EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
69
kliks
36
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 8906 tot 8910
Geplaatst op: dinsdag 15 maart 2016

Olieprijs kan opnieuw hard naar beneden donderen

De olieprijs steeg van $26 naar $38 op enkele weken tijd. De stijging was ingegeven door de productiebevriezing door Rusland en Saoedi-Arabië en veroorzaakte een heuse short-squeeze. Maar de stijging lijkt ten einde. Volgens deze expert kan de olieprijs nu terug hard naar benden donderen.

De olieprijs kan zakken naar $30 tot de impact van de productiebevriezing duidelijk wordt. Wanneer er nog steeds een overaanbod is, kan de olieprijs zelfs verder dalen naar $20 per vat, zegt Art Berman op Forbes.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 15 maart 2016

Zonder QE stond de aandelenbeurs nu 75% lager

Tussen november 2008 en oktober 2014 verdubbelde de S&P 500 in waarde. Niet toevallig steeg de balans van de Federal Reserve in diezelfde periode van $2,1 biljoen naar $4,5 biljoen door diversie quantitative easing programma’s. De Federal Reserve is duidelijk verantwoordelijk voor de stijging van de aandelenmarkt.

Econoom Brian Barnier kwam er achter dat er steeds 1 bepaalde drijvende kracht is op de aandelenbeurs. Over verschillende periodes kunnen dit verschillende krachten zijn. Van 2008 tot 2014 was dit overduidelijk QE van de Federal Reserve. Nu QE ten einde is sinds eind 2014, zijn beleggers op zoek naar de volgende aanstoker van nieuwe beurswinsten.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 15 maart 2016

Positie pensioenfondsen opnieuw verslechterd

De positie van de vijf grootste pensioenfondsen is opnieuw verslechterd. Vier van de vijf hebben een dekkingstekort.

De positie van de vijf grootste pensioenfondsen is opnieuw verslechterd. Vier van de vijf hebben een dekkingstekort.

De dekkingsgraad van ABP, het grootste pensioenfonds van Nederland, is in februari gedaald tot onder de kritische grens van 90 procent. Die daalde in een maand van 91,2 procent naar 88,2 procent.

De beleidsdekkingsgraad, het gemiddelde van de dekkingsgraden van de afgelopen twaalf maanden, kwam uit op 97,3 procent. Dit percentage bepaalt of een pensioenfonds de pensioenen moet korten of mag verhogen.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 15 maart 2016

“ Japan zal doorgaan met stimuleren ”

Vandaag de dag leven we in een wereld waarin de groei van de wereldeconomie met name op peil wordt gehouden door de stimulerende maatregelen van de centrale banken. De meeste Westerse economieën hebben te maken met historisch lage rentestanden en deze lage rentestanden moeten er voor gaan zorgen dat de consumenten massaal geld gaan uitgeven.

Ook de Bank of Japan heeft de afgelopen maanden diverse stimulerende maatregelen doorgevoerd. Zakenbank HSBC denkt dat de Japanse overheid ook de komende tijd de economie zal blijven stimuleren.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 15 maart 2016

Kamikaze acties

Eindelijk was het afgelopen donderdag zover. De financiële markten keken er al tijden reikhalzend naar uit. De ECB zou weer met een beslissing komen en maakte bekend dat ze de rente (toch onverwachts) weer verlaagde. Het feit dat zo ontzettend wordt uitgekeken naar een beslissing van president Draghi, voormalig medewerker van Goldman Sachs, geeft te denken.

Lees verder op Marketupdate

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs