Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 8816 tot 8820
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 februari 2016

Oekraïne gokt niet alleen met haar eigen toekomst, maar ook met die van ons

Het zat er al een tijdje aan te komen maar het is nu ook officieel: de Oekraïense overheid trekt naar de Europese Commissie – en wellicht naar het Hof van Justitie van de Europese Unie – tegen Nord Stream 2, de pijplijn die Rusland met West-Europa moet verbinden zonder de transitlanden in Oost-Europa, via de Baltische Zee.

Premier Yatsenyuk schuwt de grote woorden niet en spreekt van een “anti-Oekraïens project”. De premier lijkt te denken dat Oekraïne een soort natuurrechtelijk monopolie heeft op de doorvoer van Russisch gas.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 15 februari 2016

Europese industrie met meer dan 5.000 man op straat in Brussel

De Europese industrie, zowel werkgevers als werknemers, trekt deze middag door de Europese wijk in Brussel om te protesteren tegen Chinese dumping en het gebrekkige antwoord van Europa daarop. De 5.250 betogers die de politie geteld heeft komen uit 18 landen en vertegenwoordigen een dertigtal sectoren. De meerderheid werkt in de staalsector, maar ook de aluminium-, staaldraad-, zonne-energie- en glasindustrie is vertegenwoordigd in Brussel. In de Europese wijk moeten automobilisten, vooral rond Schuman, rekening houden met verkeershinder. Tegen 15 uur zou de betoging afgelopen zijn.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 15 februari 2016

Column Kees de Kort | Tiereliertje

India lijkt de nieuwe kampioen van de wereldeconomie, met groeicijfers van Chinees kaliber. Maar ook bij de Indiase groeicijfers vallen ernstige kanttekeningen te plaatsen.

"Op papier draait het fantastisch: zes, zeven procent. Tiereliertje, hoe mooi kan het zijn!", zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. "Dat zijn Chinese groeicijfers, maar de industriële productie in India daalt op jaarbasis."

Een dalende industriële productie is heel goed mogelijk, zegt De Kort, maar niet tegelijk met groei van de economie. "Met elkaar vind ik dat die combinatie niet goed te rijmen is: 7 procent groei, dan mogen er niet teveel tegenvallers zijn, anders kom je nooit op 7 procent uit."

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 15 februari 2016

Gaat de ECB nu ook slechte leningen kopen?

De ECB is in gesprek met de Italiaanse overheid over het opkopen van de slechte leningen op de balans van diverse Italiaanse banken. Zodoende kunnen Italiaanse banken hun balans opschonen en kan de kredietverlening beter op gang komen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 februari 2016

OPINIE: Goud ruikt onraad!

Saved by the bell. Dat lijkt ons de beste beschrijving voor de slotkoersen op Wall Street. Aandelen veerden stevig op, in het kielzog van een forse prijssprong bij olie van zo’n 12%. Maar laten we de feestvreugde vooral bescheiden houden. Ondanks de ‘relief rally’ sloten de belangrijkste indices in de VS nog altijd af met weekverliezen. Ook de bounce bij olie is relatief, als je weet dat de olieprijs amper 29 dollar per vat noteert.

Nee, het echte verhaal werd in de voorbije week geschreven in Japan. Daar kelderde de Nikkei-index met bijna 7%: een historisch weekverlies!

Deze mokerslag volgde op het ingrijpen van de Bank of Japan, die eerder een negatieve rente installeerde.