Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 8946 tot 8950
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 27 januari 2016

3 redenen waarom Rusland wil praten over verlaging olieproductie

De lage olieprijzen zorgen voor flinke problemen in de wereld. Naar verluidt wil Rusland met Saoedi-Arabië praten over een verlaging van de olieproductie om de prijzen te stabiliseren. Zo’n verzoek lijkt niet meer dan logisch, want het land van Vladimir Poetin ondervindt flinke last van de lage prijzen.

Toen Vladimir Poetin president werd in 2000, stond de olieprijs op 28,40 dollar per vat. Na een vijfjarige periode van prijzen boven de 100 dollar, is de cirkel 15 jaar later weer rond.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 27 januari 2016

China waarschuwt Soros: “Ga niet short op yuan en Hong Kong dollar”

Opmerkelijk nieuws uit China. Diverse staatsmedia openen de aanval op de legendarische belegger George Soros. In verschillende artikelen klinken waarschuwingen aan het adres van de filantroop. De boodschap is duidelijk: een aanval op de yuan en de Hong Kong dollar zal niet slagen.

De gang van zaken is zeer opmerkelijk. Het begint met een ingezonden brief van Wang Baoan, het hoofd van het Chinese CBS. Hij stelt in de China Daily dat Soros verantwoordelijk is voor de grote volatiliteit in de toch al instabiele financiële markten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 27 januari 2016

Akkoord tussen Italië en EU om "bad bank" op te richten

De Italiaanse minister van Financiën Pier Carlo Padoan en de Europese Commissie hebben gisteren een akkoord bereikt over de oprichting van een Italiaanse "bad bank". Dat heeft eurocommissaris voor Concurrentie Margrethe Vestager gemeld in Brussel. Daardoor zal Italië zijn banken kunnen zuiveren van leningen die waarschijnlijk niet zullen worden terugbetaald.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: woensdag 27 januari 2016

Zilver en Goud stijgen ruim 5%

De zilverprijs en goudprijs in dit jaar met ruim 5% gestegen. Het meest opvallende uit de meest recente data is...

Bron: Huizenmarkt-Zeepbel.nl
Geplaatst: dinsdag 26 januari 2016

Willem Middelkoop interviewt Dirk Bezemer; De financiële sector moet afgeslankt worden.

Dirk heeft in 2009 een lijst gemaakt van personen die de economische crisis hebben zien aankomen of zelfs voorspelt. Dit deed hij na een uitspraak van Nout Wellink die voor de camera riep:”kijk mij er niet op aan want niemand heeft deze crisis aan zien komen!” dat werd links en rechts door centrale bankdirecteuren herhaald. Bezemer kende een aantal personen die het wel hadden aan zien komen en ging gericht op onderzoek uit. Vele van hen werden niet serieus genomen, maar hebben uiteindelijk gelijk gekregen. Het onderzoek kreeg een academische status en heeft in wetenschappelijke kringen veel mensen wakker geschud.