Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 8906 tot 8910
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 29 januari 2016

Zo zit het met negatieve rentes en 6 andere dingen die je moet weten

Na de Europese Centrale Bank voert ook de Japanse centrale bank een negatieve rente in. Negatieve rentestanden zijn zich als een olievlek over de wereld aan het verspreiden. Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group legt uit hoe dat zit.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 29 januari 2016

Column Kees de Kort | Wat is het probleem in Japan?

BNR-macro-econoom Kees de Kort vindt de Japanse stap om een negatieve rente in te voeren, geen goede oplossing. Maar intussen weet je ook niet of hardere maatregelen wel werken.

"De Japanners zitten in een moeras en zakken steeds verder in het moeras", zegt De Kort over het verder verlagen van de rente. De Japanners, zegt hij, blijven maar doen wat ze al deden. "Ik heb niet het idee dat dat nou echt de juiste oplossing is."

Het verlagen van de rente werkt niet in Japan, zegt De Kort. "Het gaat niet slecht in Japan, maar het sukkelt een beetje door, klein beetje plus, klein beetje min, wat minder, wat beter... Het komt gewoon niet op gang, ondanks alles wat ze gedaan hebben. En de Japanners hebben er heel, heel, heel veel aan gedaan, met het stimuleren, met rente; werkt niet."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 29 januari 2016

Deze quote van Steve Jobs legt perfect het verschil uit tussen miljardairs en de rest

Rijke mensen denken anders dan de rest, dat is hun grootste kracht. Veel miljardairs zijn rijk geworden via hun eigen succes. Dat succes kwam er nadat ze een probleem hebben opgelost. Dit probleem konden ze oplossen juist doordat ze anders denken.

Steve Jobs vatte dit perfect samen in onderstaande quote.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 29 januari 2016

SPECIAL: Zijn goudmijnaandelen koopwaardig?

Sinds vorige week zijn heel wat goudmijnaandelen in een stijgend trend terecht gekomen. Deze beweging was echter ook wel nodig, want de goudmijnsector heeft aan het begin van dit jaar nog flink waarde moeten inleveren.

Zo wist GDX (goudmijnaandelen ETF) nog vorige week dinsdag een nieuw dieptepunt te bereiken rond de 12 dollar. Maar, vanaf dat moment zijn er een aantal opmerkelijke dingen gebeurd die we aan u moeten toelichten.

Allereerst moeten wij u vertellen dat er gisteren een einde is gekomen aan de winstreeks van GDX. GDX wist een winstreeks neer te zetten van zes dagen, maar opnieuw kon het geen zevende stijgende dag produceren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 29 januari 2016

'Export Iraanse olie in hogere versnelling'

De olie-export van Iran neemt een vlucht sinds het wegvallen van de sancties tegen het land. 

Volgens bronnen, die zich baseren op de laadschema's van het land, zal de uitvoer van olie in de eerste twee maanden van 2016 een vijfde hoger uitvallen dan een jaar eerder.

De totale olie-export van Iran bedraagt naar verluidt in januari 1,5 miljoen vaten per dag. In februari zal het land dagelijks 1,4 miljoen vaten uitvoeren. De gegevens zijn een eerste teken van een opleving in de export van het land.