Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 8781 tot 8785
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 18 januari 2016

7 signalen dat je boven je stand leeft

1. Je komt geen half jaar rond zonder je maandelijks salaris - Reken uit hoeveel je elke maand verdient en vermenigvuldig dat bedrag met zes. Dit is de minimale som die je opzij gezet moet hebben op een rekening die enkel bedoeld is voor noodgevallen. Als je een minder stabiele job hebt of zelfstandig bent, zorg je trouwens best voor een buffer van twaalf maanden.

2. Onthou deze vuistregel voor aankopen op krediet - als je langer moet afbetalen dan je ervan kan genieten, kan je het je niet permitteren. Vakanties zijn belangrijk, maar koop ze met geld dat je speciaal daarvoor hebt opzijgezet.

3 - 7

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 18 januari 2016

Cash betaling vastgoed wordt beperkt in New York en Miami

Wie luxevastgoed koopt in New York of Miami en dat betaalt via een bedrijf mag zich voortaan aan een bezoek van de Financial Crimes Enforcement Network van de Amerikaanse schatkist verwachten.

Vanaf maart moeten naamloze vennootschappen de identiteit van de ware bevoordeelde van het eigendom overmaken aan de FinCen, meldt het persbureau Bloomberg.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 18 januari 2016

Japanse beurs op laagste peil in een jaar, Brentolie zakt even door 28 dollargrens

De beurs van Tokio is vandaag gezakt tot het laagste peil in een jaar tijd, in navolging van de wereldwijde beursmalaise. Ook de olieprijs ging verder naar beneden: een vat Brent-olie kostte op de Aziatische markten even minder dan 28 dollar per vat.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 18 januari 2016

Nog meer camera's op het werk: bedrijven willen gsm-gebruik controleren

Meer dan ooit houden werkgevers hun personeel met camera's in de gaten. Zo controleren ze of we tijdens de uren niet met priv├ęzaken bezig zijn. De verleiding om dat te doen is groot, nu zowat iedereen een smartphone heeft.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 januari 2016

Piek in goudproductie bereikt

In 2016 zal de goudproductie met 3% terugvallen door onder meer een daling van nieuwe vondsten en een vermindering van het aantal investeringen.

Volgens het GFMS metals research team van Thomson Reuters gaat de productie van goud voor het eerst in acht jaar dalen. In 2016 zou er 3% minder goud worden geproduceerd. Vorig jaar was er al een vertraging te merken en is de productie met slechts 1% gestegen, weliswaar tot een record van 3155 ton.

Nieuwe projecten worden uitgesteld nu veel goudmijnen op hun tandvlees zitten na de daling van de goudprijs. De prijs voor een ons goud is sinds de top in 2011 met 40% gezakt waardoor bij sommige goudmijnen de productiekosten niet meer worden gedekt.