Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 8826 tot 8830
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 14 januari 2016

Nu ook Renault-schandaal: aandeel stort in

Het aandeel van de Franse autobouwer Renault is vandaag plots ingestort na berichten over huiszoekingen die mogelijk verband houden met fraude bij uitstoottesten. Het aandeel was kort na de middag 20 procent van zijn waarde verloren. Beleggers dumpen ook andere autobouwers.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 14 januari 2016

RBS: Daling olieprijs rampzalig voor high-yield obligaties

Kredietanalist Alberto Gallo van de Royal Bank of Scotland zegt in een gesprek met Bloomberg dat de daling van de olieprijs grote gevolgen zal hebben voor de Amerikaanse high-yield obligatiemarkt. Hij zegt dat een toename van het aantal faillissementen in de VS door de daling van de olieprijs vrijwel onvermijdelijk is geworden.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 14 januari 2016

Grafiek: Europese aandelen stijgen terwijl bedrijfswinsten dalen

De Europese aandelenmarkten zijn in de periode van 2011 tot en met 2015 sterk in waarde gestegen, maar dat was niet de verdienste van de bedrijven zelf. De bedrijfswinst, één van de meest gebruikte methodes om de waarde van een aandeel te bepalen, is in deze periode namelijk gedaald!

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 14 januari 2016

Column Kees de Kort | Goudeerlijke jongens

Boze tongen hebben twijfels geuit over de glansrijke Chinese exportcijfers die gisteren de beurzen deden opveren.

In China verschenen gisteren cijfers over een aantrekkende export. Beurzen reageerden opgetogen. Inmiddels zijn er twijfels gerezen over de juistheid van de cijfers, meldt The Wall Street Journal.

BNR-macro-econoom Kees de Kort: "Een aantal mensen zegt: die Chinezen, dat zijn goudeerlijke jongens, die niets met de cijfers doen. Dat is allemaal helemaal zuiver. Er zijn ook mensen - boze tongen, relnichtjes, zwartkijkertjes - die nog eens even kijken: is dat nou wel zo?"

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 14 januari 2016

Bijna 70.000 oude Belgische frankbiljetten omgeruild in 2015

In het voorbije jaar zijn 69.282 oude Belgische frankbiljetten omgeruild voor euro's. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank van Belgiƫ. Het aantal biljetten dat jaarlijks binnenkomt, zit in dalende lijn. In 2014 waren het er nog bijna 73.000 en in 2013 ruim 88.000. Toch zijn er nog 15.158.514 biljetten in omloop, ter waarde van bijna 151 miljoen euro.