Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 8861 tot 8865
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 1 februari 2016

Het nieuwe belastingparadijs: De Verenigde Staten

Wie zijn vermogen wil verbergen voor de belastingdienst denkt waarschijnlijk aan Zwitserland of meer exotische bestemmingen als de Kaaimaneilanden, Bahama’s en Britse Maagdeneilanden. Maar klopt dat nog wel? De Verenigde Staten worden door steeds meer banken en financieel adviseurs ontdekt als de meest veilige en discrete plek om vermogen te verstoppen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 1 februari 2016

Goudprijs stijgt door slechte productiecijfers China

De goudprijs is vandaag gestegen door een slechter dan verwachte cijfers over de industriële productie in China. De Chinese inkoopmanagersindex zakte in januari voor de zesde maand op rij, tot een dieptepunt van 49,4 punten. Ook was het cijfer beduidend slechter dan dat van december 2015, want de maand op maand daling was zelfs het grootst in meer dan drie jaar tijd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 1 februari 2016

Verzekeraar Vivat schrapt 900 tot 1200 banen

Dat maakte het bedrijf, dat vorig jaar werd overgenomen door de Chinese branchegenoot Anbang, maandag bekend.

Vivat wil de organisatie minder complex maken. ''Het vereenvoudigen van het bedrijf en de processen moeten leiden tot een wendbare organisatie die dichter bij de klant staat'', aldus de onderneming. De kosten liggen circa 30 procent hoger dan bij de concurrentie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 februari 2016

Weer een waarschuwing uit Azië: verkoop nieuwe huizen in Hong Kong keldert met 80 procent

Donkere wolken pakken zich samen boven de huizenmarkt van Hong Kong. Uit onderzoek van vastgoedbedrijf Centaline blijkt dat de verkoop van huizen in december tot het laagste punt is teruggevallen sinds 1991. Het vorig dieptepunt dateert uit november 2008, toen de markt instortte tijdens de wereldwijde financiële crisis.

Sinds september vorig jaar bevindt de huizenmarkt van Honk Kong zich in een dalende trend. Volgende de Centaline Property Centa-City Leading Index zijn de prijzen inmiddels met 9,5 procent gedaald. Diverse onderzoeken verwachten dat de markt nog zo’n 20 procent dieper kan vallen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 1 februari 2016

Valuta 35% in waarde gedaald tegenover dollar

Sinds januari 2014 zijn valuta gemiddeld met 35% in waarde gedaald ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Dat schrijft Carmen Reinhart, mede auteur van het boek ‘This Time is Different‘, in een artikel voor Project Syndicate. Sinds 2014 was de inflatie in de helft van 179 onderzochte landen zelfs hoger dan 15% per jaar.