Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 8921 tot 8925
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 11 januari 2016

1.300.000.000 dollar

Omdat niemand er zaterdag in slaagde de zes cijfers van de Amerikaanse Powerball-loterij juist te voorspellen, wordt de speelpot voor de volgende trekking woensdag aangedikt tot 1,3 miljard dollar, dat is iets minder dan 1,2 miljard euro.

Het bedrag dat zaterdag in de speelpot zat - 947 miljoen dollar - was al het hoogste in de geschiedenis van het land; de trekking van woensdag doet daar nog eens 350 miljoen dollar bovenop. Het zou om het hoogste bedrag gaan ooit door een loterij uitgekeerd over de ganse wereld.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 10 januari 2016

Universiteit Wenen: Bitcoin hoort thuis in ideale beleggingsportefeuille

Bitcoin is allang niet meer de virtuele munt die niemand kent. Na 7 jaar is het welbekend bij banken, beleggers en universiteiten. Bitcoin toont ook steeds meer zijn potentieel.

Een toepassing die steeds beter onderbouwd wordt, is het gebruik van bitcoin als middel om je beleggingsportefeuille te diversifiëren.

Bitcoin wordt immers steeds meer gezien als een aparte activaklasse. Een investering die volledig los staat van vastgoed, aandelen, edelmetalen, obligaties en cash.

Marc Faber merkte het dezer dagen nog op: “Als je vraagt naar de vooruitzichten voor dit jaar, 2016, dan moet ik opmerken dat in 2015, met uitzondering van bitcoin, alle activaklassen het slecht hebben gedaan.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 10 januari 2016

Chinese bank koopt Londense goudkluis met capaciteit tot 1.500 ton goud!

Dat steeds meer goud van het Westen naar het Oosten vloeit is geen nieuws. De westerse landen zien hun invloed in de goudmarkt slinken, terwijl China steeds meer in de pap te brokken heeft.

Zo ziet de goudbeurs van Shanghai jaar na jaar haar verhandeld volume aan edelmetalen toenemen.

Het laatste opmerkelijke nieuws is dat een Chinese-Zuid-Afrikaanse bank een Londense goudkluis van Deutsche bank wil overkopen. Een goudkluis met een capaciteit van 1.500 ton aan goud!

ICBC Standard Bank is een partnerschap tussen de Chinese ICBC bank en Standard Bank, Afrika’s grootste bank.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 10 januari 2016

Monetaire illusie loopt op zijn einde in 2016. Realiteit zal hard en bitter zijn…

Centrale bankiers zijn niet langer de reddingsboei voor de financiële markten. Dit lijkt alvast de eerste conclusie te zijn na de negatieve signalen veroorzaakt door de terug vertragende economie.

Monetaire en marktstrategen konden het voorbije decennium volop interveniëren in de financiële markten door middel van interestverlagingen, het aankopen van obligaties en het bijdrukken van geld in laatste instantie. Zelfs al zouden deze maatregelen nog opgedreven worden, in de mate van het mogelijke, het effect ervan lijkt niet meer zichtbaar te zijn.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 10 januari 2016

‘Klassiek handelsmodel loopt ten einde’

Het klassieke handelsmodel, waarbij goederen vanuit een centraal productiepunt over de hele wereld naar eindgebruikers wordt vervoerd loopt ten einde. In de toekomst zal meer lokaal worden gemaakt, dichter bij de klant. Dat voorspelde econoom Thomas Straubhaar zondag in een interview met Der Spiegel.