Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 8756 tot 8760
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 februari 2016

Er zijn maar 5 manieren om rijk te worden

Wat is in feite rijk zijn? Voor de ene is dat een gevoel, voor de andere is dat een getal. Een arm gezin kan zich rijk voelen, een rijk gezin kan arm zijn. Het ideale is om een balans te vinden tussen materiële rijkdom en spirituele rijkdom.

Een materiële rijkdom gecombineerd met persoonlijke rijkdom en geluk kan je volgens self-made miljonair Daniel Ally enkel bereiken op 5 manieren. En bovenal moet je enorm geëngageerd zijn om in je doel te slagen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 februari 2016

‘War on Cash’: Europa wil briefje van €500 afschaffen

De meeste mensen gebruiken het niet zo vaak, een briefje van €500. De Europese Centrale Bank is dan ook van plan om het paarste eurobiljet af te schaffen. Officieel geldt de boodschap dat het dient om het criminelen en terroristen het moeilijker te maken cash geld te transporteren.

De Financial Times liet eerder weten dat er al een informele beslissing is genomen dat de centrale banken uit de eurozone het briefje van €500 uit circulatie halen.

En de centrale bank staat niet alleen. Een studie aan de Harvard Kennedy School roept op om naast de hoogste coupure ook de briefjes van €200 en €100 te elimineren:

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 17 februari 2016

Spanjaard licht verzekeringen op door eigen hand af te hakken

Mensen doen vaak de vreemdste dingen voor geld, maar Miguel Blázquez Palacios ging echt tot het uiterste om zich uit de schulden te werken. De landbouwer hakte zijn eigen hand af en eiste 1,9 miljoen euro van acht verschillende verzekeringsmaatschappijen. Helaas voor de inventieve fraudeur werd zijn bedrog doorzien. De man moet nu zonder geld, zonder hand en zonder vrijheid door het leven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 februari 2016

Het ongezonde banksysteem: waarom bijna alle banken gedoemd zijn te verdwijnen

Een artikel over een gezond banksysteem zou saai moeten zijn, helaas is het dat niet. Slechts heel weinig mensen kunnen het verschil herkennen tussen een gezonde en een ongezonde bank. Niemand weet meer hoe banken werken. Alleen al over dat feit zouden we ons zorgen moeten maken.

Bankieren is ontstaan uit goudsmeden die goud leenden en ontleenden. Nog geen 100 jaar geleden waren gouden munten nog dagdagelijks gebruikte betaalmiddelen. Banken waren goudsmeden zonder hamer, banken waren gewone bedrijven – niets speciaal. Nu zijn banken zo complex dat ze de hele wereld bedreigen … en dus in hun macht hebben.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 17 februari 2016

Bombardier schrapt duizenden banen

De noodlijdende Canadese producent van treinen en vliegtuigen Bombardier gaat 7.000 banen schrappen. Dat werd bekendgemaakt bij de presentatie van teleurstellende vierdekwartaalcijfers. Bombardier heeft ook een site in Brugge.