Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 8921 tot 8925
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 24 februari 2016

Donald Trump wint ook in Nevada, wie kan hem nog stoppen?

Donald Trump heeft dinsdagavond de voorverkiezingen van de Republikeinen in Nevada gewonnen. De miljardair heeft volgens de eerste exitpolls de meeste stemmen gekregen, meldden Amerikaanse media.

Met bijna 10 procent van de stemmen geteld, had Trump 44 procent van de stemmen. Hij bleef daarmee zijn rivalen Marco Rubio en Ted Cruz ruim voor. Rubio werd tweede met bijna 25 procent en Cruz bleef steken op 20 procent.

Dat was aanleiding voor meerdere Amerikaanse media om Trump uit te roepen tot winnaar. In peilingen vooraf was de vastgoedmagnaat al favoriet.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 24 februari 2016

Thaise prinses heeft schijt aan toilet van 40.000 dollar

De Thaise prinses Maha Chakri Sirindhorn tijdens haar bezoek aan Cambodja. Foto EPA

Een peperduur toilet dat speciaal was gebouwd voor een Thaise prinses is ongebruikt gebleven.

Ondanks het prijskaartje van 40.000 dollar (meer dan 36.000 euro) zette de prinses geen stap in de wc. Ze maakte via een raam alleen wat foto’s van het toilet.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 24 februari 2016

Crisis in Azië in de maak gelijk 1998 en 2008

Rajah & Tann Singapore LLP – het grootste advocatenkantoor van Zuidoost-Azië – meent dat voor schuldeisers de stijgende kredietrisico’s in de regio minstens net zo veel pijn gaat doen als dat het geval was bij de financiële crisis van 2008 en 1998.

Terwijl de misère zich verspreidt van shipping tot mijnbouw tot de detailhandel, ziet het advocatenkantoor een vergelijkbare situatie zich voordoen gelijk de mondiale kredietcrisis en de Aziatische financiële crisis. Secured creditors zien bij faillissementen in Oost- en Zuid-Azië minder dan 33 cent op de dollar terug, dit in vergelijking met meer dan 80 cent in de VS.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 24 februari 2016

DNB krijgt mogelijke nieuwe goudkluis

De Nederlandsche Bank onderzoekt de mogelijkheid om haar goudvoorraad op een andere locatie in Nederland op te slaan. Het goud ligt momenteel in het hoofdkantoor van de Nederlandsche Bank aan het Frederiksplein in Amsterdam. Heeft de centrale bank misschien meer ruimte nodig om goud op te slaan?

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 24 februari 2016

ECB kan niet genoeg staatsobligaties kopen

De ECB kan binnen een jaar niet meer genoeg staatsobligaties kopen, tenzij ze de voorwaarden van het stimuleringsprogramma aanpast. Dat schrijft Reuters na een rondgang bij analisten van verschillende banken. De centrale bank koopt iedere maand voor €60 miljard aan staatsobligaties van landen uit de Eurozone in een poging de inflatie aan te jagen en de rente laag te houden.