Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 8956 tot 8960
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 22 februari 2016

Goldman Sachs: 40% leningen energiesector is junk

De daling van de olieprijs raakt ook de Amerikaanse energiesector, want volgens Goldman Sachs heeft 40% van alle leningen die ze verstrekt heeft aan deze sector nu al een zeer dubieuze status. De bank verstrekte in totaal $10,6 miljard aan leningen aan de sector, waarvan nu al $4,2 miljard een ‘junk’ status heeft.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: maandag 22 februari 2016

Aardolieverbruik in Europa sinds 2006 met 15% afgenomen

In 2006 verbruikten de gezamenlijke raffinaderijen in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje, Italië en het Verenigd Koninkrijk gemiddelde 10,8 miljoen vaten aardolie per dag. Over 2015 is het gemiddelde dagelijks verbruik van aardolie door raffinaderijen in voornoemde landen afgenomen tot 9,1 miljoen vaten. M.a.w. het olieverbruik was afgelopen jaar 15% lager dan in 2006.

De bron voor deze cijfers is de JODI-database, die maandelijks cijfers publiceert over olieproductie, olieverbruik en import en export van aardolie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 februari 2016

“Rijke mensen worden rijk omdat ze doen alsof ze arm zijn. Arme mensen …”

Tv-programma’s zoals ‘The Sky is the limit’ of ‘De rijkste man ter wereld’ schetsen een beeld dat rijke mensen enkel en alleen maar leven in een immense villa, rijden met een peperdure auto en iedere dag naar een chique feest gaan. Wanneer je dat gelooft, zal je nooit rijk worden.

Rijke mensen worden rijk omdat ze doen alsof ze arm zijn. Arme mensen blijven arm omdat ze doen alsof ze rijk zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 februari 2016

Een huis kopen is financiële zelfmoord

Discussies tussen een huis kopen of blijven huren kunnen soms heftig worden. Iemand die kan lenen aan hetzelfde maandbedrag als de huur, zal argumenteren voor – maar in vele gevallen is een huis kopen financiële zelfmoord.

Wanneer je toch van plan bent om een huis te kopen, moet je er zeker van zijn dat je het kunt betalen. Stel jezelf daarvoor eerst deze 5 vragen. Ben je nog steeds overtuigd dat kopen beter is dan huren, luister even naar de argumenten van James Altucher.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 22 februari 2016

Monaco stuurt bankinfo voortaan door naar Europese landen

De Europese Unie en Monaco hebben maandag een akkoord getekend over de automatische uitwisseling van bankgegevens. Dat kadert in de Europese strijd tegen fiscale fraude.