EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 8776 tot 8780 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 7 juni 2016

Het Japanse schuldenprobleem kan alleen worden opgelost door … kwijtschelding

Japan heeft ’s werelds zwaarste schuldenlast met een economie die al twee decennia stagneert, ondanks massale stimuleringsprogramma’s en negatieve rentes. Momenteel bezit de centrale bank (Bank of Japan) al meer dan één derde van de overheidsschulden en zal deze blijven opkopen om economische groei aan te jagen.

De miljardair en welbekende obligatiehandelaar Bill Gross heeft onlangs gezegd dat de Japanse schuldenlast alleen kan worden teruggedrongen als staatsobligaties door de Bank of Japan worden opgekocht en kwijtgescholden. Hij voorziet een soortgelijk scenario in diverse landen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 7 juni 2016

Grondstoffen bijna in bullmarkt

De vier jaar durende berenmarkt die grondstoffen tot het laagste niveau duwde in een kwarteeuw lijkt ten einde te komen. Mogelijke tekorten aan de aanbodzijde liggen voor veel grondstoffen aan de basis van het herstel, schrijft Bloomberg.

De Bloomberg Commodity Index, die uit 22 grondstoffen bestaat, is goed op weg om sinds haar dieptepunt van 20 januari een koersherstel van 20% neer te zetten. Indien de index hierin slaagt, zitten grondstoffen opnieuw in een bullmarkt. Hoe dan ook noteert de index nog steeds 50% onder zijn toppunt van 2011. Grondstoffen zitten al sindsdien in een dalende trend.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 7 juni 2016

Gaf het Europees Hof van Justitie het Brits EU-lidmaatschap zonet de doodsteek?

Het ziet er niet zo best uit voor de EU. Op twee weken van het Brits referendum over het EU-lidmaatschap heeft het Brexit-kamp, a.k.a. #VoteLeave, een krappe meerderheid.

Het ziet er niet zo best uit voor de EU. Op twee weken van het Brits referendum over het EU-lidmaatschap heeft het Brexit-kamp, a.k.a. #VoteLeave, een krappe meerderheid.

Vooral het campagnethema migratie, dat de voorbije week sterk aan bod kwam, lijkt veel twijfelaars te overhalen om voor de Brexit te stemmen.

Een recente uitspraak van het Europees Hof van Justitie kan die voorsprong wellicht nog een stuk groter maken.

Het Hof besliste zonet dat asielzoekers beslissingen van nationale autoriteiten van lidstaten in het kader van het Europese spreidingsplan kunnen aanvechten.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 7 juni 2016

Binnenkort: het slechtste pensioen in 30 jaar tijd

Helaas voor veel jongeren die sparen, beleggen of een pensioen opbouwen: de financi√ęle markten hebben andere plannen met jouw geld. ‚ÄúDe komende 20 jaar ziet het beeld er niet rooskleurig uit voor investeringen die gericht zijn op de lange termijn‚ÄĚ, aldus een citaat uit een onlangs uitgebracht rapport van McKinsey Global Institute.

Iemand van dertig is misschien in de veronderstelling dat zijn opgebouwde kapitaal straks voldoende zal zijn voor een goed pensioen. ‚ÄúDeze aanname is onjuist‚ÄĚ, zo zegt McKinsey.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 7 juni 2016

Verkoop van kluizen explodeert door negatieve rentevoeten

When safe assets return less than nothing, people evidently turn to safes.

When safe assets return less than nothing, people evidently turn to safes.

De invoering van negatieve rentevoeten zorgde in Japan voor een ware stormloop naar kluizen. Hetzelfde zien we nu ook in Europa. Zo krijgt de maatregel een tegengestelde werking.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs