Nieuws / Artikelen met het woord

58124 artikelen gevonden. Artikel 8726 tot 8730
Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 5 maart 2016

Nederlandse bedrijven bouwen mee aan langste verkeerstunnel ter wereld

Twee consortia met daarin drie grote Nederlandse bedrijven zijn uitgekozen voor de aanleg van een onderzeese tunnel die Denemarken met Duitsland moet verbinden. Met het project is een totaalbedrag van 6 miljard euro gemoeid, meldden de betrokken partijen vrijdag.

De baggeraars Boskalis en Van Oord werken mee aan het graven van de geul waar de 18 kilometer lange tunnel in wordt afgezonken, en bij de benodigde landaanwinning. Daarmee is voor elk van de twee bedrijven een som van 300 miljoen euro gemoeid.

Ook ingenieursbedrijf Sweco, eigenaar van het Nederlandse Grontmij, is bij dat deel van de werkzaamheden betrokken, net als de Duitse bouwers Hochtief en Ed. Züblin.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 5 maart 2016

Goud ETF: instroom kapitaal op record nivo

De grootste Goud ETF zag de afgelopen 2 maanden 145 ton goud.....

Bron: Marketupdate
Geplaatst: zaterdag 5 maart 2016

Duitse spaarbank wil boeterente ECB ontwijken met contant geld?

Een Duitse spaarbank uit Beieren overweegt haar reserves niet langer bij de ECB te parkeren, zo schrijft Der Spiegel. In plaats van de reserves tegen een boeterente van -0,3% bij de centrale bank te parkeren opperen zij het idee om overtollige reserves in de vorm van contant geld aan te houden. De spaarbank rekende uit dat de verzekerde opslag van contant geld ongeveer 0,18% zou kosten, veel minder dan de boeterente van 0,3% die de ECB in rekening brengt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 4 maart 2016

Op pensioen gaan met €1 miljoen: 7 Tips

Wanneer je aan je pensioen denkt, waar denk je dan aan? Een afgelegen paradijs? Iedere dag je hobby beoefenen? Een wereldreis maken? … of iedere maand je geld tellen om rond te komen? Veel mensen zitten in de laatste situatie omdat ze zich tijdens hun actieve carrière niet bezig hielden met hun pensioen.

Het is gemakkelijk om je niet bezig te houden met je pensioen dat misschien 10, 20 of zelfs 30 jaar in de toekomst ligt. Maar op pensioen met €1 miljoen is geen utopie, het is zelfs een must. Als er iets is dat je niet wilt, is het oud zijn en geen geld hebben.

Daarom deze 7 tips voor een pensioen van €1 miljoen:

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 4 maart 2016

Dubai smijt met geld: megapretpark moet Indiërs trekken

Een reusachtig pretpark van 2,6 miljard euro moet dé nieuwe trekpleister van Dubai worden. Met een enorme keuze aan amusement moet dit park in 2020 al 20 miljoen bezoekers trekken.

Dubai Parks & Resorts krijgt onder andere een groot theater dat lijkt op de Taj-Mahal, een pretpark dat lijkt op Legoland, een waterpark en nog veel meer. Dit alles moet ervoor zorgen dat het voormalige vissersdorpje aan de kust van de Verenigde Arabische Emiraten de grootste trekpleister blijft in de regio.