Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 8861 tot 8865
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 13 januari 2016

'Rusland bereidt zich voor op ergste economische scenario'

Rusland moet zich voorbereiden op het ergste economische scenario, maar momenteel is de situatie nog onder controle.

Dat heeft de Russische premier Dmitri Medvedev woensdag gezegd op een economisch forum in Moskou.

Volgens Medvedev is de hoge rente in Rusland een van de belangrijkste oorzaken van de economische afzwakking. Ook heeft Rusland veel last van de sterk gedaalde olieprijzen. Als de olieprijzen verder gaan dalen, zal de overheid dieper moeten snijden in de uitgaven, aldus Medvedev.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 13 januari 2016

ABN Amro minder somber over goudprijs

De ABN Amro is wat minder somber geworden over goudprijs, dat schrijft analist Georgette Boele in haar wekelijkse rapport over de edelmetalen.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 13 januari 2016

US Mint schroeft allocatie zilveren Maple Leaf munten op

De verkoop van zilveren munten bij de US Mint heeft in de eerste week van het nieuwe jaar een flinke impuls gekregen, omdat het munthuis de allocatie van zilver met een factor vier heeft opgeschroefd. Het munthuis mag nu wekelijks 4 miljoen zilveren munten produceren, terwijl dat vorig jaar nog beperkt was tot een miljoen per week.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 13 januari 2016

Jeff Gundlach: “emerging markets kunnen nog 40% dalen”

Obligatiekoning Jeff Gundlach besprak op 12 januari in een webcast zijn visie op de markten. Wederom deed hij enkele interessante voorspellingen rond emerging markets, olie, de dollar en de aandelenmarkten.

De forse daling van de grondstoffenindex is nog niet volledig verrekend in de aandelenkoersen in de opkomende landen, benadrukt Gundlach. Aandelen uit emerging markets kunnen dan ook nog 40% lager. De EM-beursindex heeft in de periode 2011-2014 vijf keer een hogere bodem gezet, daar is ze nu los doorgevallen. Technisch kan het dus nog veel lager.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 13 januari 2016

Opnieuw begrotingsoverschot Duitsland

Duitsland is afgelopen jaar uitgekomen op een begrotingsoverschot van 12,1 miljard euro. 

Dat meldde het Duitse ministerie van Financiën woensdag op grond van voorlopige cijfers. Het is het tweede jaar op rij waarin het grootste euroland meer geld binnenkreeg dan het uitgaf.

Het overschot is flink hoger dan verwacht, vooral dankzij gunstige economische ontwikkelingen, zei minister Wolfgang Schäuble.