Nieuws / Artikelen met het woord

57308 artikelen gevonden. Artikel 8896 tot 8900
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 13 januari 2016

Albert Edwards: crisis China zal S&P 500 onder dieptepunt 2009 duwen

De Chinese devaluatie betekent voor de rest van de wereld deflatie en recessie. En dat is rechtstreeks het gevolg van de QE van de Fed. De monetaire verruiming liet de activaprijzen de lucht in vliegen, met name in opkomende markten. De wereld zag een grondstoffenbubbel en de schalie-olie hausse. Maar dat is nu allemaal voorbij, zo schrijft SocGen-strateeg Albert Edwards in zijn laatste commentaar:

De schoen wringt hem in China. Beleidsmakers hebben graag controle over het monetaire beleid, de betalingsbalans en de wisselkoers. Maar dat is onmogelijk. Van deze drie zaken kun je kiezen om bij twee aan de touwtjes te trekken, de derde is altijd een gevolg daarvan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 13 januari 2016

Dit gebeurde niet meer op de aandelenmarkt sinds 1967

De laatste weken regent het negatieve adviezen op de aandelenmarkt. De ene na de andere grootbank verlaagt de vooruitzichten voor 2016. Goldman Sachs verlaagt zijn koersdoel voor 2016 fors door een gebeurtenis die we in 48 jaar niet meer gezien hebben.

Het zal je niet verbazen dat de gebeurtenis zich afspeelt op de oliemarkt. Voor het eerst sinds 1967 zullen de oliebedrijven uit de S&P 500 samen verlies maken op basis van de resultaten gedurende de laatste 12 maanden.

Goldman Sachs verwacht een daling van de winstcijfers voor de S&P 500 met 7% dit jaar. Als je weet dat de aandelenmarkt grosso modo de evolutie van de winst volgt, betekent dit slecht nieuws voor beleggers en is het dus logisch dat de Amerikaanse bank de vooruitzichten voor 2016 met de neus naar beneden bijstelt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 13 januari 2016

Olie-miljardair Harold Hamm: “Monumentale fout Saoedi-Arabië kost ze 1 biljoen dollar”

Saoedi-Arabië tracht de olie-industrie in de VS kapot te maken. Er is alleen één probleem met deze strategie: het werkt niet en het zal ook niet werken. Dat zegt olie-miljardair Harold Hamm in een gesprek met CNBC.

Hamm, topman van Continental Resources, stelt dat de Saoedi’s maar één doel hebben: ze willen de Amerikaanse oliesector kapot maken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 13 januari 2016

Het Eerste en het Derde Rome vormen front

Italië is sinds jaar en dag een belangrijke diplomatieke partner van de Russen. Diplomatieke contacten tussen Oost en West verliepen en verlopen vaak via Rome.

Die bijzondere vriendschap, die de partijgrenzen in Italië overstijgt, bewijst haar nut in tijden van geopolitieke spanningen tussen Europa en Rusland.

In 2015 haalde ex-premier Berlusconi zich nog de woede van Brussel en Kiev op de hals door met Poetin de Krim te bezoeken.

Vorige week las premier Renzi Merkel nog de levieten om haar ambigue standpunt met betrekking tot Nord Stream 2 en de Russische sancties.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 13 januari 2016

Aanhoudend lage olieprijzen: de tijd dringt voor Rusland

Zoals al meermaals op Beurs.com door mij en anderen voorspeld flirt de olieprijs met de 30 dollar. Gisteren door WTI crude eventjes onder de psychologische grens van de 30. Het ziet er niet naar uit dat de olieprijs op korte of middellange termijn terug naar dure hoogten springt.

Tant mieux! Lage olieprijzen betekent goedkopere productie en transport, en is dus beter voor de internationale handel. En hoe meer internationale handel, hoe groter de kans op een duurzame internationale vrede. Ook de onafwendbare ondergang van het Huis Saud zal die vrede enkel maar bezegelen.

Alle hens aan dek in Rusland ondertussen. In 2015 implodeerde de waarde van Russische olie met maar liefst 50%. De roebel wordt nu verhandeld aan 77 RUB/dollar, de laagste prijs in ruim een jaar en het laagst sinds de financiële crisis van 1998.