Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 8731 tot 8735
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 maart 2016

Goud: langste onafgebroken instroom ETF’s sinds 2010

Beleggingen in fysiek goud door ETF’s zit al 18 dagen aan een stuk in de lift. De langste onafgebroken stijgingsperiode sinds mei 2010.

Het is een open deur intrappen door te stellen dat beleggers goud hebben herontdekt. Heel wat kopen zelf geen fysiek goud maar doen dit onrechtstreeks door een ETF te kopen die op de beurs noteert. Welnu, volgens berekeningen van Bloomberg houden ETF’s vandaag 1 725,1 ton goud aan. Dat is het hoogste niveau in 18 maanden. De voorbije 18 dagen kochten ETF’s trouwens onafgebroken goud.

De goudprijs is zoals kon worden verwacht flink gecorreleerd met de aan- en verkoop van ETF’s. Het voorbije jaar gingen ze 10 op de 12 maanden in dezelfde richting. Op jaarbasis houden ETF’s 18% meer goud aan. Tussen 2013 en 2015 daalde het goud onder beheer nog met 44%.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 8 maart 2016

Verzet tegen de Russische sancties schakelt een versnelling hoger

De voorbije maanden kon u bij Beurs.com lezen hoe verschillende grote Europese industriële belangenorganisaties en grote bedrijven zich tégen de Russische sancties keren.

In die diverse verzetscoalitie tegen de dictaten van Brussel spelen de Oostenrijkers een belangrijke rol. De Oostenrijkers vormen het steentje in de schoen, of misschien zelfs na de nagel aan de doodskist van het Europese buitenlandse beleid.

De Oostenrijkers nemen de handschoen op tegen Merkel’s krankzinnige asielpolitiek, maar ook tegen de haar door de Amerikanen en Britten ingefluisterde sancties tegen Rusland.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 8 maart 2016

Waarom ook NIRP niet zal werken

Ik blijf gefascineerd door het concept van een negatieve rente.

Ik heb het al langs alle kanten bekeken, maar ik zie echt geen scenario waarin dit goed zou zijn voor de economie.

Wie hierin gelooft, is wat mij betreft klaar voor een gesticht.

In België hebben spaarders 260 miljard euro geparkeerd op spaarrekeningen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 maart 2016

Dit is de grootste short squeeze uit de geschiedenis

De aandelenmarkten hebben al enkele weken de wind in de zeilen door de stijgende grondstofprijzen. Deze stijging is voornamelijk gedreven door het afbouwen van short posities die de grondstoffenmarkt in een wurggreep hield. En het einde van de short squeeze is nog niet direct inzicht.

De ‘most-shorted stocks’ index, een index met aandelen waar de meeste short posities op uit staan, steeg 13 van de laatste 16 handelsdagen en steeg in het totaal al 25% sinds de Federal Reserve de rente optrok met 0,25%. Dit is de grootste short squeeze uit de financiële geschiedenis.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 maart 2016

Zo kan je snel steenrijk worden

Wil je miljonair worden dan moet je de focus leggen hoe je €1 miljoen kan verdienen in plaats van hoe je €1 miljoen kunt uitgeven. Er zijn verschillende manieren om steenrijk te worden, de ene manier duurt echter al langer dan de andere. Heb je weinig geduld, lees snel verder.

Volgens self-made miljonair Timothy Sykes helpen onderstaande tips om snel miljonair te worden.