EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
62
kliks
38
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 8986 tot 8990
Geplaatst op: donderdag 10 maart 2016

3 pijnlijke lessen die we geleerd hebben uit de Financiële Crisis

Gisteren 9 maart exact 7 jaar geleden werd het dieptepunt van de Financiële Crisis op de aandelenbeurs opgetekend. Sindsdien koerste de aandelenmarkten in bijna een rechte lijn omhoog … tot 2015. Vorig jaar stagneerde de aandelenbeurs en dit jaar wankelt ze als een zatte zeemansmatroos. Welke lessen hebben we in feite geleerd uit de financiële crisis die ons vandaag kunnen helpen?

Op 9 maart 2009 klokte de Dow Jones af op 6.547, de S&P 500 op 676 en de Nasdaq op 1.268 punten. De aandelenmarkten stegen sindsdien gemiddeld zo’n 200%, maar de stijging loopt op zijn laatste benen. Volgens Russ Koesterich, global chief investment strategist bij BlackRock, wil dit niet zeggen dat de aandelenmarkt niet meer kan stijgen, maar wil dit wel zeggen dat het leukste deel achter de rug is.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 10 maart 2016

Terreurorganisatie IS is bijna failliet

In 2015 leek de opmars van terreurorganisatie IS niet meer te stoppen. IS werd niet alleen de angst van het westen, maar het kalifaat werd ook een economisch grootmacht in het Midden-Oosten. Maar de gloriedagen lijken geteld, IS krijgt het steeds moeilijker om de eindjes aan elkaar te knopen.

In 2015 leek de opmars van terreurorganisatie IS niet meer te stoppen. IS werd niet alleen de angst van het westen, maar het kalifaat werd ook een economisch grootmacht in het Midden-Oosten. Maar de gloriedagen lijken geteld, IS krijgt het steeds moeilijker om de eindjes aan elkaar te knopen.

IS is in feite een overheid met een redelijk moderne structuur. Vorig jaar had IS naar schatting $1,5 miljard en een sterke stroom aan inkomsten. Maar succesvolle bombardementen, de daling van de olieprijs en de vluchtelingenstroom kosten het kalifaat handen vol geld.

Een succesvolle terreurorganisatie leiden, kost veel geld. Door de dalende inkomsten zag IS zich gedwongen het loon van de militaire troepen al te halveren. Ook de oorlog in Syrië kost veel geld.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 10 maart 2016

‘Portugal kan nieuwe Europese schuldencrisis veroorzaken’

Als ook de laatste grote kredietbeoordelaar Portugal berooft van zijn kredietwaardige status, kan de Europese schuldencrisis opnieuw oplaaien.

Portugal heeft alleen nog bij de Canadese kredietbeoordelaar DBRS de zogenoemde investment grade-status. Dat wil zeggen dat de kredietwaardigheid van de overheid voldoende sterk wordt geacht om partijen als pensioenfondsen te laten beleggen in staatsleningen.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 10 maart 2016

Negatieve rente wordt uiteindelijk de doodsteek

Centrale banken in de eurozone, Denemarken, Japan, Zweden en Zwitzerland hebben allen negatieve rente. Vandaag besluit het bestuur van de Europese Centrale Bank of het zijn rentetarieven verder verlaagt. Negatieve rentes zijn dus steeds normaler en niemand weet waar het eindigt. Ook de centrale banken zelf niet.

Ron van der Does – valuta-expert en marktanalist bij IG Nederland – geeft aan dat negatieve rentes van huidig niveau niet realistisch zijn, centrale banken erkennen dit ook. Waar het in de eurozone aan ontbreekt, is een goede dialoog tussen de ECB en politieke leiders. Uiteindelijk mag men de verantwoordelijkheid voor een hogere inflatie en economische groei niet alleen neerleggen bij de centrale bank.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 10 maart 2016

ECB verlaagt rente, stimuleringsprogramma naar 80 miljard

De depositorente is met 10 basispunten verlaagd tot -0,4%, terwijl het stimuleringsprogramma is uitgebreid van €60 naar €80 miljard per maand. Ook gaat de ECB bedrijfsobligaties kopen. De euro zakte als gevolg van het nieuws met meer dan 1%.

Lees verder op Marketupdate

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs