Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 8981 tot 8985
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 25 januari 2016

Een van de grootste banken in Europa wil cash geld verbieden

De ‘war on cash’ – de oorlog om cash geld – woedt in alle hevigheid zonder dat je het waarschijnlijk beseft. Steeds meer banken en overheden willen het gebruik van cash geld aan banden leggen. Het Noorse DNB, de grootste bank van het land, roept nu op om alle cash geld in Noorwegen te verbieden.

De ‘war on cash’ is een middel van overheden en banken om nóg meer controle te verwerven op het financieel systeem. Het gebruik van briefjes en munten wordt ontmoedigt, gelimiteerd of zelf belast. Dit is in feite een bepaalde vorm van kapitaalcontroles.

De redenen zijn voor de hand liggend:

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 25 januari 2016

Citigroup: Olie mogelijk belegging van het jaar

Analisten van verschillende banken laten doorschemeren dat er mogelijk een einde is gekomen aan de daling van de olieprijs. UBS, Société Générale en Citigroup voorzien in de tweede helft van dit jaar een herstel van de olieprijs, zodra de markt gewend is geraakt aan nieuw aanbod van olie uit Iran. Citigroup gaat nog een stap verder en adviseert beleggers om posities in olie vast te houden, omdat het mogelijk de beste belegging van het jaar wordt.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 25 januari 2016

Grootste bank Noorwegen wil geen contant geld meer

DNB, de grootste bank van Noorwegen, wil contant geld snel uitfaseren. De bank volgt daarmee het voorbeeld van Nordea, de tweede grootste bank van Noorwegen die sinds vorig jaar bankbiljetten en munten heeft verbannen uit haar bankkantoren. Contant geld wordt steeds minder gebruikt in het reguliere betalingsverkeer en vinden steeds vaker hun weg naar de zwarte markt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 januari 2016

Aanpassen of vernietigd worden: Rusland op een tweesprong

De Russische olie- en gasmaatschappijen zitten propvol buitenlandse valuta en de Russische overheid heeft voldoende goudreserves om die kroonjuwelen nog een paar jaar te onderstutten.

Maar de perifere Russische economie bloedt hevig. De roebel is in vrije val, en dit staat de broodnodige diversificatie van de economie in de weg.

Toch ziet het er naar uit dat de huidige sense of urgency de nodige impulsen biedt tot een versnelde reconversie.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 25 januari 2016

Sterkste krimp Russische economie sinds 2009

De economie van Rusland heeft in 2015 de sterkste krimp laten zien sinds 2009. Dat blijkt uit voorlopige cijfers die het Russische statistiekbureau maandag heeft gepubliceerd.

De krimp bedroeg 3,7 procent. Economen hadden gemiddeld op een neergang met 3,8 procent gerekend. In 2014 groeide de economie nog met 0,6 procent.

Rusland heeft als belangrijke olieproducent veel last van de sterk gedaalde olieprijzen en van de westerse handelssancties tegen het land vanwege het conflict in Oekraïne.