Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 8951 tot 8955
Bron: Argentor
Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016

Onrust aandelenmarkt stuwt goudprijs boven de $1.100

Door de onrust op de aandeelmarkten wereldwijd en de oplopende spanningen in het Midden-Oosten is de goudprijs gestegen tot meer dan $1.100 (€1.100) per troy ounce. Dat is in beide valuta gemeten de hoogste koers in negen weken tijd. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016

Koperprijs duikt onder 2 dollar per pond, China steunt kopersmelters

De paniek in China had deze week ook grote gevolgen voor de grondstoffenmarkten. Zo bereikte de olieprijs een nieuwe dieptepunt en ging de prijs van ijzererts fors onderuit. Ook koper kreeg harde klappen. De prijs van het rode metaal dook onder de psychologische barrière van 2 dollar per pond. In een reactie op de malaise kondigde China maatregelen aan om de koperindustrie te ondersteunen.

Het Chinese ‘State Reserve Bureau’ (SRB), dat zich bezighoudt met het creëren van strategische grondstoffenreserves, is van plan om 150.000 ton koper op te kopen, zo meldt de Financial Times op basis van anonieme bronnen.

Beleggers reageerden positief op het nieuws. Diverse aandelen van Chinese bedrijven actief in de koperindustrie stegen fors. Zo klom de koers van Jiangxi Copper 5,6 procent omhoog en noteerde Yunnan Copper een plus van 6 procent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016

2016 wordt een rampjaar, en dit is waarom

Ik schreef gisteren: 2016 wordt geen goed beursjaar. Dat vraagt misschien om iets meer uitleg. Waarop baseer ik die uitspraak?

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016

Meer financiële crises sinds introductie Federal Reserve

Sinds de introductie van de Federal Reserve is het aantal bankencrises, valutacrises en defaults van overheden explosief toegenomen. Ook zijn er sindsdien veel meer periodes van hoge inflatie en beurscorrecties geweest. Dat probeert de volgende grafiek op basis van onderzoek van Reinhart en Rogoff duidelijk te maken.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016

Boektip: The Wikileaks Files

In september werd een boek gepubliceerd over de Wikileaks documenten. In dit boek wordt uitgebreid beschreven welke tactieken de Verenigde Staten gebruiken om hun macht in de wereld te vergroten. Wilt u meer lezen over de Wikileaks cables, dan kunnen we dit boek van harte aanbevelen!