Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 8836 tot 8840
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 15 januari 2016

Tegenvaller voor ambtenaren: pensioenfonds ABP verhoogt toch weer premie

Ambtenarenpensioenfonds ABP moet per 1 april de pensioenpremie weer verhogen. De opslag is nodig omdat de financiële positie van het fonds eind december niet toereikend was. Dat maakte het grootste pensioenfonds van Nederland donderdag bekend.

ABP benadrukt dat korten van de pensioenen niet aan de orde is. De maatregel is wel een domper. ABP had met ingang van deze maand juist een verlaging van de pensioenpremie doorgevoerd, als onderdeel van de afspraken over de loonsverhoging voor de ambtenaren die het kabinet vorig jaar met drie vakbonden overeenkwam.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 15 januari 2016

Olie goedkoper dan water?

Er zijn voorlopig geen signalen dat de olieprijzen zich op korte termijn weer zullen herstellen. Terwijl het voorbije jaar al gekenmerkt werd door een halvering tot een symbolische grens van 50 dollar per vat, wordt inmiddels gesproken over een niveau van 30 dollar, maar een aantal analisten maken al gewag van eventuele verdere dalingen tot 20 dollar en zelfs 10 dollar. Daarmee dreigt olie goedkoper te worden dan flessenwater.

“De West Texas Intermediate, het uithangbord voor de prijs van de Amerikaanse olie, is al gedurende een korte periode tot onder de grens van 30 dollar gezakt,” aldus de Britse krant The Telegraph. “Nagenoeg alle factoren wijzen dan ook op negatieve evoluties. Onder meer wordt gevreesd dat de Chinese economische vertraging de vraag van het land naar olie verder zal uithollen."

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 15 januari 2016

'Griekenland accepteert rol IMF bij steunprogramma'

De Griekse regering accepteert dat het Internationaal Monetair Fonds (IMF) een rol moet spelen bij het steunprogramma dat de Griekse financiën weer op orde moet brengen.

Dat zegt voorzitter van de Eurogroep Jeroen Dijsselbloem donderdag volgens persbureaus Reuters en AFP. Dijsselbloem deed zijn uitspraak vlak voor een vergadering over de voortgang van Griekse hervormingen.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 15 januari 2016

De globale wapenhandel in 3 grafieken

In de periode 2010 - 2014 is de globale wapenverkoop met 16% gestegen in vergelijking met de periode 2005 - 2009. Dat blijkt uit cijfers van het Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI).

De belangrijkste exporteurs zijn de Verenigde Staten, China, Rusland, Frankrijk en Duitsland, die 74% van de globale wapenuitvoer voor hun rekening nemen.

De belangrijkste importeurs zijn India, Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Pakistan en China.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 15 januari 2016

10 Tips van de man die 16 jaar lang multi-miljonairs hielp hun geld te beheren

Miljonair of zelfs miljardair worden, vele dromen ervan – weinige realiseren het. Nochtans kan iedereen rijk worden. Jeff Ladouceur spendeerde 16 jaar tussen succesvolle multimiljonairs en hij beheerde hun geld. Hij weet dus als geen ander hoe je een fortuin kan opbouwen en behouden.

Jeff leerde dat de meeste rijke mensen hun leven lang bezig zijn met de beste te worden in wat ze doen. Ze gebruiken hun talenten en hun succes om een fortuin te bouwen, te voeden en te beschermen.

Jeff Ladouceur leerde deze 10 tips van de meesters der rijkdom.