EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 8836 tot 8840 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: zondag 22 mei 2016

Wat doet een renteverhoging met de goudprijs?

De goud- en zilverprijs zijn bezig aan een enorm goed beursjaar. Beide edelmetalen wisten sinds de start van dit jaar al met enkele procenten in waarde te stijgen en de goudprijs noteert op dit moment ongeveer 20% hoger dan aan het einde van vorig jaar het geval was.

Toch hebben beide edelmetalen de afgelopen week wat waarde moeten inleveren. Deze daling werd veroorzaakt door het gepubliceerde FOMC rapport. In dit rapport was te lezen dat een renteverhoging in juni nog steeds een serieuze optie is.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zondag 22 mei 2016

21-jarige studente verbrast 3 miljoen euro door foutje van de bank

Een Maleisische studente heeft in Australië zo’n 4,6 miljoen dollar (circa 2,9 miljoen euro) uitgegeven nadat ze ontdekte dat ze onbeperkt rood kon staan bij haar bank.

Een Maleisische studente heeft in Australië zo’n 4,6 miljoen dollar (circa 2,9 miljoen euro) uitgegeven nadat ze ontdekte dat ze onbeperkt rood kon staan bij haar bank.

Dat berichtte The Sydney Morning Herald zondag. De vrouw dacht naar eigen zeggen dat het geld afkomstig was van haar rijke ouders.

De studente gebruikte het geld onder meer om kleren, schoenen en handtassen aan te schaffen. De bank bevroor haar rekening vorig jaar, nadat de vrouw in een dag tijd 1,15 miljoen dollar had weggesluisd. Toen bleek dat ze door een fout onbeperkt geld kon opnemen.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: zondag 22 mei 2016

Na conflicten omwille van het zwarte goud nu eerste conflicten over het witte goud begonnen?

De revolutie van de elektrische auto’s staat voor de deur. Waar de olie-exporterende landen dit als een ware nachtmerrie zien is dit aan de andere kant een zegen voor enkele andere landen. Chili staat hierbij in pole-position met zijn enorme lithium voorraden die noodzakelijk zijn voor de productie van de batterijen. Ondanks deze mooie kans voor de komende decennia lijkt de overheid deze gehele toekomst weg te smijten door enkele politieke en financiële discussies.

Na het intrekken van de licentie door de Chileens overheid voor het exploiteren van één van werelds grootste voorraden ter wereld is Soc. Quimica & Minera de Chile SA noodgedwongen overgegaan tot het afbouwen van de investeringen in Chili waarbij het nu volop investeert in een lithium project in de Andes te Argentinië. Daarnaast probeert het een project van Albemarle Corp. in Chili te blokkeren. De redenen hiervoor zijn zowel financieel als politiek gemotiveerd waarbij SQM gecontroleerd wordt door Julio Ponce, de voormalige echtgenoot van de dochter van dictator Pinochet.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zondag 22 mei 2016

Bitcoin-concurrent Ethereum steeg dit jaar al 1.300 procent in waarde

De opmars van Ethereum lijkt niet te stuiten. De cryptomunt steeg dit jaar al met 1.300 procent in waarde en is op zijn bekendere concurrent Bitcoin na de waardevolste digitale munt ter wereld.

De waarde van één zogenoemde cryptomunt ether is sinds het begin van het jaar gestegen van ongeveer 1 dollar naar meer dan 14 dollar. Dat komt neer op toename van ruim 1.300 procent.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: zondag 22 mei 2016

Wie 600 jaar geleden rijk was in Firenze, is dat vandaag nog

Inwoners van de Italiaanse stad Firenze die afstammen van de rijkste families die de stad 600 jaar geleden bewoonden zijn vandaag nog altijd rijk, zo luidt de opvallende conclusie van een onderzoek door twee Italiaanse economen. Door data te vergelijken van Florentijnse belastingbetalers in 1427 en in 2011 en daarbij de familienamen te vergelijken ontdekten de economen dat het inkomen en de rijkdom van verre voorouders tot op vandaag een goede voorspeller was voor het inkomen van hun nakomelingen. Guglielmo Barone en Sauro Mocetti, beide in dienst van de Italiaanse nationale bank, schrijven daarover in in hun toelichting:

“De topverdieners onder de huidige belastingbetalers waren degenen die ook zes eeuwen geleden aan de top van de economische ladder stonden.” 

Lees verder op Express.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs