Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 881 tot 885
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 14 augustus 2017

Japan verrast met dikke plus

De Japanse economische groei is ineens het hoogste van alle van alle rijke landen. En dat komt door iets wat BNR’s macro-econoom Kees de Kort op voorhand niet verwacht had.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 14 augustus 2017

5 landen zorgen voor 50% van alle off shore constructies

Nederland blijft uitblinken in off shore constructies

Onderzoek van de Universiteit Amsterdam geeft aan dat 5 landen in de wereld betrokken zijn bij zowat de helft van alle belastingtransacties van multinationals. Via deze off shore routes wordt geld verplaatst naar het buitenland, om aan de Nederlandse of Belgische fiscus te ontsnappen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 14 augustus 2017

Bitcoin doorbreekt 4.000 dollar-grens

De markt van de cryptovaluta is immens populair geworden de afgelopen maanden, voornamelijk de meest verhandelde digitale munt doet het bijzonder goed. De bitcoin springt van het ene record naar het andere, enkele dagen geleden was één BTC 3.000 dollar waard en sinds gisteren is daar nog maar eens 1.000 dollar in waarde bijgekomen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 14 augustus 2017

Bitcoin weer naar nieuw record: $4.175

SegWit legt Bitcoin geen windeieren. De prijs van bitcoin is opnieuw naar nieuwe records gestegen. Inmiddels één bitcoin $4200,- waard. Afgelopen weekend steeg de prijs met ruim 15%. De hard fork is achter de rug en er zijn kopers op de kust van de digitale munten. De marktkapitalisatie van Bitcoin ligt inmiddels boven de 60 miljard. Volgens velen zal het niet lang duren tot de magische grens van $5.000 in zicht komt. Daar is op moment van schrijven nog een stijging van zo’n 20% voor nodig.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 14 augustus 2017

Ook de Amerikaanse economie leidt onder de Russische sancties

Eerder deze zomer besloot de VS om de sancties tegen Rusland te verlengen. Natuurlijk volgde de EU morrend gedwee. We weten ondertussen dat de sancties tegen Rusland de Europese economie al honderden miljarden euro’s aan inkomsten, investeringen en jobs gekost heeft. Dat terwijl de Amerikaanse economie veel minder afhankelijk is van Russische in- en export dan Europa.