Nieuws / Artikelen met het woord

58124 artikelen gevonden. Artikel 8821 tot 8825
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

Is Britse pond eerste slachtoffer van Brexit?

Sinds het bekend worden dat de Britten nog dit jaar, in juni, gaan stemmen over de vraag of ze wel of geen lid blijven van de Europese Unie, heeft de nationale munt klap op klap gekregen. De waarde is gedaald tot onder $ 1,40. Dat is een niveau dat we sinds 2009 niet meer gezien hebben.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 29 februari 2016

BOOM: fondsmanager die crisis voorspelde belegt in bitcoin

Bitcoin wordt alsmaar meer een gerespecteerd financieel instrument. Zelfs fondsmanagers durven nu publiekelijk verklaren dat ze in de virtuele munt beleggen.

Een van die fondsmanagers is Mark Hart. Hij minder bekend, maar verdient al ons respect.

Hij is een van de financiële experts die de subprime crisis van 2007 voorspelden en er veel geld mee verdienden.

Volgens hem zal een van de grote ontwikkelingen in 2016 de verdere devaluatie van de renminbi zijn.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 29 februari 2016

TTIP via de achterdeur? EU en Canada dichtbij sluiten vrijhandelsverdrag

Het vrijhandelsverdrag tussen Canada en de Europese Unie is een stap dichterbij. Juristen van beide partijen hebben maandag groen licht gegeven voor de uiteindelijke tekst.

Het verdrag, CETA genaamd, moet de handel tussen de wereldblokken een impuls geven en maakt na de inwerkingtreding in zeven jaar geleidelijk een einde aan bijna alle importheffingen. Dat zou de Europese exportsector jaarlijks een half miljard euro schelen. In augustus 2014 was al een principeakkoord bereikt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 29 februari 2016

Deflatie blijft een bedreiging voor Europa

Afgelopen week verschenen er macrocijfers over de Europese inflatie. Deze inflatiecijfers waren uiteindelijk een stuk slechter dan de meeste economen vooraf hadden gedacht. Opmerkelijk was dat juist de Europese beurzen rond dat moment een bodem wisten te bereiken.

Deze bodemvorming had vooral te maken met de toegenomen hoop onder de beleggers dat de Europese centrale bank volgende maand daadwerkelijk in actie gaat komen. Deze lage inflatiestand zorgt er immers voor dat de kans op deflatie nog steeds erg groot is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 29 februari 2016

Valutaspeculanten hebben het moeilijk

De liquiditeit op de valutamarkten is fors teruggelopen terwijl de intensiteit van de koersbewegingen is toegenomen. Voor valutahandelaars is het dan ook veel moeilijker geworden om winst te boeken.

Op de wisselmarkten is het nooit eenvoudig geweest om winstgevend te handelen en te traden. Maar de laatste maanden is het wel zeer moeilijk geworden volgens Hugh Killen, verantwoordelijke voor valutahandel bij Westpac Banking.

In een gesprek met Bloomberg geeft de trader aan dat de liquiditeit op de wisselmarkten recent fors is teruggelopen. ‘Institutionelen en banken geven almaar meer niet thuis omdat ze risico’s willen mijden. Bovendien zijn de kosten door een striktere wetgeving duurder geworden.’ Op 4 jaar tijd zijn er wereldwijd 23% minder valutahandelaars bij de grote banken. Een cijfer dat kan tellen.