Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 8891 tot 8895
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 10 februari 2016

Verbod 500-eurobiljetten dichtbij vanwege terrorismebestrijding

De eurolanden zijn dichtbij een doorbraak om gezamenlijk de biljetten van 500 euro te verbieden om zo terrorismefinanciering tegen te gaan.

"Een verbod van de 500-eurobiljetten heeft extra urgentie van de Europese Commissie gekregen vanwege de financiering van terrorisme. Verschillende lidstaten hebben er nu aandacht voor", zegt minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem woensdag in de Tweede Kamer op vragen van PvdA-Kamerlid Henk Nijboer.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 10 februari 2016

Een zorgeloze financiële toekomst?

Velen dromen van een zorgeloze financiële toekomst, maar weinigen hebben een degelijk plan om er ook effectief te geraken.

Ik zal nog meer zeggen: een recente studie van Ernst and Young toonde aan dat driekwart van alle gepensioneerden later in financiële problemen dreigt te verzeilen.

Dit zijn dramatische cijfers, en al helemaal als je in het achterhoofd houdt dat de middelen van de overheid uitgeput zijn.

We zijn steeds meer op onszelf aangewezen om het straks goed te hebben.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 februari 2016

Jim Rogers “Maar weinig plaatsen zijn veilig”

In de jaren ’70 nam een recessie de wereld in een houdgreep die een decennium lang duurde. Aandelen trappelden ter plaatse, grondstoffen crashte en Jim Rogers verdiende een fortuin. Met de crisis van 2008 zag Rogers hetzelfde nog eens gebeuren … en nu krijgen we het vervolg.

Rogers waarschuwde tijdens de financiële crisis dat er massale ontslagen zouden volgen, dat de economie afhankelijk zou worden van bail-outs en dat centrale banken op globale schaal de geldpers zouden laten rollen. Nu waarschuwt hij dat beleggers over heel de wereld beginnen te begrijpen dat het allemaal voorbij is.

Iedereen zal de pijn voelen, inclusief China en de Verenigde Staten. Er zullen maar weinig plaatsen zijn waar deze crisis niet zal toeslaan. Centrale banken zullen in paniek schieten, maar ze kunnen de markten niet meer redden. Alles is kunstmatig, het zal niet helpen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 10 februari 2016

Column Kees de Kort | Safe havens

"Safe haven" is het woord van de dag voor BNR-macro-econoom Kees de Kort. Hij constateert meer risicomijdend gedrag onder beleggers.

"De afgelopen weken zijn de financiële markten erg onrustig geworden", zegt De Kort. "Men realiseert zich dat het economisch gewoon niet meer zo lekker gaat en men begint het vertrouwen te verliezen in de monetaire autoriteiten."

De nervositeit neemt toe, stelt hij vast. "Dan gaat men safe havens opzoeken, veilige havens. Waar kunnen we ons geld neerzetten dat we het in ieder geval terugkrijgen?", zegt De Kort.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 10 februari 2016

Veilige havens op de beurs: beleggers betalen om geld te mogen uitlenen

De vlucht uit aandelen die sinds januari op gang is gekomen, gaat gepaard met een klassieke tegenbeweging. Staatsleningen van veilig geachte landen zoals Duitsland en Nederland zijn zeer gewild.

De populariteit van veilige staatsobligaties leidt er toe dat de koersen van deze beleggingen stijgen en rentes dalen.

Dit werkt als volgt. Stel een obligatielening is uitgegeven voor 1.000 euro met een jaarlijkse couponrente van 2 procent. Dat laatste komt neer op 20 euro.

Als de vraag naar obligatieleningen stijgt, zijn beleggers bereid om bijvoorbeeld 1.010 euro te betalen voor een lening. Het zogenoemde effectieve rendement daalt dan, want op 1.010 euro levert een couponrente van 20 euro een rendement van 1,98 procent op.