Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 8976 tot 8980
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 19 februari 2016

Patrick Beijersbergen: de olie-industrie zou best een bubbel kunnen zijn

Verschillende bedrijven in de steenkoolindustrie waren miljarden waard, maar werden in korte tijd bijna waardeloos. Oliemaatschappijen kunnen hetzelfde overkomen, denkt Patrick Beijersbergen.

Het kan snel gaan met reputaties. Zo ben je hoeksteen van de portefeuille en zo ben je het Feyenoord van de beurs. Van de dertig grootste Nederlandse bedrijven heeft nu alleen de NS nog een slechtere reputatie dan Shell. Ben van Beurdens opmerking ‘ik pomp alles op wat ik kan’ was geen briljante marketing.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 19 februari 2016

NIRP zal falen of … cash geld wordt verboden

NIRP is de nieuwe populaire term voor ‘Negative Interest Rate Policy’. Via NIRP wil men de mensen met spaargeld bestraffen en ze dwingen om hun geld uit te geven. Maar dit werkt juist omgekeerd. NIRP is gedoemd te falen, tenzij … overheden zo ver gaan om cash geld te verbieden.

Ons economisch stelsel is gegroeid tot een monster dat draait rond consumptie. Geld sparen is in feite geld aan de kant zetten voor toekomstige consumptie terwijl je met schulden toekomstige consumptie nu uitgeeft.

P.S. Warren Buffett legt dit hier perfect uit hoe dat werkt

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 19 februari 2016

Grootste prijsstijging koopwoningen in bijna acht jaar

Bestaande koopwoningen waren in januari 4,1 procent duurder dan een jaar eerder. Dit is de grootste prijsstijging in bijna acht jaar tijd.

De prijzen liggen nu 7,9 procent hoger dan het dal van juni 2013, meldt het Kadaster vrijdag. Vergeleken met de piek in augustus 2008 zijn huizen nu nog 15,3 procent goedkoper.

Het gemiddelde prijsniveau van bestaande koopwoningen is even hoog als in juni 2004.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 februari 2016

Waarom Europa niet hoeft te kiezen tussen de VS en Rusland

Het referendum over het Associatieverdrag met Oekraïne, de Russische sancties, een schuimbekkende Verhofstadt die om meer en strengere sancties schreeuwt, Medvedev die over een nieuwe Koude Oorlog spreekt…

Kortom: het gaat niet zo best tussen Rusland en het Westen. Althans, niet tussen hun respectieve politieke elites.

Russische politici beschouwen Westerse invloeden in Rusland als een ziekte. Homopropaganda, het zikavirus, de teloorgang van het Eeuwige Rusland gloort als je een Haspengouwse peer koopt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 19 februari 2016

Om te weten wat China van plan is, moet je naar België kijken

Er loopt al maanden het gerucht dat China ‘en masse’ Amerikaanse staatsobligaties op de markt dumpt om de yuan te beschermen. Maar als we naar de officiële cijfers kijken, lijkt dit nog mee te vallen. Tenzij … we ook naar België kijken.

België wordt aanzien als een ‘Hub’ van China om Amerikaanse staatsobligaties onder te brengen. Exact een jaar geleden was België nog de 3e grootste bezitter van US Treasuries ter wereld, nu staat het niet meer in de Top-10.

In december 2015 had China voor $1.246 biljoen US Treasuries op de balans staan, een daling van $18,4 miljard ten opzichte van november. Japan bleef 2e met $1,123 biljoen, een daling van $22,4 miljard. De Belgische holding zag een daling van $21,9 miljard – niet bepaald bedragen die overeenkomen met transacties van de Belgische schatkist.