Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 8731 tot 8735
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 20 januari 2016

Van welvaartsstaat naar neoliberale dominantie naar ???

De Tweede Kamer verkiezingen van 2017 kondigen zich aan. Een van de onderwerpen waarover gesproken gaat en moet worden is dat van de sociaaleconomische orde. Mensen hebben begrepen dat de manier waarop de samenleving nu is ingericht, op zijn zachtst gezegd niet ideaal is.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 20 januari 2016

Nikkei index in een ‘bear market’

De Japanse Nikkei index zakte woensdag naar het laagste niveau in 3,5 jaar tijd en is daarmee officieel in een ‘bear market’ terechtgekomen. De index verloor 2,2% en staat daarmee 21% lager dan het hoogtepunt van bijna 21.000 punten in juni vorig jaar. Zorgen over de groei van de wereldeconomie, die zelfs uitgesproken werden door het IMF, veroorzaken wereldwijd een verkoopgolf in aandelen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 20 januari 2016

De werkelijke reden achter de moord op Gaddafi: Goud

In oktober 2011 werd de Libische dictator Gaddafi vermoord door rebellen die gesteund werden door het Westen. De NAVO speelde een belangrijke rol in de omverwerping van het regime, dat volgens de officiële verklaring plaats moest maken voor democratie. Maar achter de schermen speelden er compleet andere belangen en argumenten mee, zo blijkt uit emails van Hillary Clinton die eind vorig jaar gepubliceerd werden. In één van die emails blijkt dat de NAVO niet uit was op het brengen van democratie, maar op het voorkomen van de totstandkoming van een door goud gedekte Afrikaanse valuta.

[...]

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 20 januari 2016

Goudprijs gestegen in 8 van de 9 meest gebruikte valuta’s

De goudprijs heeft net als vorig jaar een goede start gemaakt. De prijs van het edelmetaal staat na 10 handelsdagen 2,9% hoger, gemeten in Amerikaanse Dollars. Het hoogste punt lag op $1108 per troy ounce. In Euro’s staat goud 2,1% hoger. De AEX heeft de slechtste start ooit achter de rug. De aandelenindex daalde 8,6% in de eerste 10 handelsdagen van dit jaar.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 20 januari 2016

We hebben tot maart, misschien tot de zomer. Daarna is Schengen geschiedenis

Ergens begin maart beslist de Duitse bondskanselier de grenzen te sluiten in een poging haar politieke overleving veilig te stellen. Omdat het voortbestaan van de euro zonder Schengen zinloos is, beslist Angela Merkel om gelijktijdig opnieuw de Deutsche Mark in te voeren.

Dit scenario is niet ontsproten aan de fantasie van een paar onverbeterlijke eurosceptici; het gaat om een rëele angst die zowel in Brussel als in Berlijn leeft en wel op het allerhoogste niveau.

Zowel de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker als bondskanselier Angela Merkel spraken vorige week over “de kwetsbaarheid” van Europa en "het lot van de euro, dat rechtstreeks gelinkt is aan een oplossing voor de vluchtelingencrisis."