Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 8961 tot 8965
Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016

UBS: Verkoop aandelen en stap in goud

Beleggers zouden nu uit aandelen moeten stappen en overwegen goud te kopen, dat schrijven technisch analisten Michael Riesner en Marc Müller van UBS in een nieuw 39-pagina’s tellend rapport dat vooruitblikt op de aandelenmarkt in 2016.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016

Staatsinmening Chinees muntbeleid nefast

De markt keek de voorbije dagen met ongeloof naar de Chinese autoriteiten en hun ingrepen om de Chinese yuan te devalueren. Met wat zijn ze in godsnaam bezig, was een vaak gehoorde vraag.

Het antwoord is eenvoudig. In december haalde de Chinese overheid haar slag thuis toen de yuan werd toegevoegd aan het valutamandje van het IMF. De yuan stond op de kaart als volwaardige internationale munt. Nadat die zeer belangrijke doelstelling was gehaald, kon de overheid de yuan opnieuw inzetten om de verzwakkende economie extra te stimuleren. Door de geleidelijke devaluatie van de munt wil ze immers de export aanzwengelen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016

Column Kees de Kort | Een kwestie van tijd

De rust in China is een beetje weergekeerd, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. Maar je kunt wel structureel vraagtekens zetten bij de kracht van de Chinese economie.

En dat heeft zo zijn weerslag op de rest van de wereld. "We houden hier op dagbasis bij wat er gebeurt en de wereld is gewoon een systeem, waar dingen op elkaar ingrijpen. Het kan niet zo zijn dat het in China, Rusland, Brazilië en Canada veel minder gaat, dat het op grondstoffenmarkten minder gaat en dat andere economieën daar geen last van hebben. Dat kán gewoon niet, dat is ondenkbaar."

De vraag is alleen hoe groot die impact uiteindelijk is, zegt De Kort. "Je kunt zelf een heleboel dingen goed doen, maar je wordt toch geraakt door je omgeving. De eurozone weet zich opmerkelijk genoeg tot nu toe aan allerlei ontwikkelingen te onttrekken. De verbetering loopt er een beetje uit, maar de schade lijkt voorlopig beperkt."

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016

Column Kees de Kort | Uitstappen zonder kleerscheuren

Het stilleggen van de aandelenhandel is op zich niet zo'n probleem, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. Maar dan moet je wel stoppen met allerlei maatregelen om de zaak onder controle te krijgen.

Beleggers willen nog wel eens te positief zijn. En als ze zich dat realiseren, dan willen ze eruit kunnen. "Gewoon verkopen, dan dalen de koersen: dat is onderdeel van het hele proces van marktvorming. Als dat al zwaar gemanipuleerd wordt, wordt de druk veel groter om eruit te gaan, want daar wil je niet bij zitten. En als er in China een heleboel rare dingen gebeuren, gaan mensen toch kijken of er bij ons ook rare dingen gebeuren, niet zozeer in de markt, als wel in de economie."

Daardoor neemt ook hier de onzekerheid toe, en de twijfel. "Zijn er bij ons misschien ook economisch minder goed dan we hopen? Het begint wel duidelijk te worden dat het allemaal wat minder goed is dan we hopen, dus dan ga je voor de zekerheid maar wat verkopen. China is de aanleiding om eens te kijken wat je in eigen land gedaan hebt. Als je gaat kijken, ga je dingen vinden en dan ga je dingen verkopen."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016

Prins Mohammed van Saoedi-Arabië: “Het is tijd voor een Thatcheriaanse revolutie”

Mocht het nog niet duidelijk zijn voor de wereld, dan laat de machtige prins Mohammed bin Salman er geen twijfel meer over bestaan: de dagen dat Saoedi-Arabië energie, onderwijs en zorg subsidieert, zijn voorbij. “Het land wacht een Thatcheriaanse revolutie,” aldus de zoon van de huidige koning Salman.