Nieuws / Artikelen met het woord

57310 artikelen gevonden. Artikel 8796 tot 8800
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 18 januari 2016

Voor deze mensen is een beurscrash goed nieuws

We staan volgens velen aan de vooravond van een nieuwe crisis. Hoeveel zullen de aandelen deze keer dalen? Veel mensen zullen geld verliezen, maar voor velen betekent het ook een opportuniteit.

In België alleen al is een beurscrash voor de meerderheid van de mensen goed nieuws: de groep mensen die nog niet gepensioneerd zijn.

En hoewel het aantal gepensioneerden steeds groeit, is het aantal niet gepensioneerden nog altijd groter: 9 miljoen mensen.

Hoe jonger, hoe meer je moet hopen op een beurscrash. Het betekent namelijk dat je meer aandelen en fondsen kan kopen voor je pensioenspaarplan.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 18 januari 2016

'Eén op drie Amerikaanse olieproducenten is midden 2017 failliet'

Door de continu dalende prijzen moet gevreesd worden dat tegen midden volgend jaar in de Verenigde Staten één op drie olieproducenten met een dreigend failliet geconfronteerd zal worden. Dat zeggen Bradley Olson en Erin Ailworth in de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. Opgemerkt wordt dat de Amerikaanse oliesector met het huidige prijsniveau bijna 2 miljard dollar per week verliest.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 januari 2016

Waarom koopt J.P. Morgan zo veel zilver?

Waarom heeft de Amerikaanse zakenbank J.P. Morgan meer dan 60 miljoen ounces fysiek zilver in een kluis liggen? Begin 2012 was de voorraad slechts 5 miljoen ounces, nu dus 12 keer zoveel. Winst maakte J.P. Morgan nog niet door zilver te kopen, de zilverkoers daalde in dezelfde periode van zo’n $30 per ounce naar nu ongeveer $14 per ounce.

Toch moet er iemand bij J.P. Morgan zijn die denkt dat deze investering nog veel geld zal opbrengen, bij een nieuwe crisis bijvoorbeeld. J.P. Morgan CEO Jamie Dimon zei zelf ooit in een brief aan zijn aandeelhouders dat er altijd weer een nieuwe crisis komt:

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 18 januari 2016

'Vijf miljoen banen verdwijnen door vierde industriële revolutie'

Netto vijf miljoen banen zullen naar verwachting in de komende vijf jaar verdwijnen door onder meer robotisering en de toepassing van nanotechnologie, kunstmatige intelligentie en 3D-printers.

De zogenoemde vierde industriële revolutie zal de arbeidsmarkt en bedrijfsmodellen ingrijpend veranderen, stelt de denktank World Economic Forum op basis van een enqûete

Voor het onderzoek zijn HR-directeuren en strategisch directeuren uit negen verschillende industrietakken in de vijftien grootste economieën ondervraagd. Deze economieën zijn goed voor 65 procent van het wereldwijde personeelsbestand.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 januari 2016

Reken maar niet op je spaargeld voor je oude dag. In Portugal is het spel al begonnen.

Het gemene spel van bail-ins is begonnen zonder dat je het weet. Vanaf 1 januari zijn de regels in het Europese financiële landschap veranderd. Als obligatiehouder of via uw spaargeld kunnen overheden vanaf nu banken ‘redden’ zonder dat je er iets aan kunt doen. Je bent je geld kwijt en de bankiers leven nog lang en gelukkig. In Portugal is het spel al begonnen.

Vorig jaar werd de Portugese bank Banco Espirito Santo, ‘s lands grootste kredietverstrekker, opgesplitst in een goede bank en een slechte bank. Op 29 december 2015 noteerde 5 van de 52 uitstaande obligaties van de bank aan 94% van hun waarde. Maar dan toverde de Portugese overheid een eerste konijn uit hun hoed. Kijk maar eens wat er in 2016 gebeurde met deze 5 obligaties.

Van de ene op de andere dag waren de eigenaars van deze 5 obligaties 80% van hun geld kwijt. Wat is er nu gebeurd?