Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 8931 tot 8935
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

Niemand moet nog goud hebben, maar Duitsland repatrieerde wel 210 ton in 2015

Met de daling van de goudprijs naar $1.050 leek het vorig jaar alsof niemand nog iets van het gele edelmetaal moest hebben. Maar schijn bedriegt want waarom zou anders de Duitse Bundesbank de repatriëring van zijn goud versnellen?

Gisteren gaf de Duitse centrale bank een update van zijn repatriëring. Duitsland heeft strategische goudreserves in Parijs en New York. Onder publieke druk besloot men open kaart te spelen in 2012.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

Column Kees de Kort | Wat iedere vis weet

Fed-voorzitter Janet Yellen geeft toe dat de Amerikaanse economie niet zo lekker meer loopt. Maar wat moet ze toch met die rente?

"De Fed is een paar jaar geleden een fuik in gezwommen door te zeggen: jongens, wij moeten de financiële markten te vriend houden tegen iedere prijs", zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort. "En de financiële markten hebben zichzelf wijsgemaakt dat de rente laag moet blijven tegen iedere prijs."

Traditioneel is een renteverlaging een instrument om de economie een zetje te geven als het even tegenzit. De Kort: "Dat kan niet meer, want de rente is al extreem laag."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

Goudvoorraad Comex daalt 73% … op 1 dag

Gisteren lieten we nog weten dat er iets vreemd aan de hand is in de kluizen van de Comex, tot nu toe ’s werelds grootste markt voor handel in goud en zilver. Een dag later is de verbazing des te groter wanneer we zien dat de goudvoorraad op 1 dag met 73% daalt.

Om even duidelijkheid te scheppen, er zijn 2 soorten voorraden bij de Comex:

Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

Bundesbank verscheept 200 ton Goud

Duitsland heeft afgelopen jaar 200 ton goud terug gehaald naar Frankfurt. Duitsland heeft na Amerika.....

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

BRICS krijgen meer zeggenschap in IMF

De BRICS-landen krijgen een grotere stem in het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De toetreding van de meeste BRICS-landen in de top-10 is de meest significante verschuiving sinds de oprichting van het IMF. De grotere inbreng van deze opkomende economieën gaat vooral ten koste van Europa.