Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 8976 tot 8980
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 23 januari 2016

James Montier: 5 mythes over onze enorme staatsschuld

Onze overheid moet streven een begrotingsevenwicht. Want iedereen moet uiteindelijk binnen zijn financiële mogelijkheden leven. Dat lijkt zo klaar als een klontje. Of toch niet?

Nee, zo stelt de bekende strateeg en econoom James Montier van GMO. In plaats van de nadruk te leggen op ‘gezonde financiën’ is het voor de overheid juist beter om te focussen op ‘functionele financiën’. Het overheidsbeleid zou moeten streven naar het helpen bereiken van de overkoepelende macro-economische doelstellingen: volledige werkgelegenheid en prijsstabiliteit. Want het monetaire beleid van de centrale banken heeft maar weinig impact op de reële economie, aldus Montier. In vijf mythes legt hij uit waarom.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 22 januari 2016

Recordaantal Belgen kan lening niet afbetalen

Een recordaantal Belgen krijgt zijn lening niet tijdig terugbetaald. Bijna 365.000 mensen slagen er niet in hun schulden op tijd af te lossen, een stijging met bijna vier procent tegenover het jaar daarvoor. Gemiddeld staan ze voor 8.600 euro in het rood. Vaak gaat het problemen met een zogenaamde kredietopening, een soort lening waarbij je zelf kiest hoeveel geld je opneemt en wanneer je dat terugbetaalt. Maar door een nieuwe wet moet dat sinds 2013 wél binnen een bepaalde termijn gebeuren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 22 januari 2016

Saoedi-Arabië: Hier is €3,7 miljard. België: Neen, merci!

Al jaren slabakt de Belgische economie. “Jobs moeten we creëren! Investeerders aantrekken!”, aldus onze bezorgde politici. Maar als investeerders aan de deur kloppen jagen onze politici ze weg.

Zo ook nu weer: een firma van Saoedi-Arabië wil 3,7 miljard euro investeren in ons land. Men wil een fabriek bouwen die 1500 jobs zal creëren tijdens de bouwfase en 900 permanente jobs.

Dan zou je toch denken dat we die mensen met open armen ontvangen?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 22 januari 2016

Haal de popcorn boven: spektakel in de kopermarkt op komst!

Bereid u voor op wilde prijsschommelingen in de kopermarkt. Net zoals in de zilvermarkt in 1980 is iemand tonnen koper aan het opkopen!

Koper doet het al een hele tijd slecht. De consumptie in China is ingestort en de prijs van het metaal lijkt enkel maar te dalen.

Als gevolg van deze nieuwe trend hebben massa’s speculanten shortposities geopend. Ze lenen koper en verkopen het, om het metaal nadien goedkoper terug te kopen en het terug te geven aan wie het hen leende.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 22 januari 2016

‘Supertrader’ Andurand: olie aan vooravond van bullmarkt

Wie Slim Beleggen volgt, kent Pierre Andurand ongetwijfeld. Voor de nieuwkomers: Andurand is de Jeff Gundlach van de oliehandel. Of de Stanley Druckenmiller, zo u wilt. Niet alleen verdiende hij voor zijn beleggers met Andurand Capital, dat puur focust op oliehandel en $ 650 miljoen onder beheer heeft, 25% rendement in 2013 en 38% in 2014. Eerder pakte hij in 2008 met BlueGold Capital maar liefst 200%. Ook in 2015 voorzag hij de verdere daling van de olieprijs. Daarmee scoorde hij tot medio december 8%, waar concurrenten als Andy Hall genadeloos hard onderuit gingen.