EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 8871 tot 8875 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 22 juni 2016

Goldman Sachs: “De Chinese schuldenlast is zorgelijk”

Bijna elk land in de wereld heeft te maken met een enorm hoge staatsschuld. Sterker nog, in de huidige tijd waarin we leven is het haast niet meer voor te stellen dat een land niet te maken heeft met een hoge schuldenbalans. Het is een soort verdovingsmiddel geworden waar we vandaag de dag niet meer zonder kunnen.

De enorme groei van de schuldenbalans is in het Westen veroorzaakt door een aantal tegenvallende economische tijden. Zo stegen de Europese schulden met name het hardst tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Ook de Amerikaanse staatsschuld wist in die periode flink op te laaien.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 22 juni 2016

Fed-voorzitter Yellen waarschuwt opnieuw voor onzekerheid

De vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn nog altijd omgeven door aanzienlijke onzekerheid.

De vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn nog altijd omgeven door aanzienlijke onzekerheid.

Daarvoor waarschuwde voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve, de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten, dinsdag tijdens een hoorzitting in het parlement.

Yellen herhaalde tegen de leden van een Senaatscommissie dat de Fed geen ondoordachte stappen zal zetten in zijn rentebeleid. Pas als duidelijk wordt dat de arbeidsmarkt en inflatie zich positief blijven ontwikkelen, komt een volgende renteverhoging in beeld.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 22 juni 2016

Britse pond kan tot 20 procent dalen

Er wordt veel over geschreven, het mogelijke vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. Ook zakenman en currency-speculant Georges Soros deelt zijn mening in een opiniestuk in ‘The Guardian’ waarin hij waarschuwt voor de desastreuze gevolgen en een grote devaluatie van de Britse pond.

Donderdag 23 juni is het zover, dan gaan de Britten naar de stembus om te beslissen wat er zal gebeuren met het Europese lidmaatschap van Groot-Brittannië.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 22 juni 2016

‘Wereldoorlog Nul’ was een bloedige zaak

Kenden Europa en het Nabije Oosten al een wereldoorlog in de klassieke oudheid? Over die vraag wordt door historici gedebatteerd sinds de verschijning van het controversiële boek ‘World War Zero’ van de bekende geo-archeoloog Dr. Eberhard Zangger. De belegering van Troje was volgens Zangger geen alleenstaand evenement. Het was het bloedige orgelpunt van een lange en wrede oorlog die drie grote beschavingen vernietigde.

De ‘Zeevolkeren’ Rond 1200 voor Chr. werd Troje volledig geplunderd, zoals beschreven door Homerus. Maar de reden voor die belegering was niet zoals Homerus beschreef de ontvoering van een vrouw. Het was een tegenaanval van de Grieken nadat een groep volkeren, door dr. Zangger de ‘Zeevolkeren’ genaamd, eerder een aantal overwinningen op de Grieken had behaald. De oorlog om Troje ging volgens dr. Zangger wellicht over de toegang tot kostbare mineralen en handelsroutes.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 22 juni 2016

Beursblik: demografische ontwikkelingen houden rente lang laag

Een vergrijzende en krimpende wereldbevolking betekent dat de rente langer laag zal blijven “dan iemand zich kan voorstellen”. Daarvoor waarschuwen analisten van Berenberg in een omvangrijk themarapport.

Een duidelijk verband tussen vergrijzing en aandelenkoersen vonden de analisten niet, hoewel zij wel een scheiding aanbrengen tussen sectoren die profiteren en geraakt worden door de verwachte krimp van het werkende deel van de bevolking in de komende eeuw. Fabrikanten van robots hebben in ieder geval de toekomst, aldus de Duitse zakenbank.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs