Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 8901 tot 8905
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 29 januari 2016

Is renteverhoging Fed vergissing? Economie VS koelt flink af in laatste kwartaal

De economische groei in de Verenigde Staten is in het vierde kwartaal van 2015 afgezwakt tot 0,7 procent op jaarbasis, tegen 2 procent in de voorgaande periode.

Dat blijkt uit een eerste schatting die de Amerikaanse overheid vrijdag heeft gepubliceerd. Economen rekenden in doorsnee op 0,8 procent groei.

De Amerikanen geven altijd het groeicijfer van het ene kwartaal op het andere, maar dan op jaarbasis. Dat betekent dat ze aangeven wat het tempo van de economische groei zou zijn als de groei in het laatste kwartaal maatgevend zou zijn voor de groei van het gehele jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 29 januari 2016

Bouw een pensioen van €1 miljoen: 6 zaken die voor je 40e in orde moeten zijn

Op pensioen met €1 miljoen, het is voor vele mensen een mooie droom. Maar het moet niet bij een droom blijven. Het loont de moeite om voor je 40e levensjaar toch enkele financiële zaken op orde te hebben, wil je deze droom realiseren. 

WiseBread stelde daarom een lijst samen met 6 doelstellingen die iedereen voor zijn 40e moet gerealiseerd hebben om een financieel aangenaam leven te leiden tijdens de mooiste jaren van je leven.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 29 januari 2016

Belgische economie kent sterkste groei sinds 2011: +1,4 procent

De economie van België is in 2015 met 1,4 procent gegroeid, de sterkste groei sinds 2011. Dat blijkt uit voorlopige cijfers die de Nationale Bank vandaag publiceerde.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 29 januari 2016

Rik Schmull: wereld stevent af op faillissement, koop goud

Onze wereld van ongelimiteerde kredietexpansie loopt op zijn laatste benen. Centrale banken zullen niet kunnen voorkomen dat de natuur schoon schip maakt, zoals historisch gezien altijd gebeurt. Risicoactiva zoals aandelen en onroerend goed zullen grote averij oplopen tijdens de volgende Grote Financiële Crisis, zo schrijft strateeg Diederik Schmull, die eerder de Lehman-crisis voorspelde:

Ondanks de buitengewone stimuleringsmaatregelen van de centrale banken is de economische groei teruggevallen tot het laagste punt in 25 jaar. Wel zijn door dit beleid de risico’s groter geworden, aldus de strateeg. Want onder meer bedrijven staken zich diep in de schulden. Niet om te investeren, maar om eigen aandelen in te kopen, fusies en overnames te doen en te speculeren met valuta’s. Elke exponentiële krediethausse is gedoemd te mislukken. En dat zal ook ditmaal abrupt gebeuren. Schmull:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 29 januari 2016

Er hangt een zwaard van $ 29.000 miljard boven de markt

Nooit eerder staken bedrijven zich zo diep in de schulden. De totale hoeveelheid bedrijfsobligaties staat met $ 29.000 miljard op een recordniveau. Dit schuldenzwaard hangt wellicht niet aan een paardenhaar zoals bij Damocles, maar veel zal het niet schelen. Want de schuldenexplosie zou de economie wel eens in een recessie kunnen duwen, aldus Bloomberg. Met alle gevolgen van dien voor de beurskoersen.

De druk op de kredietmarkten neemt wereldwijd toe. Sinds 2009 waren niet zoveel adviesaanpassingen van kredietbeoordelaars downgrades. De schuldenhefboom bij bedrijven staat op het hoogste punt in 12 jaar. En een derde van de bedrijven wereldwijd maakt inmiddels al minder rendement op het geleende geld dan de vereiste rente. Waar beurslegende Stanley Druckenmiller al voor vreesde, lijkt dus werkelijkheid te worden: het extreme beleid van centrale banken heeft tot een extreem korte-termijn denken geleid.

Bonnie Baha, manager bij DoubleLine Capital, het obligatiehuis van de bekende Jeff Gundlach, stelt: