Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 8951 tot 8955
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 26 januari 2016

Dit is het effect van een dure dollar

De afgelopen tijd is er veel gesproken over de dalende winsten bij de Amerikaanse bedrijven. Veel bedrijven weten minder goed te presteren dan de verwachtingen van de waarnemers, en dit kan op de lange termijn een negatief effect gaan hebben op de koersen. Portefeuillemanager Ram Gandikota, van Ativo Capital Management, is van mening dat we ook moeten kijken hoe de bedrijven presteren zonder de invloed van de dalende olieprijs en de dure dollar.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 26 januari 2016

Deze grafiek toont een akelige waarheid: jong een hypotheek afsluiten wordt verre droom

Huizenprijzen stijgen weer en er worden meer hypotheken verkocht. Het grote leed is geleden op de huizenmarkt. Maar vergeleken met 2010 zijn er wel grote verschuivingen. Jongeren komen minder makkelijk aan een hypotheeklening voor een eigen huis.

De hypotheekmarkt liet afgelopen jaar stevig herstel zien, zo constateert het Hypotheken Data Netwerk (HDN). De leverancier van software voor hypotheekintermediairs telde alles bij elkaar ruim 298.000 hypotheekaanvragen, zo’n 32 procent meer dan in 2014, blijkt uit dinsdag verschenen cijfers. HDN is een initiatief van diverse hypotheek-, krediet- en verzekeringsmaatschappijen en registreert ruwweg driekwart van alle hypotheekofferte-aanvragen in Nederland.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 26 januari 2016

Wereldbank verlaagt verwachting voor olieprijs flink

De gemiddelde prijs van een vat olie zal dit jaar veel lager liggen dan eerder gedacht. 

De olieprijs zal in 2016 naar verwachting gemiddeld rond 37 dollar per vat van 159 liter bewegen, terwijl in oktober nog op een doorsneeprijs van 51 dollar per vat werd gerekend, laat de Wereldbank dinsdag weten in een rapport over de oliemarkt. 

Voor 2017 wordt door het instituut een olieprijs van gemiddeld 48 dollar voorzien en voor 2018 circa 51 dollar. Momenteel ligt de prijs op ongeveer 31 dollar per vat. De Wereldbank verlaagde ook de prognoses voor de prijzen van veel andere grondstoffen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 26 januari 2016

Europese waakhond zegt het ook: Nederlandse pensioenfondsen zijn met een tikje al knock-out

De Nederlandse pensioensector is kwetsbaar voor schokken op de financiële markten. In Europees perspectief heeft de sector daardoor een hoog risicoprofiel, blijkt uit een stresstest die de Europese toezichthouder voor verzekeraars en pensioenfondsen EIOPA heeft uitgevoerd.

De Nederlandse fondsen hebben nu al een tijd last van de extreem lage rentestand. Hierdoor zijn hun verplichtingen flink toegenomen. Daardoor beschikken ze nauwelijks meer over buffers om eventuele klappen op te vangen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 26 januari 2016

Een vrouw vroeg een jonge miljonair wat zijn geheim was. Dit was het verrassende antwoord.

Julia La Roche vroeg aan een jonge miljonair hoe hij omgaat met zijn geld. Hoe komt het dat deze persoon op jonge leeftijd al miljonair is? Wat is zijn geheim, welk personal finance advies kan hij geven?

Let goed op voor je dit leest! Dit advies kan veel jonge mensen op het juiste spoor zetten om rijk te worden. Wil je niet rijk worden, heeft het ook geen nut om verder te lezen.

Jonge mensen moet het vooral niet te moeilijk maken en beginnen met een simpel plan.