Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 8791 tot 8795
Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 5 maart 2016

Vier op vijf spaarders halen geld weg bij negatieve rente

Als banken de rente op het spaarboekje onder nul laten zakken, halen twee op de drie Belgen (66,5 procent) hun rekening volledig leeg. Nog eens 19,5 procent zou een deel van zijn spaarcenten weghalen, terwijl 14 procent dat niet zou doen. Dat blijkt uit een enquête bij 600 Belgen van CheckMarket, waarover De Tijd en L'Echo vandaag berichten.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: zaterdag 5 maart 2016

Gaan de Chinezen vluchten naar Bitcoin? Mark Hart denkt van wel.

Mark Hart is een hedge-fund anager uit de VS en een expert op het gebied van China. Naast het feit dat hij dat hij de kredietkrisis voorspelde (en er flink aan verdiende) was hij een van degenen die ook de recente devaluatie van de Chinese yen aankondigde. En nu heeft hij zijn zinnen gezet op Bitcoin omdat hij denkt dat de koers daarvan wel eens flink zou kunnen gaan stijgen. En dat gebeurt volgens hem dan weer doordat chinezen zullen gaan proberen te vluchten uit de Yuan.

Het idee is als volgt, China zit in de financiele problemen die niet zomaar overgaan. De chinese economie loopt terug, de exporten dalen sterk en de Chinese autoriteiten gaan daar iets aan proberen te doen. Eén van de dingen die centrale banken dan doen is het devalueren van de munteenheid zodat bijvoorbeeld Chinese producten goedkoper worden voor buitenlandse kopers, wat dan weer goed is voor de export. Waarschijnlijk zijn er ook andere redenen om het te doen maar dat ze het aan het doen zijn is overduidelijk en het einde is waarschijnlijk nog niet in zicht. Sterker nog, mensen zoals Hart voorspellen een enorme toekomstige devaluatie. Alleen wanneer is nog de vraag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 5 maart 2016

Eerste renteverhoging van de ECB pas in 2019?

De afgelopen weken is duidelijk geworden dat het nog steeds niet geweldig gaat met de Europese economie. Zo lieten de inflatiecijfers zien dat Europa nog steeds moet vrezen voor deflatie. Het monetaire beleid van de Europese centrale bank lijkt maar niet aan te slaan en dat is toch wel een belangrijk punt van aandacht.

De onzekerheid over de Europese economie heeft ook zijn uitwerking gehad op de gedachtegang van de beleggers. Zo kunnen we op bovenstaande grafiek zien dat de beleggers op dit moment pas rekenen op een eerste renteverhoging van de ECB in februari 2019.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 5 maart 2016

Nederlandse bedrijven bouwen mee aan langste verkeerstunnel ter wereld

Twee consortia met daarin drie grote Nederlandse bedrijven zijn uitgekozen voor de aanleg van een onderzeese tunnel die Denemarken met Duitsland moet verbinden. Met het project is een totaalbedrag van 6 miljard euro gemoeid, meldden de betrokken partijen vrijdag.

De baggeraars Boskalis en Van Oord werken mee aan het graven van de geul waar de 18 kilometer lange tunnel in wordt afgezonken, en bij de benodigde landaanwinning. Daarmee is voor elk van de twee bedrijven een som van 300 miljoen euro gemoeid.

Ook ingenieursbedrijf Sweco, eigenaar van het Nederlandse Grontmij, is bij dat deel van de werkzaamheden betrokken, net als de Duitse bouwers Hochtief en Ed. Züblin.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 5 maart 2016

Goud ETF: instroom kapitaal op record nivo

De grootste Goud ETF zag de afgelopen 2 maanden 145 ton goud.....