Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 8836 tot 8840
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 3 februari 2016

Tegenlicht over de opmars van ISIS

Tegenlicht zocht uit hoe de conflicten in het Midden-Oosten zich zo heeft kunnen uitbreiden over de regio en hoe ISIS in landen als Syrië, Irak en Libië zo machtig is geworden. In de documentaire wordt duidelijk gemaakt dat het Westen een belangrijke rol gespeeld heeft in de opmars van ISIS, door het omverwerpen van de dictatoriale regimes van Saddam Hussein, Gaddafi en Mubarak.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 3 februari 2016

'Terugdraaien Schengen kost 100 miljard'

De schade van permanente grenscontroles tussen de Schengenlanden kan oplopen tot 100 miljard euro.

De handel tussen de 26 Schengenlanden zou op de langere termijn met 10 tot 20 procent terugvallen en hun bruto nationaal product (bnp) zou met 0,8 procent dalen.

Dat schrijft de Franse overheidsdenktank France Stratégie in een woensdag gepubliceerd rapport over de economische kosten van het terugdraaien van het paspoortvrij reizen in het Schengengebied. De gevolgen voor buitenlandse investeringen en arbeidsmobiliteit zijn niet meegerekend.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 3 februari 2016

Iran wil nauwere banden Rusland over energie

Iran wil de banden met Rusland op het gebied van energie versterken, net als met Irak en Venezuela. 

Dat liet een belangrijke adviseur van ayatollah Ali Khamenei, de hoogste leider van het land, weten bij een bezoek aan Moskou.

Volgens de topadviseur moeten Rusland en Iran geen rivalen van elkaar zijn op energiegebied en juist met elkaar samenwerken. In die samenwerking moeten ook de belangrijke olieproducenten Irak en Venezuela worden betrokken, zei de medewerker van Khamenei tegen Russische media.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 3 februari 2016

Amerikaanse staatsschuld passeert $19 biljoen

De Amerikaanse staatsschuld ligt nu officieel boven de $19 biljoen. Toen Obama in 2008 verkozen werd tot president was de staatsschuld van de Verenigde Staten $10,6 biljoen, wat betekent dat de publieke schuldenlast van het land in minder dan acht jaar tijd verdubbeld is.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 3 februari 2016

OPEC deal met Rusland onwaarschijnlijk

Een mogelijke deal tussen de OPEC-landen en Rusland over het verlagen van de wereldwijde olieproductie is zeer onwaarschijnlijk, zo schrijft Gulfnews op basis van verschillende bronnen. Vorige week werd de suggestie gewekt dat Rusland bereid zou zijn mee te werken aan een nieuwe OPEC-overeenkomst om de wereldwijde olieproductie terug te schroeven.