EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 8956 tot 8960 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 16 juni 2016

This time is different? Duitse 10-jaars rente sinds 1807

Gisteren schreven we al dat de rente in de afgelopen vijfduizend jaar nog nooit zo laag is geweest als nu. Hoe bijzonder dat is wordt nog duidelijker in beeld gebracht door Jim Reid van Deutsche Bank. Hij maakte een grafiek van de rente op Duitse 10-jaars staatsobligaties over de afgelopen tweehonderd jaar, waarop duidelijk te zien hoe uitzonderlijk de huidige situatie is.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: donderdag 16 juni 2016

Californië: economie nu groter dan Frankrijk en Brazilië

Californië is de zesde economie van de wereld en produceert nu op één jaar meer goederen en diensten dan Frankrijk of Brazilië. De Amerikaanse deelstaat heeft Frankrijk van de zesde plaats verdrongen in de ranglijst van’s werelds grootste economieën. Dat blijkt uit gegevens van het Bureau of Economic Analysis.

De economie van Californië groeide in 2015 met liefst 5,7%. In de VS doet enkel de staat Oregon nog beter, met een groei van 5,9%.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 16 juni 2016

Jaarlijks worden 900.000 immigranten EU-burger

In 2014 verwierven welgeteld 890.000 migranten van buiten de EU de nationaliteit van een EU-lidstaat. De tendens is dalende, want een jaar eerder kregen nog ruim 981.000 immigranten het EU-burgerschap. Bijna een kwart daarvan (205.000) kwam in Spanje terecht. Eén week voor het referendum dat zal beslissen over toekomst van Groot-Brittannië in de EU, heeft het Britse ministerie van binnenlandse zaken cijfers bekendgemaakt over het jaarlijkse aantal genaturaliseerde Europeanen.

Marokkanen en Albanezen De grootste groep nieuwe Europeanen bestond voor 2014, het laatste jaar waarvoor statistieken beschikbaar waren, uit Marokkanen (92,700). Ze trokken voornamelijk naar Spanje, Italië en Frankrijk. De tweede en derde plaats werden ingenomen door Albanezen (41.000) en Turken. Tussen 2009 en 2014 kregen vier miljoen immigranten EU-burgerschap. Daarmee kregen ze het recht naar gelijk welk land van de EU te reizen of er zich te vestigen.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 16 juni 2016

Er gaat iets groots gebeuren op de goudmarkt

Wat we binnenkort kunnen zien op de goudmarkt, is nog nooit eerder vertoond. Jim Rickards is een van ’s wereld grootste kenners van de financiële markten, een soort Willem Middelkoop. Hij voorspelt een immens tekort aan fysiek goud waardoor de goudprijs met $100 per dag kan stijgen.

De situatie is als volgt:

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 16 juni 2016

'Groei wereldhandel blijft komende jaren klein'

De wereldhandel zal voorlopig niet meer het hoge niveau halen van begin deze eeuw. De matige vooruitzichten voor de wereldeconomie en de toename van protectionisme zijn de voornaamste oorzaken.  

Dat staat in een woensdag gepubliceerd rapport van ING. De wereldwijde handel zal de komende jaren niet boven de groei van het wereldwijde bruto binnenlands product (bbp) blijven. Volgens de bank groeit de wereldeconomie dit jaar 2,3 procent, oplopend tot 2,9 procent in 2018.

"Daarmee blijft de handel als aanjager van de economische groei voorlopig in een lage versnelling steken", aldus het rapport. 

Lees verder op nu.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs