Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 8841 tot 8845
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

Noren horen niet bij de EU, toch willen ze net als de Britten een deal met Brussel

In navolging van de Britse premier Cameron lijkt nu ook Noorwegen aan te sturen op een deal met de Europese Unie. Er is alleen één probleem: de Noren zijn niet eens lid. Wat zegt dit over hun onderhandelingsruimte?

De inkt van het akkoord tussen Groot-Brittannië en de Europese Unie is nog nauwelijks droog of er meldt zich een nieuwe gegadigde aan de onderhandelingstafel.

Het Noorse conservatieve parlementslid Arve Kambe wil net als de Britten aansturen op een versobering van de sociale voorzieningen voor buitenlandse werknemers uit de Europese Unie, zo meldt persbureau Bloomberg.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

Zo leert de man die op zijn 30e op pensioen ging zijn 10-jarige zoon omgaan met geld

Peter Adeney, beter bekend als Mr. Money Mustache, paste een bijzonder eenvoudige methode toe om al op zijn 30e op pensioen te kunnen gaan, namelijk veel minder uitgeven dan hij verdient en zijn geld goed beleggen. Nu leert hij zijn 10-jarige zoon hetzelfde.

Peter Adeney won nooit de lotto en kreeg ook geen grote erfenis. Samen met zijn vrouw had hij een niet onaardig gezinssalaris van €125.000 per jaar. Maar het gezin slaagde erin om 2/3 van het gezinsinkomen te sparen. Dat geld belegde hij dan in een simpel indexfonds en voila … het geld deed het werk voor Adeney.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

Goudvoorraad GLD naar hoogste niveau sinds september 2014

De goudvoorraad van het grootste goud-ETF ter wereld is weer terug op het hoogste niveau sinds september 2014, zo blijkt uit de laatste cijfers. Sinds het begin van dit jaar is er al 135 ton goud aan het goud ETF toegevoegd, een toename van 21%. Met een instroom van $4,55 miljard sinds het begin van dit jaar voert GLD de ranglijst aan van meest populaire ETF’s van dit moment.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

Dit is je kans! Het echte vuurwerk bij zilver moet nog beginnen.

Wie dacht dat het grootste spektakel te vinden was bij goud, die heeft het verkeerd. Goud trekt altijd de kar, maar het echte spektakel is te vinden bij zilver. En het goede nieuws is dat het vuurwerk daar nog moet losbarsten. Heb je de goudtrein gemist, spring dan nu op de zilvertrein.

De grootste zilverproducenten ter wereld graven zilver op als nooit tevoren. Dit is mogelijk de reden dat de zilverprijs momenteel nog wat achterblijft op de goudprijs. Maar op lange termijn is dit een sterke katalysator voor een fors hogere zilverprijs.

Zilver is meer een bijproduct bij de ontginning van andere grondstoffen, maar er zijn ook pure zilvermijnen. De meerderheid bevindt zich in Mexico. De zilverproductie in Mexico stijgt terwijl de productie in de rest van de wereld daalt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

Stijging goudprijs jaagt ook verkoop fysiek goud aan

Goud blijkt dit jaar weer de veilige haven in roerige beurstijden. De stijging van de prijs stimuleert ook de vraag naar goudmunten.

Door de onrust op de aandelen- en valutamarkten, zorgen om de wereldeconomie en de verwachting dat het Amerikaanse stelsel van centrale banken binnenkort de rente zal verhogen, is de prijs van goud na drie opeenvolgende jaren van daling dit jaar al met ruim 15 procent opgelopen.

Door de prijsstijging trekt ook de vraag naar fysiek goud weer aan. Zowel kleine als grote beleggers slaan goud in.