Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 8936 tot 8940
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

Eén op vijf Spanjaarden was werkloos in 2015

De werkloosheidsgraad in Spanje is eind 2015 uitgekomen op 20,9 procent. Twaalf maanden eerder was dat nog 23,71 procent, zo meldt de Spaanse statistiekdienst INE.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

“De olieprijs heeft de bodem nog niet bereikt”

De analisten van Credit Suisse zijn van mening dat de huidige opleving bij de olieprijs van korte duur zal zijn. Volgens hen is de kans namelijk groot dat de olieprijs de komende weken nog verder richting het zuiden zal gaan koersen.

De analisten van Credit Suisse baseren hun mening vooral op het feit dat de Iraanse olieproductie binnenkort ook weer terecht zal komen op de wereldwijde oliemarkt. En op basis van de wetten van vraag en aanbod zal de olieprijs in dat geval gaan dalen. Credit Suisse gaat er namelijk vanuit dat het aanbod de komende weken een stuk hoger zal blijven dan de vraag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

Dit Scandinavische land kampt al 3 jaar met een recessie

Experts die verwachten dat de aandelenmarkten wereldwijd zullen dalen, wijzen vaak op het feit dat veel landen al in een recessie verkeren. Een goed voorbeeld is Finland. Het Scandinavische land kampt al sinds 2012 met een dalende economische groei en oplopende werkloosheid. Hoogste tijd dus voor flinke hervormingen, maar de vraag is of die maatregelen succesvol kunnen worden geïmplementeerd.

Het is wellicht moeilijk te geloven, maar de Finse economie is de slechtst presterende economie in de eurozone. Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistiek bureau Eurostat. Ook is de werkloosheid inmiddels opgelopen tot maar liefst 9,2 procent, en heeft het land relatief gezien een hoger begrotingstekort dan Italië.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

Eerste jaarverlies Deutsche Bank sinds 2008

Deutsche Bank heeft vorig jaar voor het eerst sinds 2008 een nettoverlies in de boeken gezet. De grootste bank van Duitsland leed een verlies van 6,8 miljard euro.

Deutsche Bank kwam eerder deze maand al met voorlopige cijfers naar buiten.

Het grote verlies hangt samen met eerder aangekondigde miljardenafschrijvingen op bezittingen, miljarden aan juridische kosten en reorganisatielasten. Deutsche Bank is verwikkeld in een reeks schandalen. Zo kreeg het financiële concern een forse boete voor manipulatie van het rentetarief Libor.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 28 januari 2016

Euro wint in 2015 opnieuw aan populariteit

De euro krijgt veel kritiek te verduren, zowel van buiten de Eurozone als in de Eurolanden zelf. Maar ondanks dat is de meerderheid van de Europeanen die de munt gebruiken positief gestemd. In de laatste peiling van de Europese Commissie gaf 61% van de respondenten aan dat de euro een positieve bijdrage geeft aan de economie van hun land.