Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 8781 tot 8785
Bron: Argentor
Geplaatst: donderdag 4 februari 2016

China koopt dit jaar 215 ton goud

Volgens schattingen van Barclays zal de Chinese centrale bank dit jaar 215 ton goud kopen. China wil haar blootstelling aan valutareserves verkleinen en zet daarom een deel van haar dollars en andere valuta om in goudbaren. In de tweede helft van vorig jaar voegde de People’s Bank of China al meer dan 100 ton van het gele metaal aan haar reserves toe.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 februari 2016

Zo spaar je €5.000 in 100 dagen

We hebben allemaal doelen in ons leven die we willen bereiken. Een wereldreis maken, een bedrijf opstarten, een andere taal leren, 10kg gewicht verliezen, veel geld sparen, … Doelstellingen maken is niet moeilijk, je doelen bereiken wel.

Het begin van het jaar geeft veel mensen de moed en energie om nieuwe doelen te zetten, maar meestal ebt dit in februari/maart al weg en blijven de doelstellingen liggen tot volgend jaar. Meer geld sparen is heel dikwijls een van die doelstellingen.

John Lee Dumas van EOFire heeft een oplossingen gevonden om je doelstellingen te bereiken binnen 100 dagen, neem nu veel geld sparen, iets als €5.000 bijvoorbeeld.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 3 februari 2016

Dollar onder druk na zwakke economische data

De dollar stond woensdag stevig onder druk na tegenvallende cijfers over de ontwikkelingen in de Amerikaanse dienstensector. Samen met zwakke data over de industrie die eerder in de week werden gepubliceerd, leiden die tot zorgen over de groeikracht van ’s werelds grootste economie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 3 februari 2016

Olie heeft grond bereikt, analisten voorspellen +50% tegen eind 2016

Olie bulls maken zich volop op om terug te beginnen aan een (beperkte) rally van de olieprijzen. Dit na de recentste diepterecords die opgetekend werden voor de olieprijzen.

Analisten gaan eruit van uit dat de olieprijzen tegen het einde van 2016 zullen stijgen met 15 USD of meer. Hiermee Brent op een ongeveer 48USD moeten noteren tegen het 4e kwartaal volgens de schattingen. Dit komt mede door de verwachte daling van de schalieolie in de Verenigde Staten waardoor het overaanbod enigszins zou worden ingeperkt.

De totale productie in de Verenigde Staten zal volgens analisten van het Energy Information Administration dalen met een 7%, vertaald naar een 620000 vaten per dagen voor de komende kwartalen. De totale niet-OPEC productie zal het komende jaar verminderen met 600000 vaten per dag volgens het International Energy Agency. Dit alles zal een druk opwaarts creëren waardoor olie mogelijks één van de positieve verrassingen zal zijn voor 2016. In absolute bedragen lijkt 15USD niet veel voor olie toen deze nog op een recordniveau noteerde maar nu maakt dit bijna een stijging van 50% uit. Dit kan vervolgens met behulp van hefbomen nog vele malen grotere winsten op leveren waardoor er enkele mooie speculatieve kansen zichtbaar worden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 3 februari 2016

"Zonder grenzen zou de wereld dubbel zo rijk zijn"

Wanneer jongvolwassenen van een arm land naar een rijk land verhuizen, worden ze daar productiever en verdienen ze drie tot vijf keer zoveel als in hun thuisland. Daarvoor nemen migranten zware risico's. Senegalezen die naar Europa komen, aanvaarden dat ze 1 kans op 4 hebben dat ze daarbij om het leven komen. Vooral voor jonge mensen is het goed het thuisland achter zich te laten en hun geluk elders te beproeven. En ook de economie vaart er wel bij. Mochten alle grenzen opengegooid worden, zou het Bruto Nationaal Product wereldwijd verdubbelen. Alleen: die jongvolwassenen botsen al te vaak op politieke obstakels. Een en ander blijkt uit een wereldwijde Gallup poll waarover The Economist bericht.