Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 8781 tot 8785
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 2 maart 2016

In dit land wordt al helikoptergeld uitgedeeld

Lange tijd werd er gelachen met negatieve interestvoeten en helikoptergeld. Het leek een waanzinnig idee. Iets waarin enkel Paul Krugman en enkele andere gekke economen in geloofden. Helaas wordt deze nachtmerrie langzaam aan werkelijkheid.

Negatieve interestvoeten zijn ondertussen een harde werkelijkheid voor iedereen die belegt in staatsobligaties.

En weldra kunnen ook gewone burgers van negatieve interest genieten op hun spaarrekening. Toch als het van Febelfin afhangt.

Zij zijn volle bak aan het lobbyen om de wetgeving te veranderen die negatieve interestvoeten voor particulieren verbiedt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 2 maart 2016

Enorme oliestocks bezorgen Saoedi-Arabië kopzorgen, zelfs na nieuwe quota

Indien Saoedi-Arabië er toch zou in slagen om de strijd te winnen tegen de schalie-industrie en hierdoor marktaandeel terug te winnen is het pas halfweg het overleven. Daarna zal pas zichtbaar worden hoe groot, of liever enorm de wereldwijde voorraden geworden zijn.

Niet een regionaal conflict met Iran, een herstellend Irak of een vete met concurrent Rusland zijn de grootste gevaren voor Saoedi-Arabië de komende jaren. Het grootste probleem heeft Saoedi-Arabië namelijk zelf gecreëerd door het blijven oppompen van olie tijdens het overaanbod. Zelfs indien het aanbod terug gelijk zou komen met de vraag dan blijft er nog steeds 1 miljard vaten aanwezig in de overvolle stocks wereldwijd. Deze voorraden zullen nog blijven stijgen tot eind 2017 waarbij een langzaam dalen ervan nog tot jaren erna effect zal hebben. Dit aldus cijfers van het International Energy Agency.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 2 maart 2016

Pierre Lassonde: negatieve rentes zijn een zegen voor goud

In een gesprek met Kitco News op de BMO Metals & Mining Conference in Florida gaf Pierre Lassonde zijn mening over de recente gebeurtenissen op de goudmarkt. En als de voorzitter van Franco-Nevada (FNV) spreekt, dan wordt er geluisterd. Voor hem is het duidelijk. Hoe meer staatsobligaties tegen een negatieve rente noteren, hoe gunstiger dat is voor de goudprijs.

Voor Lassonde is de berenmarkt voor goud na vijf jaar eindelijk voorbij. “Het zal almaar beter gaan voor de goudindustrie maar ik hoop dat het niet te snel zal gaan.” De belangrijkste drijfveer voor de huidige forse goudbeweging, is de negatieve rentevoet op heel wat overheidspapier.

“Vandaag is er voor $7 biljoen aan staatsobligaties met een negatieve rente. Dat is een regelrechte confiscatie door de staat”, verduidelijkt het icoon van de goudmarkt. Met dit gegeven in het achterhoofd vragen velen zich af waarom dan geen goud kopen. Het levert me weliswaar evenmin een rente op maar het kost me niets om aan te houden.

Het volstaat volgens Lassonde om naar de Gold ETF te kijken om te zien wat de goudprijs gaat doen. “Als er veel geld uit wegstroomt dan zakt het goud. Maar als de influx enorm is, zoals de laatste weken, dan gaat de goudprijs hoger.” In de eerste 6 weken van het jaar werd er 200 ton goud extra goud gekocht. Het was geleden van 2010 dat er zo’n grote vraag was.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: woensdag 2 maart 2016

Verkoop Zilver 25% omhoog in 2016

De verkoop van zilver is in de eerste 2 maanden van 2016 met 25% gestegen. De verkoop van goud ging nog veel harder met.....

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 2 maart 2016

4 grafieken die schreeuwen: Koop Goud!

Begin 2009 kon je amper goud kopen zonder een forse premie te betalen. Het duurde ook verschillende weken vooraleer het goud geleverd kon worden. Dealers waren gefrustreerd omdat ze de vraag niet konden bijhouden. Dit was de start van een van de sterkste bull runs in de geschiedenis van goud. En vandaag gebeurt het allemaal opnieuw.

‘Er is goud genoeg’ … ‘De goudproductie stijgt’ … het zijn veel gehoorde zinnen als het over goud gaat. De realiteit leert echter dat er nooit genoeg goud is wanneer een crisis om de hoek loert. Op de momenten dat het echt nodig is, ligt de vraag vele malen hoger dan het aanbod. Dat is wat we vandaag opnieuw zien.