Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 8821 tot 8825
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 3 februari 2016

'Terugdraaien Schengen kost 100 miljard'

De schade van permanente grenscontroles tussen de Schengenlanden kan oplopen tot 100 miljard euro.

De handel tussen de 26 Schengenlanden zou op de langere termijn met 10 tot 20 procent terugvallen en hun bruto nationaal product (bnp) zou met 0,8 procent dalen.

Dat schrijft de Franse overheidsdenktank France Stratégie in een woensdag gepubliceerd rapport over de economische kosten van het terugdraaien van het paspoortvrij reizen in het Schengengebied. De gevolgen voor buitenlandse investeringen en arbeidsmobiliteit zijn niet meegerekend.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 3 februari 2016

Iran wil nauwere banden Rusland over energie

Iran wil de banden met Rusland op het gebied van energie versterken, net als met Irak en Venezuela. 

Dat liet een belangrijke adviseur van ayatollah Ali Khamenei, de hoogste leider van het land, weten bij een bezoek aan Moskou.

Volgens de topadviseur moeten Rusland en Iran geen rivalen van elkaar zijn op energiegebied en juist met elkaar samenwerken. In die samenwerking moeten ook de belangrijke olieproducenten Irak en Venezuela worden betrokken, zei de medewerker van Khamenei tegen Russische media.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 3 februari 2016

Amerikaanse staatsschuld passeert $19 biljoen

De Amerikaanse staatsschuld ligt nu officieel boven de $19 biljoen. Toen Obama in 2008 verkozen werd tot president was de staatsschuld van de Verenigde Staten $10,6 biljoen, wat betekent dat de publieke schuldenlast van het land in minder dan acht jaar tijd verdubbeld is.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 3 februari 2016

OPEC deal met Rusland onwaarschijnlijk

Een mogelijke deal tussen de OPEC-landen en Rusland over het verlagen van de wereldwijde olieproductie is zeer onwaarschijnlijk, zo schrijft Gulfnews op basis van verschillende bronnen. Vorige week werd de suggestie gewekt dat Rusland bereid zou zijn mee te werken aan een nieuwe OPEC-overeenkomst om de wereldwijde olieproductie terug te schroeven.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 3 februari 2016

Forse koersverliezen op Aziatische beurzen

De beurzen in het Verre Oosten lieten woensdag stevige koersdalingen zien. Beleggers in Azië besloten de markt te verlaten vanwege de flinke verliezen op Wall Street een dag eerder en de sterk dalende olieprijzen. In Tokio was zakenbank Nomura Holdings een opvallende verliezer, na tegenvallende resultaten en vooruitzichten.

De Nikkei in de Japanse hoofdstad eindigde met een min van 3,2 procent op 17.191,25 punten. Nomura ging ruim 10 procent omlaag. Dinsdag na het slot van de handel maakte de grootste zakenbank van Japan bekend dat de winst afgelopen kwartaal is gehalveerd. Daarnaast werden bepaalde winstdoelstellingen op de lange baan geschoven.