Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 8961 tot 8965
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 22 februari 2016

Negatieve rente dan toch dé oplossing?

Er is heel wat kritiek en scepticisme omtrent de soepele beleidsvormen van de centrale banken wereldwijd. Analisten en experts vrezen ervoor dat lage en negatieve rentes een averechts effect zullen hebben op lange termijn, maar niets lijkt minder waar te zijn. In Zweden begint de experimentele negatieve rente wel zijn vruchten af te werpen.

Lage rentes zijn tegenwoordig niet meer weg te denken, maar een negatieve rente is voorlopig nog vrij zeldzaam. Zweden is één van de weinige landen dat een tijdje aan het experimenteren is met een rente onder de 0 en volgens het meest recente inflatierapport van de Riskbank, lijkt het beleid met een negatieve rente te werken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 22 februari 2016

Dit was het duurste stukje vastgoed in 2015: een half miljard voor een hectare grond

De duurste woning die wereldwijd in 2015 werd verkocht, staat in Hong Kong. Voor een lap grond op de beroemde Victoria Peak – de meest exclusieve wijk van Hong Kong – werd omgerekend liefst 592 miljoen euro neergelegd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 22 februari 2016

Brexit-campagne zet Britse pond onder druk

De onzekerheid over de toekomst van het Verenigd Koninkrijk in de Europese Unie heeft de waarde van het Britse pond maandag stevig onder druk gezet. 

De Britse munt boekte in de ochtendhandel de sterkste daling ten opzichte van de dollar in bijna een jaar.

Het pond verloor daarnaast ruim 1 procent aan waarde in vergelijking met zestien andere valuta's. Vrijdag sterkte de munt nog aan, nadat premier David Cameron een deal had gesloten met de andere EU-lidstaten over de aanpassing van het Britse lidmaatschap van de unie.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 22 februari 2016

Negatieve rente opent de deur naar goud

Beleggers zoeken een veilige haven en parkeren hun geld het liefst in staatsobligaties van landen met een goede kredietstatus. Maar omdat de vraag naar dit schuldpapier veel groter is dan het aanbod moet men genoegen nemen met een negatieve rente. Voor kortlopend schuldpapier uit de Eurozone is een negatieve rente inmiddels zelfs de norm geworden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 22 februari 2016

'Dichte grens zorgt voor zeker 77 miljard schade voor Duitsland'

Als grenscontroles in Europa weer structureel zouden worden ingevoerd, dan loopt de Duitse economie tot het jaar 2025 een schade op die varieert tussen de 77 en 235 miljard euro.

Dat heeft het onderzoeksinstituut Prognos AG becijferd in opdracht van de Bertelsmann Stiftung, een Duitse economische denktank.

Einde van de open grenzen in de EU heeft gevolgen voor zowel de groei als de welvaart in heel Europa, blijkt uit de studie.