Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 8786 tot 8790
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 5 februari 2016

Miljonairs in therapie: rijk zijn is moeilijker dan je denkt

Vinden ze mij aardig om wie ik ben, of alleen om mijn geld? Verdien ik dit wel? De rijken hebben het niet gemakkelijk, en gaan steeds vaker in therapie om te leren om te gaan met hun rijkdom.

Op zijn 21ste verjaardag kreeg een jonge Amerikaanse student schokkend nieuws te horen van zijn vader. Ze waren rijk, heel rijk zelfs, want hun familie had aan de basis gestaan van een multinational. Het kwam voor hem als een volslagen verassing, want hij reed in een oude Toyota en had altijd vakantiebaantjes gehad.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 februari 2016

Goldman Sachs waarschuwt: “Pond duikelt 20 procent omlaag bij Brexit”

De spanning rondom een eventueel vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie neemt toe. Steeds meer experts uit de financiële sector waarschuwen voor de gevolgen. Zo ook de analisten van Goldman Sachs. Zij stellen dat een Brexit zal leiden tot een forse duikeling van de Britse pond.

Indien de Britten de EU verlaten, dan kan de waarde van de pond met maar liefst 20 procent naar beneden tuimelen, zo blijkt uit een rapport van de Amerikaanse zakenbank. De koers van de Britse munt ligt momenteel rond de 1,47 dollar, maar een scheiding met de EU zou de pond doen vallen tot 1,15 – 1,20 dollar.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 5 februari 2016

Goudmijnen China produceerden 450 ton goud in 2015

Chinese goudmijnen produceerden in 2015 gezamenlijk iets meer dan 450 ton goud, zo maakte de China Gold Association eerder deze week bekend. Het was slechts 0,4% minder dan een jaar eerder, toen de productie naar een all-time high steeg. De afgelopen decennia heeft China haar goudmijnproductie drastisch opgeschaald. Vergeleken met tien jaar geleden is de jaarlijkse productie verdubbeld, terwijl deze in veertig jaar tijd zelfs met een factor dertig is toegenomen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 5 februari 2016

Video: Wat moet Europa met TTIP?

Wat betekent het TTIP handelsverdrag en waarom is het zo omstreden? In deze video leggen verschillende experts uit hoe de VS door middel van handelsverdragen als TTIP, TISA en TTP probeert alle economische machtsblokken aan zich te binden. Opvallend is dat de BRICS-landen geen rol spelen in al deze handelsverdragen en dat Europese parlementariërs bijna geen kans krijgen om de stukken van het TTIP handelsverdrag te lezen.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: vrijdag 5 februari 2016

Grenzen aan de groei van import

Het CBS houdt nauwkeurig bij hoeveel grondstoffen er in Nederland worden geïmporteerd. Onlangs werden de importcijfers over het jaar 2014 aan de statistieken toegevoegd.

Groeit de import van grondstoffen nog altijd, of is inmiddels peak-import bereikt en daalt de invoer van materialen?

In 2014 bedroeg de totale import van materialen 387,4 miljoen ton. Minder dan de 394 miljoen ton van 2012 en 2013. Maar meer dan de import in het crisisjaar 2009.

Hieronder de ontwikkeling van de import sinds 1996.