Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 8741 tot 8745
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 9 februari 2016

Wisselkoers RUB/USD gemanipuleerd door computervirus

Hackers zijn erin geslaagd om door de verdedigingslinies te breken van een Russische lokale bank. Hierbij zou specifiek de ratio tussen de roebel en de dollar gemanipuleerd zijn met bijna 15% in slechts enkele minuten. Dit schokkende nieuws maakt een beveiligingsbedrijf uit Moskou bekend na gecontacteerd geweest te zijn om de aanval te onderzoeken.

Russischtalige hackers zouden een virus, genaamd Corkow Trojan, losgelaten hebben op de Kazakse Energobank. Er is maar liefst 500 miljoen USD aan orders “geïnvesteerd” zijn waarbij vervolgens de wisselkoersen gemanipuleerd zouden zijn. Door de grootte van de aanval werd de Russische centrale bank gedwongen om een onderzoek in te stellen waarbij er tot op heden geen individuen konden getraceerd worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 februari 2016

De twee grootste EU banken sinds 2007…

Het jaar 2016 is dramatisch begonnen voor de meeste zakenbanken. Sinds het begin van het jaar staan de meeste aandelen onder druk, maar de zakenbankaandelen vallen daarbij in negatieve zin op. Afgelopen week werd bekend dat Deutsche Bank en Credit Suisse ook moeite hebben om de verwachtingen van de analisten te verslaan. Beide aandelen werden massaal gedumpt op de Europese beurzen.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien hoe het koersverloop van de twee grootste banken van Europa er uitziet sinds 2007. Het is duidelijk dat Deutsche Bank en Credit Suisse de financiële crisis nog niet achter zich hebben kunnen laten. Terwijl de meeste aandelen bewegen boven de niveaus van voor de financiële crisis, bevinden deze twee aandelen zich nog steeds binnen een dalende trend.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 9 februari 2016

Beurs van Athene sluit op laagste niveau in kwarteeuw

De beurs van Athene heeft de handel vandaag afgesloten met een verlies van 7,87 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 februari 2016

Op zijn 24e maakte Tony Robbins (self-made miljonair) zijn beste beslissing ooit

Het financiële leven van Tony Robbins kende al zijn ups en downs. Hij weet nog wat het is om diep in de schulden te zitten en rond te lopen met het laatste briefje van $ 20. Maar hij weet ook wat het is om rond te reizen in zijn eigen privéjet. De beste beslissing die hij ooit nam, deed hij tijdens zijn 24e levensjaar.

Van zero to hero past perfect bij Tony Robbins. Hij bouwde eigenhandig zijn fortuin ter waarde van $440 miljoen op . Nu coacht hij sommige van de rijkste personen ter wereld. De beste beslissing die hij ooit nam en het beste advies dat hij jongeren kan geven is:

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 8 februari 2016

Griekse beurs keldert na stuklopen gesprekken met trojka

De impasse die vorige week ontstond tussen de Griekse overheid en zijn schuldeisers resulteerde maandag in een forse daling van de toonaangevende beursindex in Athene. Vooral bankaandelen werden gedumpt, uit vrees voor verdere negatieve gevolgen van het uitblijven van een akkoord over hervormingen.

De graadmeter van de aandelenbeurs in de Griekse hoofdstad, de ASE-index, daalde rond 14.00 uur Nederlandse tijd 7 procent. De aandelen van Eurobank Egasias, Piraeus Bank en National Bank of Greece kelderden meer dan 22 procent. De index zelf is dit jaar al meer dan 26 procent aan waarde verloren, waarmee het de slechtst presterende index is onder 93 markten die persbureau Bloomberg bestudeerde.