Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 8926 tot 8930
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

€100.000 sparen moeilijk? 5 tips om er sneller te geraken

Charlie Munger zei ooit “De eerste €100.000 is het moeilijkste, daarna gaat alles steeds sneller.” Om een portefeuille van €100.000 op te bouwen, moet je je geld investeren in de aandelenmarkt. Maar de aandelenmarkt kan verraderlijk zijn. Dit zijn alvast vijf tips om sneller je doel van €100.000 te bereiken.

Veel beleggers weten dat ze moeten beleggen voor de lange termijn. Maar de huidige correctie brengt de schrik van een nieuwe beurscrash zoals in 2008 terug. Veel beleggers verkopen hun aandelen om hun winsten veilig te stellen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

Gaan we naar negatieve spaarrente?

Attente spaarders zal het zijn opgevallen dat de voorbije weken voor de zoveelste keer weer de spaarrente is verlaagd door vrijwel alle (systeem)banken. Het gaat nog altijd door. Telkens als Draaki weer heeft gesproken daalt de rente op de kapitaalmarkten. Uiteraard is dat de opzet van de ECB. De rente die moet worden voldaan voor alle uitstaande leningen moet eenvoudigweg omlaag om de nog altijd groeiende Europese schuldenberg betaalbaar te houden. Vanaf de ingezette crisis in 2009 is het beleid van de centrale banken er op gericht om inflatie te creëren. Puur alleen vanwege de hoge schuldenberg. De rente- en aflossingsverplichtingen zijn nu eenmaal beter op te brengen wanneer door inflatie de prijzen en lonen stijgen en daarmee het BBP. Het zogenaamde weg inflateren van de schuldenberg die juist niet met de inflatie mee omhoog gaat. Bij dalende inkomsten, en dus een lager BBP, drukt de staatsschuld in percentages uitgedrukt nu eenmaal hoger op het BBP.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

'Saudi-Arabië stelde verlaging olieproductie voor bij Rusland'

Volgens de Russische minister van Energie, Alexander Novak, heeft Saudi-Arabië voorgesteld bij beide landen de olieproductie met 5 procent te laten dalen.

Dit meldt persbureau Reuters donderdag. De productieverlaging moet een daling van de olieprijs tegengaan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

Bloed in de straat: 32.000 mijnwerkers ontslaan in Zuid-Afrika

Mijnbouwers in Zuid-Afrika plannen 32.000 ontslagen dit jaar. Is dit nu de bodem van de grondstofmalaise?

Een wet in Zuid-Afrika verplicht mijnbouwers om de overheid te informeren als ze de komende 12 maanden meer dan 500 werknemers willen ontslaan.

De minister van mijnbouw maakte deze cijfers vandaag publiek en ze zien er niet mooi uit…

… de Zuid-Afrikaanse mijnbouwgiganten plannen meer dan 32.000 ontslagen dit jaar!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

Niemand moet nog goud hebben, maar Duitsland repatrieerde wel 210 ton in 2015

Met de daling van de goudprijs naar $1.050 leek het vorig jaar alsof niemand nog iets van het gele edelmetaal moest hebben. Maar schijn bedriegt want waarom zou anders de Duitse Bundesbank de repatriëring van zijn goud versnellen?

Gisteren gaf de Duitse centrale bank een update van zijn repatriëring. Duitsland heeft strategische goudreserves in Parijs en New York. Onder publieke druk besloot men open kaart te spelen in 2012.