Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 8791 tot 8795
Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 16 januari 2016

‘Betaal grensbewaking uit benzinetoeslag’

Het bewaken van de buitengrenzen van het Schengengebied kost veel geld. En als lidstaten dat niet kunnen of willen betalen uit de eigen middelen, dan moet het worden betaald door een toeslag op benzine in alle Europese lidstaten. Dat stelt de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble zaterdag voor in een interview met de Süddeutsche Zeitung.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 16 januari 2016

Duitse minister wil Europese brandstoftaks om kosten migratie te dekken

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble pleit voor een bijkomende taks op brandstoffen in heel de Europese Unie om de toenemende kosten verbonden aan de Europese migratiekwestie te financieren. Dat zei de christendemocraat vandaag in de Süddeutsche Zeitung.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: zaterdag 16 januari 2016

Een lage olieprijs als bedreiging voor de petrodollar?

De daling van de olieprijs tot onder de $30 per vat is potentieel een grote bedreiging voor de status van de Amerikaanse dollar als wereldreservemunt. Blijft de olieprijs nog lang laag, dan wordt het voor landen veel gemakkelijker over te schakelen naar een andere munt om de olie in af te rekenen. Maar hoe gaat dat in zijn werk? Een analyse…

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 16 januari 2016

Aziatische variant Wereldbank officieel in bedrijf

In Peking is de Infrastructure Investment Bank (AIIB) gelanceerd door de Chinese president Xi Jinping. De AIIB is de Aziatische tegenhanger van de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds.

Onder andere Nederland heeft samen met het Internationaal Monetair Fonds geholpen bij de vormgeving van de AIIB.

De bank is onder meer opgericht uit onvrede over de stem die opkomende economieën hebben binnen het IMF en de Wereldbank.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 16 januari 2016

We maken ons te veel zorgen over de olieprijs

De afgelopen maanden heeft de olieprijs er voor gezorgd dat de indexen een niet zo goede prestatie wisten neer te zetten. De afgelopen dagen wist de olieprijs zelfs te dalen naar een niveau die we voor het laatst in het jaar 2003 hebben gezien. Torsten Slok, van Deutsche Bank, is echter van mening dat de beleggers zich op dit moment veel te veel zorgen maken over de dalende olieprijs.

Veel mensen zijn volgens Slok van mening dat de olieprijs zorgt voor een afzwakkende Amerikaanse economie. Maar, Slok laat door middel van de bovenstaande grafiek zien dat het aandeel van energie in de Amerikaanse economie de afgelopen jaren sterk is afgenomen. Volgens hem kunnen de beleggers zich beter gaan focussen op belangrijke macrocijfers zoals de werkloosheidscijfers, de cijfers over de dienstensector en de huizenmarkt. Deze cijfers laten volgens hem een veel beter beeld zien over de gezondheid van de Amerikaanse economie, dan de olieprijs doet.