Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 8871 tot 8875
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

Nederlandse centrale bank opent kliklijn voor corrupte en sjoemelende bankiers

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft vandaag een meldpunt geopend waar mensen die in de financiële sector werken de noodklok kunnen luiden over mogelijke misstanden. "Denk aan fraude, corruptie, belangenverstrengeling, witwassen en terrorismefinanciering", aldus de toezichthouder.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

ECB’s Coeuré: afschaffen €500 euro biljet wordt overwogen

Benoit Coeuré – lid van de directie van de Europese Centrale Bank (ECB) – geeft aan dat de ECB zich buigt over het al dan niet afschaffen van het 500 euro biljet. Er is bezorgdheid over het gebruik ervan in het criminele circuit en men vraagt zich af of het nog nut heeft om het biljet te blijven gebruiken.

“Competent authorities increasingly suspect that they are being used for illegal purposes, an argument that we can no longer ignore”

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

Canada verkoopt groot deel goudvoorraad

Canada heeft begin dit jaar een groot deel van haar goudvoorraad verkocht. Eind vorig jaar beschikt het land nog over een officiële goudreserve van 3 ton, maar de laatste cijfers van het ministerie van Financiën laten zien dat er nu nog maar 0,62 ton van het gele metaal in de kluis ligt. Dat is een daling van bijna 80%.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

Olieprijs extreem volatiel in 2016

De olieprijs schommelt al enige tijd rond de $30 per vat, maar van dag tot dag verandert de prijs behoorlijk. Dit jaar telde al 24 handelsdagen waarop de olieprijs intraday meer dan 5% omhoog of omlaag ging, zo schrijft Business Insider. Om dat in perspectief te plaatsen, er zijn dit jaar nog maar 26 handelsdagen verstreken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

Het is weer zover: mensen staan aan te schuiven om goud te kopen

De goudprijs gaat bijna kaarsrecht omhoog dit jaar uit vrees voor een nieuwe financiële crisis. Maar deze week is de manie compleet. Enkele goudhandelaren verklaren aan het Britse Telegraph dat bankiers en mensen weer staan aan te schuiven om goud te kopen.

BullionByPost, de grootste Britse online goudhandelaar, verkocht deze week op 1 dag voor £5,6 miljoen goud. Dit is meer dan het vorige dag record van £4,4 miljoen in oktober 2014. BullionByPost neemt orders tot £25.000 aan via de website en hoger via de telefoon.

Sinds eind vorig jaar neemt de interesse toe zegt oprichter Rob Halliday-Stein, maar deze week is het knotsgek. Hij voegde er nog aan toe dat sommige bankiers ongewoon hoge orders plaatsen.