Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 891 tot 895
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 14 augustus 2017

Chinese overheid legt Noord-Korea importverboden op

Het Chinese ministerie van Handel heeft een importverbod uitgevaardigd op een aantal producten uit Noord-Korea. De sanctie gaat dinsdag in geldt onder meer voor kolen, ijzererts, erts, lood en zeevruchten.

Het Chinese ministerie reageert hiermee op de twee rakettesten die het bewind in Pyongyang in juli uitvoerde. De maatregel lijkt op de sancties die de Verenigde Naties eerder deze maand afkondigden. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 14 augustus 2017

Slechts nieuws voor de VS: Europese banken stappen mee in Russisch LNG-avontuur

Via de korte doorgang aan de Noordelijke IJszee kunnen de Russen de kosten van het dure transport van LNG via hoogtechnologische tankers tot 40% drukken. Dat is een ware gamechanger op een markt die nu gedomineerd wordt door de Qatari’s.

Er zit dus muziek in het Russische plan. Niet alleen het Noorse Statoil is rechtstreeks betrokken bij de productie van Russisch LNG, maar ook Europese banken, i.e. banken uit de Europese Unie, willen graag meestappen in het Russische LNG-avontuur.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 14 augustus 2017

Scaramucci: Mensen in het Witte Huis willen Trump weg hebben

Er is een groep invloedrijke mensen in Washington die president Trump uit het Witte Huis willen verwijderen. Dat zei Anthony Scaramucci, voormalig communicatieadviseur van het Witte Huis, onlangs in een interview met de BBC. Volgens Scaramucci zijn er elementen binnen Washington, maar ook in het Witte Huis, die niet in het belang van Trump handelen. Deze mensen lekken informatie en proberen de agenda van Trump te ondermijnen. Daarover zei hij het volgende bij de BBC.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 14 augustus 2017

Pariteit komt! Niet met de dollar maar met het Britse pond

De waarde van een Brits pond zakt in het eerste kwartaal van 2018 onder dat van een euro. Dat voorspellen analisten van de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley. Op dat moment moet 1,02 pond worden neergeteld voor 1 euro.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 14 augustus 2017

Japan verrast met dikke plus

De Japanse economische groei is ineens het hoogste van alle van alle rijke landen. En dat komt door iets wat BNR’s macro-econoom Kees de Kort op voorhand niet verwacht had.