EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
32
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
22
kliks
19
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
15
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 8731 tot 8735 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: zondag 26 juni 2016

‘Groot-Brittannië is een begrip in de wereld buiten Europa, de EU is dat niet’

Europa ontwaakte vrijdagochtend met een kater. Voor het eerst in de geschiedenis wordt de Europese Unie kleiner en niet groter, want Groot-Brittannië (Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland) stappen uit de Unie. Niet enkel de financiële markten, ook vele media gingen totaal uit de bocht met hun reactie op de beslissing van een meerderheid van Britten.

In het VRT-debat ‘Wat nu Europa?’ was vrijdagavond o.a. Prem Radhakishun te gast, de Nederlandse radio- en televisiemaker van Surinaams-Hindoestaanse afkomst, bij ons bekend van zijn deelname aan De Slimste Mens. Radhakishun ontvluchtte in 1982 Suriname voor het regime van de dictator Desi Bouterse, die hem dood wilde omdat hij kritisch over het regime berichtte.

Radhakishun was een van de weinigen in het debat die het – samen met Jean-Marie De Decker – voor de volksraadpleging in het algemeen en de uitslag van het Britse referendum in het bijzonder opnam. Beide hekelden ‘het toenemend klimaat waarin de democratische waarden en de inspraak van burgers in het bepalen van hun eigen lot steeds meer aan de kant worden geschoven.’

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: zondag 26 juni 2016

Brexit maakt 400 mensen 115 miljard euro armer

De brexit heet vooral slecht nieuws te zijn voor de "gewone" man, maar in eerste instantie bleek het -onverwachte- resultaat van de Britse volksraadpleging vooral slecht nieuws voor 400 mensen, die in geen tijd (24 uur) in totaal 115 miljard euro armer zijn geworden. Dat zij zoveel konden verliezen, is natuurlijk omdat zij nog zoveel meer hebben: de 400 in kwestie zijn niet toevallig de rijkste 400 ter wereld.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: zondag 26 juni 2016

Welke opportuniteiten zijn er te vinden bij financiële crisissen?

Ondertussen zijn we enkele dagen na de Brexit-feiten waarbij de markten internationaal behoorlijk heftig reageerden. Waar vele beginnende beleggers panikeren en zo snel mogelijk proberen te ontsnappen slagen anderen er echter in om geld te verdienen aan deze ellende.

Onder de beursindices was de tendens logischerwijze negatief waarbij toch enkele uitschieters merkbaar waren, opportuniteiten welke ook in de toekomst in het oog gehouden moeten worden indien Europa verder in de afgrond verdwijnt.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zaterdag 25 juni 2016

China gebruikt devaluatie ter voorkoming van deflatie

Albert Edwards, econoom bij Societe Generale, is van mening dat we ons de afgelopen tijd teveel hebben bezig gehouden met het nieuws rondom het EU-referendum in het Verenigd Koninkrijk. Edwards wijst ons er op dat er nog een andere gebeurtenis is die onze aandacht minstens zoveel zou moeten trekken.

Edwards komt namelijk met de mededeling dat de Chinese overheid bezig is met een plan om deflatie in China te voorkomen. Zo heeft de Bank of China de afgelopen maanden al diverse pogingen ondernomen om de waarde van de Chinese munt te verlagen. Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat vooral in augustus 2015 de Yuan een aantal rake klappen te verduren kreeg.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zaterdag 25 juni 2016

Heel wat Amerikanen hebben moeite om rond te komen

De afgelopen zestien jaar zijn we geconfronteerd met twee enorm grote crisissen. Het is daarom ook niet vreemd dat heel wat mensen nog de nare gevolgen van deze recessies ondervinden. Zo zijn er huizenbezitters die tijdens de laatste crisis noodgedwongen hun huis moesten verkopen en als gevolg daarvan met een restschuld achterbleven.

Voor de mensen die denken dat het plaatje er op dit moment weer rooskleurig uitziet, laten de feiten een heel ander beeld zien. Een onderzoek van UBS maakt namelijk duidelijk dat heel wat Amerikanen nog steeds problemen hebben om maandelijks rond te komen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs