Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 8741 tot 8745
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 januari 2016

China koopt Amerikaanse olie na ban van 40 jaar

Niet alleen in Iran breekt er een nieuw tijdperk aan in olietransacties. Ongeveer tegelijkertijd met de opheffing van de sancties tegen Iran werd een 4 decennia durend verbod op export van Amerikaanse olie ongedaan gemaakt.

De door de Chinese staat gerunde olieraffinaderij Sinopec Corp blijkt onlangs zijn eerste partij Amerikaanse ruwe olie te hebben gekocht. De lading zou het begin kunnen betekenen van een aanhoudende stroom Amerikaanse olie richting China – de op een na grootste afnemer van olie in de wereld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 januari 2016

China groeit officieel met 6,9 procent, maar dit cijfer zegt heel wat anders

Vandaag is het officiële groeicijfer van de Chinese economie bekend gemaakt. Zoals verwacht groeide de tweede economie van de wereld in 2015 met 6,9 procent. Maar de grote vraag blijft of dit cijfer nu echt een reële weergave is van de economische activiteiten in China.

De meeste mensen zijn het er wel over eens dat China de handen vol heeft aan de omslag van een industriële economie naar één die groeit dankzij de consumentenbestedingen. Dit blijkt ook uit de officiële Chinese cijfers die vandaag zijn gepubliceerd.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 19 januari 2016

Je bent gelukkig met een loon van 4000 euro

Geld maakt wél gelukkig, ondanks het spreekwoord, maar er zijn ook grenzen aan hoe gelukkig het je precies kan maken. Hoeveel moet je dan verdienen om gelukkig te zijn?

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 19 januari 2016

WEF: 'Technologie zal 5 miljoen jobs vernietigen tussen 2015 en 2020'

In de periode 2015 - 2020 zullen 5 miljoen jobs verdwijnen als gevolg van de technologische veranderingen in de wereld. Dat blijkt uit een rapport dat werd opgesteld in het kader van het jaarlijkse World Economic Forum, dat vandaag in het Zwitserse Davos van start gaat.

De onderzoekers stellen dat twee op de drie kinderen die vandaag voor het eerst naar de lagere school gaan later een job zullen uitoefenen die vandaag niet eens bestaat.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 januari 2016

Wat we nu zien op de aandelenmarkt gebeurde nog maar 3 keer eerder de laatste 100 jaar – en het is niet goed

Vorige week woensdag doken de Amerikaanse aandelenmarkten officieel in een correctie, dit wil zeggen dat ze minstens 10% lager staan dan de vorig piek. Het is de 2e keer in 6 maanden dat dit gebeurt. Dat is op zich al geen goed teken, maar er is nog iets meer aan de hand dat nog meer onweer voorspelt.

Correcties van 10% zijn over het algemeen normaal op een aandelenmarkt. Gemiddeld genomen komen ze 1 keer per jaar voor. In dat opzicht is er dus nog niets bijzonders aan de hand. Maar de snelheid waarmee de aandelenmarkt in 2016 daalt, kwam nog maar 3 keer eerder voor in de laatste 100 jaar!

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat de vorige 3 keren dat de aandelenmarkt zo snel daalde gebeurde in 1929, 2000 en 2008.