Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 8821 tot 8825
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 16 januari 2016

Goldman Sachs betaalt 5 miljard om claims te schikken

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs betaalt een bedrag van 5,06 miljard dollar om claims die betrekking hebben op fout gedrag in aanloop naar de hypotheekcrisis te schikken.

Het gaat om alle claims rond de securitisatie, het veiligstellen en het verkopen van onderpanden met een hypotheek in de periode van 2005 tot 2007, meldt Reuters donderdag.

De bank is onderwerp van een groot onderzoek van een fraudeteam van de Amerikaanse overheid. Geruchten over de schikking deden al een paar maanden de ronde.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 15 januari 2016

Wal-Mart sluit honderden winkels: 16.000 werknemers getroffen

De Amerikaanse winkelketen Wal-Mart gaat wereldwijd 269 vestigingen sluiten. De beslissing treft 16.000 werknemers, zo deelde het bedrijf mee.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 15 januari 2016

Ontwikkelaar stopt met "mislukte" bitcoin

Mike Hearn, een van de topontwikkelaars van bitcoin, is gestopt met het verder ontwikkelen van de virtuele munt, die volgens hem mislukt is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 15 januari 2016

Stroom aan slecht nieuws doet bitcoin crashen

Voor de virtuele munt bitcoin zijn het moeilijke dagen. Het slecht nieuws zoals het faillissement van een bitcoinbeurs, een aanklacht van een belangrijke ontwikkelaar en een mogelijk totale ban door de Russische overheid doen velen naar de uitgang vluchten.

Beginnen we bij Mike Hearn, een belangrijk ontwikkelaar van de bitcoin open source software. Hij gooit een bommetje door in een opiniestuk te schrijven dat bitcoin mislukt is en hij het zinkende schip verlaat. Onomwonden schrijft hij dat de virtuele munt technisch op het punt staat ineen te vallen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 15 januari 2016

Laat je niet ontmoedigen door die doemdenkers!

Ook het bericht gelezen van Royal Bank of Scotland? “Sell everything”!

Inderdaad, de strategen van RBS roepen ons op om onze volledige portefeuille te liquideren en enkel nog superveilige obligaties en Treasuries in portefeuille op te nemen.

Een dergelijke boodschap verkoopt natuurlijk als zoete broodjes wanneer de markten fors lager gaan. Alle media sprongen erop, en RBS kwam weer mooi in het nieuws.

Mission accomplished, zou ik zeggen als ik voor RBS werkte.