’ monetair klimaat te kunnen evolueren. De Fed zal echter zeer omzichtig te werk gaan. Er werd trouwens nog maar één verhoging van de rente doorgevoerd en die dateert reeds van december vorig jaar.

In dit artikel leg ik de focus op de ECB. Komende donderdag vindt in Wenen een monetaire beleidsvergadering plaats. Waarschijnlijk worden er geen nieuwe maatregelen aangekondigd aangezien Draghi nog maar recent zijn bazooka stevig herlaadde. De effecten daarvan kunnen nu nog onvoldoende worden geanalyseerd. Bovendien starten sommige aangekondigde zaken maar pas in juni.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 30 mei 2016

Brexit kan miljarden ponden kosten aan Britse pensioenfondsen

Een Britse beslissing om de Europese Unie verlaten volgende maand kan naast toekomstige economische schade ook een zware invloed hebben op de Britse pensioenfondsen. De totale schade aan de pensioenfondsen kan naar schatting 170 tot 300 miljard pond zijn, een bedrag dat generaties lang zal voelbaar zijn.

Een exit uit de Europese Unie zal ervoor zorgen dat de inflatie in het Verenigd Koninkrijk zal stijgen, dit tegelijkertijd met een daling van de financiële markten. Dit alles zorgt er op zijn beurt voor dat de pensioenfondsen welke de bedragen van hun gebruikers beleggen een pak zullen verminderen in waarde.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 30 mei 2016

Renteverhoging in juni?

Amerikaanse macro-economische cijfers. Niet iedereen vindt dat even interessant, echter de Fed zeker wel. De overkoepelende centrale bank van de VS houdt deze resultaten nauwlettend in de gaten om er conclusies uit te trekken rond haar monetair beleid.

Amerikaanse macro-economische cijfers. Niet iedereen vindt dat even interessant, echter de Fed zeker wel. De overkoepelende centrale bank van de VS houdt deze resultaten nauwlettend in de gaten om er conclusies uit te trekken rond haar monetair beleid.

De Federal Reserve verhoogde in de maand december van vorig jaar de rente voor de eerste keer in tal van jaren! Sindsdien volgde er geen tweede verhoging. Zorgen rond de Chinese economie, de volatiliteit van de markten, de eigen economische groei, … zorgden ervoor dat die lang werd uitgesteld.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 30 mei 2016

'EU had 113 miljard euro aan boetes kunnen innen'

De Europese Unie had 113 miljard euro aan boetes kunnen innen bij de eurolanden, maar heeft deze mogelijkheid aan zich voorbij laten gaan. De boetes kunnen worden opgelegd wanneer landen in de eurozone zich niet houden aan begrotingsafspraken.

Sinds de invoering van de euro hebben deze landen 106 keer een te hoog begrotingstekort gehad, schrijft het NRC Handelsblad op basis van berekeningen van het Duitse Ifo-instituut.

Lees verder op nu.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs