Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 8911 tot 8915
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 januari 2016

Ingrijpende verandering op de goudmarkt waar niemand over praat

Terwijl de westerse banken steeds meer hun handen afhouden van de grondstoffenmarkt, maken Chinese banken steeds meer gebruik van hun dollars om deze leegte op te vullen. Zo nam het Chinese ICBC Standard Bank recent de lease over van de goud- en zilverkluis van Deutsche Bank in Londen.

In het depot zit maar liefst 1.500 ton aan fysiek goud en zilver opgeslagen. Hiermee staan de Chinezen in een klap op de kaart in de Westerse goudmarkt. Want met deze indrukwekkende ‘move’ mogen de Chinezen waarschijnlijk ook aanschuiven bij de dagelijkse clearing van de goud- en zilverprijzen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 11 januari 2016

Column Kees de Kort | Het vermogen om het schip drijvend te houden

In China neemt het vertrouwen in de monetaire autoriteiten af. Bij ons blijft het relatief rustig zolang we tenminste blijven geloven in de controle van Yellen en Draghi, zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort.

"Wat de financiële markten op dit moment overeind houdt, is het vertrouwen dat ze nog wel hebben in de monetaire autoriteiten. Van Janet Yellen en Mario Draghi hebben we toch het idee: 'die hebben hun zaken onder controle'. Dat gaat misschien niet helemaal goed, maar daar kunnen we voorlopig op rekenen."

Zolang dat zo blijft, gaat het goed, zegt De Kort. "Als we op een gegeven moment dat anker gaan verliezen, dat we gaan twijfelen: 'kunnen ze het wel onder controle houden?', dan is de bal echt aan het rollen."

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 11 januari 2016

'Nederland steeds minder aantrekkelijk als vestigingsland'

Nederland is in fiscaal opzicht opnieuw minder aantrekkelijk geworden als vestigingsland, in tegenstelling tot de ons omringende landen. 

Nederland zakt steeds verder weg op de wereldwijde ranglijst die accountantsorganisatie PwC en de Wereldbank jaarlijks opstellen, zo valt maandag te lezen in het rapport Paying Taxes 2016. 

De lijst geeft een indicatie van de belastingdruk waar ondernemers in 189 landen mee te maken hebben. Nederland is gedaald van plek 23 naar 26. 

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 11 januari 2016

Morgan Stanley: Olieprijs gaat naar $20

De olieprijs kan volgens Morgan Stanley tot $20 per vat dalen, zo bericht Bloomberg. Morgan Stanley analist Adam Longson schrijft in een nieuw rapport van de bank dat de prijs van een vat olie 10 tot 25 procent verder dalen bij een 5% waardestijging van de dollar.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 11 januari 2016

Olieprijs sinds 1988 niet meer zo laag ten opzichte van goud

Door de daling van de olieprijs is de goud olie ratio naar recordhoogte gestegen. Sinds 1988 kon je niet meer zoveel olie kopen met een troy ounce goud als nu. Door wereldwijde overproductie zakte de olieprijs naar het laagste niveau in meer dan 11 jaar tijd, terwijl de goudprijs de laatste dagen weer profiteert van haar status van veilige haven.