Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 8981 tot 8985
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 8 januari 2016

Staatsoliebedrijf Saudi-Arabië controleert 10 procent van wereldwijde oliereserves – en gaat wellicht naar de beurs

Saudi-Arabië overweegt zijn oliereus Saudi Aramco naar de beurs te brengen. Het besluit over ’s werelds grootste producent van ruwe olie wordt over enkele maanden genomen.

Dat zei plaatsvervangend kroonprins Mohammed bin Salman donderdag in een interview met het blad The Economist.

Saudi Aramco, waarmee Shell een gezamenlijk bedrijf heeft in de VS, produceert meer dan 10 procent van het mondiale totaal. Volgens The Economist is de olieproducent ‘waarschijnlijk het meest waardevolle bedrijf ter wereld’.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 7 januari 2016

China blijft zich wreken op Europese beurzen

Zorgen over de staat van de Chinese economie en de tweede aandelencrash in dat land in vier dagen speelden de Europese aandelenbeurzen donderdag parten. Het besluit van de Chinese beurstoezichthouder om af te zien van handelsonderbrekingen bij scherpe koersdalingen gaf tegen het eind van de handelsdag wat lucht, maar al snel liepen de verliezen weer op.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 7 januari 2016

Saudi-Arabië overweegt beursgang oliereus

Saudi-Arabië overweegt zijn oliereus Saudi Aramco naar de beurs te brengen. Het besluit over 's werelds grootste producent van ruwe olie wordt over enkele maanden genomen. 

Dat zei plaatsvervangend kroonprins Mohammed bin Salman donderdag in een interview met het blad The Economist.

Saudi Aramco, waarmee Shell een gezamenlijk bedrijf heeft in de VS, produceert meer dan 10 procent van het mondiale totaal.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 7 januari 2016

Deze man voorspelde in 2011 het lot van Europa en het Midden-Oosten

Terwijl Libië aan de rand van de burgeroorlog stond, voorspelde toenmalig leider Muammar Gaddafi met een opvallende accuraatheid wat het Midden-Oosten en Europa te wachten stond indien hij van de macht verdreven zou worden.

Dat blijkt uit de transcripties van telefoongesprekken die Gaddafi had met toenmalig internationaal gezant voor het Midden-Oosten en voormalig Brits premier Tony Blair.

De transcripties maken deel uit van een onderzoek door een Comité Buitenlandse Zaken van Groot-Brittannië. Dat comité bestudeert de val van het regime Gaddafi. De krant The Daily Telegraph kon de transcripties inkijken:

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 7 januari 2016

Nooit heeft Amerika een beter wapenverkoper gehad dan president Obama

In de VS heeft de wapenverkoop in december opnieuw alle records gebroken. Er zouden naar schatting zo’n drie miljoen exemplaren over de toonbank zijn gegaan.

Massaslachtingen, zoals die in de Californische stad San Bernardino begin december, waarbij een koppel geradicaliseerde moslims 14 mensenlevens beëindigde, jagen de verkoop van wapens telkens opnieuw de hoogte in.

Net las de redevoeringen van president Barack Obama trouwens, merkt de New York Times op. Dat gebeurt niet enkel wanneer hij na elke moordpartij het woord neemt om zijn medeleven te betuigen, maar ook wanneer hij tijdens verkiezingscampagnes het onderwerp ter sprake brengt.