Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 8931 tot 8935
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 11 januari 2016

Olieprijs sinds 1988 niet meer zo laag ten opzichte van goud

Door de daling van de olieprijs is de goud olie ratio naar recordhoogte gestegen. Sinds 1988 kon je niet meer zoveel olie kopen met een troy ounce goud als nu. Door wereldwijde overproductie zakte de olieprijs naar het laagste niveau in meer dan 11 jaar tijd, terwijl de goudprijs de laatste dagen weer profiteert van haar status van veilige haven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 januari 2016

Prijs van koper valt terug tot laagste niveau sinds 2009

Een nieuw jaar betekent nog niet dat de trends uit het vorige jaar plotsklaps veranderen. Integendeel, de koersdalingen op de aandelenmarkten gaan onverminderd door. En niet alleen de beurzen verkeren in zwaar weer; ook de commoditymarkten lukt het maar niet om de neergaande trend te keren.

Zo zijn de olieprijzen in de eerste handelsweek van het nieuwe jaar fors gedaald. En ook de prijs van koper heeft last van neerwaartse druk. Vandaag viel de prijs zelfs terug tot 4.381 dollar per ton, het laagste niveau sinds 2009. Vorige week daalde de prijs al met 4,7 procent vanwege de angst dat de vraag zal afnemen door zwakkere economische groei in China.

De daling van de koperprijs heeft ook gevolgen voor de aandelenkoersen van diverse mijnbouwbedrijven. De Bloomberg’s World Mining Index, een graadmeter met daarin opgenomen 80 aandelen van mijnbouwbedrijven, viel vandaag terug naar het laagste niveau sinds 2004.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 11 januari 2016

Winstmarge hypotheken bijna verdubbeld

De winstmarges die Nederlandse banken maken op hypotheken is het afgelopen half jaar sterk toegenomen, ondanks een verdere daling van de rente. Voor een hypotheek van €200.000 betaalt de Nederlandse burger gemiddeld €75 per maand ‘teveel’, in vergelijking met de gemiddelde marge die banken de afgelopen jaren hanteerden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 januari 2016

Flash crash Zuid-Afrikaanse rand tekenend voor onrust op valutamarkten

Veel beleggers focussen zich op de ontwikkelingen in de aandelenmarkten. Het is echter belangrijk om ook de bewegingen in de valutamarkten goed te volgen. Volatiliteit bij wisselkoersen is namelijk een goede voorspeller van onrust op de aandelenbeurzen. Daarom is het verstandig om niet alleen de bewegingen van de dollar en de euro in de gaten te houden, maar ook valutabewegingen elders in de wereld te observeren.    

Onverwachte ontwikkelingen op de valutamarkten zorgen vaak voor onrust op de beurzen. Dat zagen we vorig jaar bij de ontkoppeling van de Zwitserse Frank en bij de devaluatie van de yuan. En ook in de eerste weken van 2016 is ingrijpen van de Chinese centrale bank wederom de trigger voor heftige koersdalingen op de beurs.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 januari 2016

2,1 biljoen verdampt in een week tijd

In de eerste vijf beursdagen van het jaar daalde de S&P met zo’n 6%, de slechtste eerste 5 dagen van een jaar ooit. Het was ook de slechtste beursweek voor de S&P sinds 2011.

Meer dan €2,1 biljoen verdampte afgelopen week uit aandelen. China’s vertragende economie en haar valuta depreciaties gaven investeerders over de hele wereld nachtmerries. Het leidde tot de slechtste beursstart van een jaar voor markten wereldwijd, gekeken naar de afgelopen 20 jaar.

Een robuust banenrapport uit de VS – dat in december 292.000 extra banen toe wist te voegen en daarmee sterker was dan verwacht – nam enige bezorgdheid over Amerikaanse economische groei weg maar kon er niet voor zorgen dat de zon weer ging schijnen op de beurs.