Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 8946 tot 8950
Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 10 januari 2016

Staan we opnieuw voor een wereldwijde financiële crisis?

We zijn mogelijk weer op weg naar een wereldwijde financiële crisis, van de omvang van die van 2008. Dat beweert de Amerikaanse belegger George Soros. De 85-jarige miljardair maakte zijn analyse donderdag op een economisch forum in Sri Lanka, met de Chinese beurscrash in het achterhoofd. "Als ik naar de financiële markten kijk, zie ik een serieuze uitdaging die mij doet terugdenken aan 2008."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 10 januari 2016

Zwitsers betalen hoge prijs voor euro-ontkoppeling

Met een verlies van 21 miljard euro heeft de Zwitserse centrale bank het grootste verlies in de geschiedenis gemaakt. En eerlijkheidshalve moet er bij gezegd worden dat ze zelf verantwoordelijk is voor dit recordverlies, welke toe te wijzen is tot één zware beslissing een jaar geleden.

Bijna een jaar geleden, op 15 januari 2015 werd er door de SNB (Swiss National Bank) een zware beslissing genomen. Hierbij werd de koppeling tussen de euro en de Zwitserse Frank doorgeknipt met een enorme appreciatie van de Zwitserse Frank (CHF) als gevolg. Aangezien de euro de munteenheid is van de belangrijkste handelspartners was dit een behoorlijk risico om dit door te voeren. Echter de druk op de Zwitserse Frank was te groot geworden om nog langer de zwakke euro te moeten volgen. Dit werd door velen in zowel binnen-als buitenland aanzien als een gedurfde zet. De prijs die de SNB hiervoor zou betalen is echter nog steeds niet volledig bekend, maar deze zal even enorm zijn als men vreesde.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 10 januari 2016

Bonus met een grote 'B' voor Chinese bouwvakkers

Een projectontwikkelaar uit de Chinese stad Luoyang heeft het voorbije jaar blijkbaar goed geboerd. In die mate dat hij vandaag een feestje hield om zijn bouwvakkers te belonen met een bonus om 'U' tegen te zeggen.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: zaterdag 9 januari 2016

The Bitcoin report #31: Interview met Bobby Lee

In deze aflevering van The Bitcoin Report een interview met wij Bobby Lee, de oprichter en CEO van BTCC (voormalig BTC China) BTCC is een van de grootste Bitcoin exchanges ter wereld. Wij praten over het mijnen van Bitcoin en de centrale mining rol van China. Ook bespreken wij de nog steeds aanhoudende blocksize discussie, Full nodes en de vooruitzichten van Bitcoin in 2016.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 9 januari 2016

Dit is levensgevaarlijk voor de Amerikaanse economie

Bank of America Merrill Lynch trad recent naar buiten met een verontrustende mededeling. De afgelopen maand is het Amerikaanse productie PMI-cijfer terecht gekomen op een notering van 48.2, en dit impliceert een lichte krimp. De analisten van de zakenbank doken in de boeken en ontdekten dat deze notering wel eens levensgevaarlijk zou kunnen zijn voor de Amerikaanse economie.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat we in het jaar 2012 ook een notering wisten te bereiken onder de 50-lijn. Echter, deze krimp was slechts van korte duur. Onderin kunnen we echter zien dat we pas echt moeten oppassen als het productie PMI-cijfer terecht komt onder de 45-lijn. Een notering onder de 45-lijn ging in het verleden 11 van de 13 keer gepaard met een nieuwe Amerikaanse recessie. We zijn dus gewaarschuwd!