Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 8826 tot 8830
Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: woensdag 3 februari 2016

EU gaat scherper optreden tegen exchanges en online wallet providers #BITCOIN

De EU heeft aangegeven dat ze de rapportage verplichtingen voor Exchanges en online wallet providers gaan aanscherpen. Dit in het kader van het bestrijden van terrorisme-financiering. Dit is wel weer typisch aangezien de EU eerder deze week nog aangaf dat ze meer wilden monitoren dan aan reguleren. Ook Europol gaf recent nog aan dat Bitcoin niet in verband gebracht kan worden met het financieren van Terrorrisme. Zo zie je maar: de eu heeft meerdere instanties, allemaal met hun eigen doelen en reguleringen. Vertrouwen op de EU en haar woord lijkt me in het geval van Bitcoin redelijk zinloos. Twitter

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 februari 2016

Onwaarschijnlijk hoe zilver zijn waarde heeft behouden

Het is onwaarschijnlijk om te zien dat er data bestaan die tientallen eeuwen teruggaan. Hieruit blijkt dat zilver de laatste 2.300 jaar gewoon zijn waarde heeft behouden. Dat is de kracht van het edelmetaal die maar weinig mensen naar waarde schatten.

U gelooft het niet? Dan staven we dit met een mooi voorbeeld. Watch and learn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 februari 2016

Waarom de komende 2 jaar slechter kunnen zijn dan 2008

Nu de Fed de rente verhoogt, moet het heel wat reserves uit het banksysteem halen. Het gaat over zo’n 600 à 800 miljard dollar. Daarnaast bouwen beleggers hun margin debt af. Dit alles zou kunnen leiden tot een serieuze berenmarkt.

Bert Dohmen van de Wellington Letter had de daling van de liquiditeit en de marktdaling van begin 2016 zien aankomen. Hij schreef eind december in zijn blad dat de eerste renteverhoging van de Fed van 16 december 2015 daar wel voor zou zorgen. En zo geschiedde.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 februari 2016

Deze trend voorspelt weinig goeds…

De Amerikaanse aandelenmarkten wisten de afgelopen week opnieuw goede zaken te doen. Dankzij deze late opleving werd het verlies voor de maand januari nog redelijk beperkt gemaakt. Maar, er zijn op dit moment genoeg macrocijfers te vinden die wijzen richting een nieuwe Amerikaanse recessie. Wij zijn een nieuwe grafiek tegengekomen die opnieuw weinig goeds voorspelt voor de Amerikaanse economie.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat er iets opmerkelijks aan de hand is bij de persoonlijke besparingen. Op basis van deze grafiek mogen we concluderen dat de Amerikanen de afgelopen maanden meer zijn gaan sparen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 2 februari 2016

Yahoo schrapt 15 procent van personeelsbestand

Het Amerikaanse internetbedrijf Yahoo gaat stevig reorganiseren. De transformatie van het bedrijf gaat onder meer ten koste van 15 procent van het personeelsbestand, of zo'n 1.500 arbeidsplaatsen, zo werd vandaag bekendgemaakt.