Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 876 tot 880
Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 16 augustus 2017

EU legt 3 miljoen euro klaar om publieke opinie te beïnvloeden

Brussel heeft bijna €3 miljoen opzij gezet om het negatieve sentiment ten aanzien van de Europese Unie te bestrijden. Met in totaal 84 nieuwe campagnes in het Verenigd Koninkrijk en in de rest van de Europese Unie willen men het sentiment ten aanzien van het Europese samenwerkingsproject verbeteren.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 16 augustus 2017

Sancties tegen China vanwege Noord-Korea zijn onacceptabel

Het gevaar van een mogelijke raketlancering door Noord-Korea heeft niets te maken met de handelsrelaties tussen China en de Verenigde Staten te maken. Daarom zijn economische sancties tegen China met als doel het land onder druk te zetten in de kwestie van Noord-Korea onacceptabel. Dat zei de woordvoerster van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken afgelopen maandag in reactie op eerdere uitspraken van president Trump.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 16 augustus 2017

Nederlandse economie laat 'uitzonderlijk' sterke groei zien in tweede kwartaal

De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal met 1,5 procent gegroeid ten opzichte van een kwartaal eerder. Ten opzichte van het tweede kwartaal van vorig jaar groeide de economie met 3,3 procent. De economische vooruitgang is te danken aan zowel meer uitvoer als meer consumptie en investeringen.

Dat maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag bekend. Het statistiekbureau spreekt van een "uitzonderlijk" sterke groei van het bbp. Het is het dertiende kwartaal op rij dat de economie in de lift zit.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 16 augustus 2017

Rijke Belgen nerveus nu fiscus élke rekening kan inkijken

Vermogende Belgen die hun geld in een belastingparadijs zoals Luxemburg hebben geparkeerd, zijn bezorgd. Vanaf 1 september krijgt de Belgische fiscus immers inzage in de opbrengsten en saldi van hun buitenlandse rekeningen, verzekeringscontracten en beleggingsvehikels. Tot dusver werd alleen info uitgewisseld op verzoek van de fiscus. Nu krijgt de fiscale administratie die gegevens automatisch.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 16 augustus 2017

'Euro mogelijk binnen enkele maanden meer waard dan het Britse pond'

De euro is hard op weg meer waard te worden dan het Britse pond. Volgens grote banken is het een kwestie van tijd tot de Britse munt in waarde wordt voorbijgestreefd door de euro