Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 8961 tot 8965
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 25 januari 2016

Grootste bank Noorwegen wil geen contant geld meer

DNB, de grootste bank van Noorwegen, wil contant geld snel uitfaseren. De bank volgt daarmee het voorbeeld van Nordea, de tweede grootste bank van Noorwegen die sinds vorig jaar bankbiljetten en munten heeft verbannen uit haar bankkantoren. Contant geld wordt steeds minder gebruikt in het reguliere betalingsverkeer en vinden steeds vaker hun weg naar de zwarte markt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 januari 2016

Aanpassen of vernietigd worden: Rusland op een tweesprong

De Russische olie- en gasmaatschappijen zitten propvol buitenlandse valuta en de Russische overheid heeft voldoende goudreserves om die kroonjuwelen nog een paar jaar te onderstutten.

Maar de perifere Russische economie bloedt hevig. De roebel is in vrije val, en dit staat de broodnodige diversificatie van de economie in de weg.

Toch ziet het er naar uit dat de huidige sense of urgency de nodige impulsen biedt tot een versnelde reconversie.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 25 januari 2016

Sterkste krimp Russische economie sinds 2009

De economie van Rusland heeft in 2015 de sterkste krimp laten zien sinds 2009. Dat blijkt uit voorlopige cijfers die het Russische statistiekbureau maandag heeft gepubliceerd.

De krimp bedroeg 3,7 procent. Economen hadden gemiddeld op een neergang met 3,8 procent gerekend. In 2014 groeide de economie nog met 0,6 procent.

Rusland heeft als belangrijke olieproducent veel last van de sterk gedaalde olieprijzen en van de westerse handelssancties tegen het land vanwege het conflict in Oekraïne.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 januari 2016

Sinds 2013 kent Libië een verlies van $68 miljard aan olie-inkomsten

De National Oil Corporation (NOC) in Tripoli geeft aan dat Libië – mede door een machtsstrijd tussen rivaliserende facties – een inkomstenderving kent van meer dan $68 miljard in potentiële olieopbrengsten sinds 2013.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 25 januari 2016

Waarom de Bank of England zwijgt over het grootste risico voor de Britse economie

Aan het begin van ieder jaar blikken de diverse centrale banken over de gehele wereld vooruit op de toekomst. Zo liet DNB topman Klaas Knot weten dat hij zich meer zorgen maakt om Brazilië en Rusland dan om China. Ook de Bank of England heeft zijn visie op de wereld voor 2016 in de afgelopen weken kenbaar gemaakt. Maar gek genoeg wordt in die visie helemaal niet gerept over een mogelijk Brexit.

De Britse centrale bank benoemde in de eerste weken van dit jaar 3 zorgelijke vraagstukken die centraal staan in 2016: