Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 8786 tot 8790
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 18 januari 2016

Sancties tegen Iran opgeheven: kansen voor bedrijven, maar er blijven obstakels

Iran heeft zijn atoomactiviteiten op grote schaal teruggeschroefd volgens de afspraken die daarover vorig jaar juli zijn vastgelegd in een verdrag met zes wereldmachten. Dat heeft het Internationaal Energieatoomagentschap (IAEA) van de Verenigde Naties zaterdag meegedeeld. De Verenigde Staten en de EU zullen daarom de sancties die tegen Iran waren ingesteld, opheffen.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zondag 17 januari 2016

Verkoop Zilveren American Eagle op recordnivo

De US Mint heeft in week 2 van 2016 24% van de wereldwijde zilverproductie verkocht. IN totaal verkocht het munthuis.....

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: zondag 17 januari 2016

Is de lage olieprijs een vorm van helikopter geld?

Tijdens het hoogtepunt van de financiële crisis in 2008 besloot de baas van de Amerikaanse Federal Reserve Bank, Ben Bernanke, dat de VS zoveel dollars zou bijdrukken als nodig was om de economie te stimuleren. Bernanke verwees naar econoom Milton Friedman, die het bijdrukken van geld door centrale banken vergeleek met het uitstrooien van geld boven de steden vanuit een helikopter.

Het beleid van Bernanke heeft er toe geleid dat de hoeveelheid dollars op de wereld enorm is toegenomen. Het is alsof er in de VS dollars zijn rondgestrooid vanuit helikopters.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 17 januari 2016

Eén van de belangrijkste ontwikkelaars van bitcoin stopt er mee: ‘Het is mislukt’

Mike Hearn, een van de belangrijkste ontwikkelaars van bitcoin, stopt met het project. Hij stelt in een blog dat bitcoin is mislukt, en het netwerk ‘aan de rand van een technische instorting’ staat. Eén van de problemen is dat het systeem het grote aantal transacties niet aan kan.

Daardoor moeten hogere kosten worden gerekend, terwijl bitcointransacties juist altijd heel goedkoop waren in vergelijking met banken.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 16 januari 2016

Polen vindt verlaging rating "onbegrijpelijk"

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft de kredietwaardigheid van Polen met een trapje verlaagd. De Poolse regering vindt de beslissing "onbegrijpelijk", en argumenteert dat de economische toestand van het land prima is.