Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 8751 tot 8755
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 8 februari 2016

Column Kees de Kort | Politici, hebben jullie de handen wel aan de bal?

Het weglekken van vertrouwen is de belangrijkste reden waarom de financiƫle markten zo volatiel zijn, stelt BNR-macro-econoom Kees de Kort.

Er wordt getwijfeld aan het vermogen van politici om de schade te repareren die monetaire autoriteiten wereldwijd hebben aangericht. "In China lopen ze als kip zonder kop rond om de beurs te redden, Japan rent omlaag en weer verder omlaag, Janet heeft gezegd dat de economie aantrekt en dat doet-ie niet. Kortom: kunnen we de monetaire autoriteiten nog wel vertrouwen? Kunnen we erop rekenen dat zij de zaak onder controle houden?"

Van de politici moeten we niet al te veel verwachten, zegt De Kort. Zo zijn de Amerikanen zijn in de ban van de verkiezingen. "Die die zijn alleen maar bezig met elkaar en niet met de economie. En in Europa: ook allemaal problemen in allerlei landen. Dus die beleggers staan te kijken: ja jongens, hebben jullie de handen wel aan de bal? Of gaan er allemaal rare dingen gebeuren?"

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 8 februari 2016

Deutsche Bank 7% lager op de beurs

Het aandeel van Deutsche Bank is vandaag met ruim 7% gezakt naar een historisch dieptepunt van €14,03. Beleggers maken zich meer zorgen over de degelijkheid van deze bank met een balanstotaal dat vele malen groter is dan de omvang van de Duitse economie.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: maandag 8 februari 2016

Goudreserves China verder gestegen

China heeft afgelopen maand Dollars gedumpt en weer goud gekocht. De Chinese Centrale Bank kocht....

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 8 februari 2016

Banken Griekenland hard onderuit

De Griekse aandelenmarkt staat op het moment van schrijven ruim 7% lager, maar dat is niets vergeleken met de aandelenkoersen van verschillende banken die genoteerd staan aan de Athens Stock Exchange. Vandaag verdampte een kwart van de beurswaarde van bijna alle grote banken.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 8 februari 2016

Rendementsvrij risico

Een veel gehoord (terecht) argument in het verleden tegen het kopen van goud is dat het geen rente of dividend oplevert. Maar nu veel staatsobligaties ook geen rendement meer opleveren, kunnen we dit argument naar de prullenbak verwijzen. Waarom zou u als belegger nog voor staatsobligaties kiezen, als u tegen dezelfde kosten ook bijvoorbeeld fysiek goud kunt bezitten?